Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /dużo fot

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 05, 2007 19:57

Ais, w razie czego moge Ci kontenerek pozyczyc - mam dwie jedynki :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro wrz 05, 2007 22:27

Beata pisze:Ais, w razie czego moge Ci kontenerek pozyczyc - mam dwie jedynki :wink:

no nie mogę się powstrzymać - bo wiesz, ja mam cztery, dwie dolne i dwie górne :twisted: :twisted: :twisted:

ale dzięki dzięki za ofertę, mam nadzieję że korzystać nie będę musiała, no i nie wiem czy 6 kilo Frania to dobry pomysł na jednokotowy transporter :roll:

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Śro wrz 05, 2007 22:55

Vita Glukan- 20 zl .Wystarczy dac 3/4 tabletki to tyle co 1 tabl.scanomune .Smaczny bo probowalam .Ma 10 mg glukanu( scanomune 7.5 )

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt wrz 07, 2007 21:31

Dzieki za rady porady i kciuki :)

Pomagają - Franio się wyprostował.
Za to zaczał marudzić żywieniowo, musiałam mu dziś kupić kilka małych paczek różnych chrupek (na wszelki wypadek wszystkie dla wrażliwców) i trochę mokrego, bo nie chciał jeść nic z tego co miałam w domu. Jak na razie, Hills sensitive stomach mu smakuje, uff.

Przy okazji nabyłam na próbę pudełeczko ( tak, nie szalkę, nie puszkę i nie saszetkę, ale pudełko o wadze 375g) szwedzkiej karmy Bozita. Pudełko jest o tyle fajne, że podobno ( jeszcze nie otwierałam) jest to "pudełko kilkukrotnego otwierania i zamykania".
Co do karm - mam ulotkę, wygląda to nienajgorzej ( w tych pudełkach zawartość mięsa - w zależności od smaku - między 88 a 92 %). Może się okazać że to niezła karma, co prawda cenowo nie ocenię, bo w tym zoologicznym koło mnie drogo jak pieron, ale może jakby Animalia wprowadziła....
Są też puszki (97% mięsa, waga 410g), i suche. Niestety w ulotce nie mogę się dopatrzeć zawartości mięsa w suchym. Jako ważną informację za to podają, że ich suche karmy mają w sobie naturalne źródło betaglukanu ( z drożdży). Ulotka dośćwyczerpująca, podaje skłąd i zawartosć procentową składników odżywczych. Fajnie się też nazywają rodzaje suchych karm : Kitten: Alive & Kicking, Adult: Indoor & Cool, Outdoor & Adventure... ;)

Ais

Post » Pt wrz 07, 2007 21:40

Ewa, jeśli będziesz jutro na Targach, to stoisko importera Bozity też jest :)
I można u nich kupić te wszystkie rzeczy :wink:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt wrz 07, 2007 21:47

Ais pisze:
Beata pisze:Ais, w razie czego moge Ci kontenerek pozyczyc - mam dwie jedynki :wink:

no nie mogę się powstrzymać - bo wiesz, ja mam cztery, dwie dolne i dwie górne :twisted: :twisted: :twisted:

ale dzięki dzięki za ofertę, mam nadzieję że korzystać nie będę musiała, no i nie wiem czy 6 kilo Frania to dobry pomysł na jednokotowy transporter :roll:

w jednej mojej jedynce jezdzilo i 10 kg kota :lol: :wink: ( standard to 2 - np Telma 5,5kg plus Daisy 3,5 kg; albo Telma 5,5 kg plus Muczacza 4,5 kg :evil:)
i nic jej nie jest, tej jedynce :twisted: (mniejsza o 2-3 koty :wink: )

moje koty chyba porzadnie wyglodzilam dzieki odwazaniu karmy
bo wlasnie zjadaja niezjadalna resztke jakiejs karmy alergicznej (RC :roll: ) wymieszana z Acana Light 8O
chyba powinnas swoje poodchudzac :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt wrz 07, 2007 21:49

No bedę, będę, zgłosiłam się do dyżurowania wespół z Toba, nie wiesz? ;)

Ale na razie chyba mam szlaban na dodatkowe zakupy bo dziś wydałam kupę kasy w tym głupim zoologicznym... ja nieasertywna jestem strasznie...

