Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 9:47 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Zmartwienia

Jana pisze:Wczoraj wieczorem i dziś rano Nosek był w dobrej formie :D

no.

I niech tak zostanie. Dobrze bedzie:)

:ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw sty 26, 2012 10:01 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Zmartwienia

Jana pisze:Wczoraj wieczorem i dziś rano Nosek był w dobrej formie :D

:ok: :ok: :ok: i oby tak dalej!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sty 26, 2012 10:14 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Zmartwienia

Ufff. :D
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Zastanawiam się nad taką gorączką. Czy ja dobrze kojarzę, że u małych dzieci jest zjawisko tzw. gorączki jednodniowej? Coś mi się tak kołacze w pamięci. I to chyba też nie ma jakiś dokładnych wyjaśnień. Może tak samo bywa u zwierzaków? :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sty 26, 2012 10:17 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Zmartwienia

joshua_ada pisze:Ufff. :D

Zastanawiam się nad taką gorączką. Czy ja dobrze kojarzę, że u małych dzieci jest zjawisko tzw. gorączki jednodniowej? Coś mi się tak kołacze w pamięci. I to chyba też nie ma jakiś dokładnych wyjaśnień. Może tak samo bywa u zwierzaków? :roll:

Chyba nawet coś podobnego powiedziała pani weterynarz w lecznicy! :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw sty 26, 2012 10:38 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Zmartwienia

Za zdrówko :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sty 26, 2012 13:03 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Zmartwienia

Doczytałam o tajemniczej gorączce, ale widzę, że minęła.
Oby na stałe :ok:

Choróbskom się nie dajcie - Jana, to również do Ciebie :)
podpisano: ta, co ma znowu galopujące suchoty :twisted:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt sty 27, 2012 20:39 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Zmartwienia

VVu pisze:
joshua_ada pisze:Ufff. :D

Chyba nawet coś podobnego powiedziała pani weterynarz w lecznicy! :D

W sumie to by się zgadzało, bo ja w lecznicy powiedziałam pani doktor, że Nosek musi wyzdrowieć, bo to mój synuś :oops: A VVu nie zaprotestował, czym zaskarbił sobie przychylność pani technik :lol:

Nosek temperatura 38 stopni i wierzga przy zastrzykach. Jest ok 8)

Jana pisze:
tajdzi pisze:Czy możecie powiedzieć co podejrzewacie?
Pugi też gorączkował bezobjawowo (krew ok), po unidoxie i tolfie zareagował ładnie.

Niczego nie podejrzewamy.

Podczas laparotomii przy kastracji (bo Nosek miał ruję i wetka szukała jajników) został pobrany wycinek. Dostałam to w formalinie, na wszelki wypadek, gdyby coś się działo, żeby zbadać. Bo coś tam w środku Noska nie bardzo się wetce podobało. Preparatu już nie mam (chyba, muszę poszukać).

Przy przedwczorajszej wizycie wetka przeczytała kartę Noska, doczytała się opisu operacji i zarządziła oznaczenie białka całkowitego i albumin. Na szczęście wyniki w porządku.

Chodziło o FIP (tfu tfu przez lewe ramię).

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob sty 28, 2012 22:56 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. 38 yes yes yes

Dziś miałam asystentkę przy robieniu zastrzyków, VVu wyjechał, za to przyjechała moja siostra z daleka. I przydała się do trzymania kotów.

Złotooka wyrwała się jej rączo i niczym kozica górska wskoczyła na głowę :roll:

Przy Nosku siostra tak się spięła, tak go ścisnęła, że ten nawet chyba nie zauważył zastrzyku. Zdziwił się, że prawie obca osoba tak go obłapia :twisted: :lol:

Jana

Post » Sob sty 28, 2012 23:04 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. 38 yes yes yes

Pamiętasz taką scenę ze Shreka, kiedy osioł go zagaduje, a Fiona niezauważalnie wyjmuje Shrekowi strzałę z pośladka? Shrek potem robi spóźnione "auuu"?
To tak sobie wyobraziłam Noska w uściskach Twojej siostry :wink:

Kciuki za Noska, całe kocie towarzystwo i za Was :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob sty 28, 2012 23:33 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. 38 yes yes yes

joshua_ada pisze:Pamiętasz taką scenę ze Shreka, kiedy osioł go zagaduje, a Fiona niezauważalnie wyjmuje Shrekowi strzałę z pośladka? Shrek potem robi spóźnione "auuu"?
To tak sobie wyobraziłam Noska w uściskach Twojej siostry :wink:

Kciuki za Noska, całe kocie towarzystwo i za Was :ok:

Ja właśnie ostatnio miętoszę Złotookiej ucho podczas zastrzyku i samego kujnięcia nie zauważa chyba. :D

I pozdrowienia weekendowe dla WAS!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob sty 28, 2012 23:38 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. 38 yes yes yes

:mrgreen:

Jana

Post » Nie sty 29, 2012 12:23 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. 38 yes yes yes

:ok: :ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto sty 31, 2012 17:05 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. 38 yes yes yes

Do naszej kolekcji kotów bezzębnych dołączyła dziś Całka.
Teraz odsypia krzywdę.

Jana

Post » Wto sty 31, 2012 17:42 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Klub bezzębnych

Oj, biedna Całka poszkodowana Obrazek
Sen teraz to najlepsze lekarstwo.
Niech się buzia goi szybko :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Wto sty 31, 2