Ais

Post » Pt wrz 07, 2007 21:53

Beata pisze:chyba powinnas swoje poodchudzac :wink:

to całkiem insza inszość ;)

Tośka i Pędzel są na light, Tosia podobno już ma wagę w miarę właściwą, a Pędzel to tak jak ja - tyje od powietrza ;) czyli od przekąsek
przekąszanie mam w krwi i tak jak sobie nie potrafiędać bana, tak i kotom... Pędzel przychodzi, siada i staje słupka jak piesek... no jak mu odmówić ? ;)

Za to Franio ostatnio zeszczuplał i dodatkowo po tych sensacjach żołądkowych nie chciałam żeby chodził o całkiem pustym brzusiu... Jakoś tak boczki mu się zapadają... :wink:

Ais

Post » Czw wrz 13, 2007 8:04

jak staje słupka - to odmówienie byłoby zbrodnią , najprawdzwiwszą i niewybaczalną :wink:

Pozdrawiam:)

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Czw wrz 13, 2007 14:20

Dzisiaj panowie kotowie jeden po drugim odwiedzili lecznicę i zostali zaszczepieni.

Pędzel oczywiscie mruczał, barankował, kochał i przytulał ( "są dwa takie koty - on i Bakalia" - powiedziała D.).

Oczko, które od jakiegoś czasu mi się nie podoba, to nie żaden stan zapalny aktualny, tylko po jakimś poprzednim zatkały się kanaliki - pani doktor sprawdziła to wpuszczając panowi kotowi do oczka żółtą kropelkę która miała na zielono wypłynąć z nosa, ale na zielono wyciekła okiem. Stwierdziła jednak , ze nie jest to na tyle poważne, by go kłaść w tym celu spać - ewentualnie kiedyś przy okazji albo gdyby się pogorszyło. Na razie tylko przemywamy, czyścimy i ewentualnie smarujemy wazeliną.

Franek oczywiscie śpiewał przekleństwa cały czas, zaatakował panią doktor, i stracił pół kilo sierści z nerwów :)

Tymczasem kika nowych fotek

Gdzie się wepchałaś gówniaro?
Obrazek

Czego mi tu, nie widzisz że odpoczywam?
Obrazek

boję się, boję się, wróg w domu !!! strrraszna miska przybyła!!!
Obrazek

nie wstawiaj tego... będą znów się ze mnie śmiać....
Obrazek

nie będą jak zobaczą jaki jesteś piękny...
Obrazek

i masz jeszcze kilka ząbków :twisted:
Obrazek

:)

Ais

Post » Czw wrz 13, 2007 21:56

Ais pisze:nie wstawiaj tego... będą znów się ze mnie śmiać....
Obrazek

Nikt się śmiać nie będzie, Wasza Puchatość!
Piękny Pędzel, piękna Tośka na doczepkę w transporterku, a Franek - nawet wystraszony - to wiadomo - mniut :love:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt wrz 14, 2007 14:06

Ais, zdjęcia rewelacja :!:
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Pt wrz 14, 2007 19:10

W imieniu kotów za zachwyty dziękuję :)

Kotowie panowie w zasadzie nie odczuli skutków szczepienia, może odrobinkę bardziej senni byli, ale bez przesady. I dobrze.

A ja zapomniałam napisać co nasza kochana D. powiedziała przy okazji ustalania rodzaju szczepionki:
"... bo są niewychodzący i nie mają styczności z innymi kotami, i nie będą mieć - tu wzrok na mnie - bo przy tym towarzystwie to nie można sobie na to pozwolić, Pędzel zaraz miałby problemy z pęcherzem, a Franio.... a Franio znów miałby problemy z całym światem" :twisted:
Franio jednym słowrm słynny waryjat, no a zabroniłyście mi go nazywać psycholem :twisted:

Jutro przed kotami ciężka próba, bo zamierzam malować meble w sypialni, i oczywiście w tym celu się w niej zamknę. Kociaste jajka chyba poznoszą mi pod tymi drzwiami ;)

Ais

Post » Wto wrz 18, 2007 19:46

To ja, Pędzel
dorwałem się do kompa opowiedzieć o moim pracowitym weekendzie, bo przecież ta duża to ani mru mru ani miau miau na ten temat.

Otóż dokładnie posprzątałem w szafie w sypialni!

Obrazek

no a potem musiałem się nagimnastykować żeby raczyła dać coś do jedzenia...

Obrazek

A teraz odpoczywam sobie ....

buziaki
wasz Pędzel, (podobno mały budda, co to znaczy ? Chyba coś dobrego ?)

Ais

Post » Śro wrz 19, 2007 12:25

Ais czy ja juz pisłam , ze koty masz BOSKIE :!: :!: :!: Absolutnie :D
Czy Pędzel aby nie miał jakiejś foczej rodziny w rodowodzie?
8)

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

[poprzednia][następna]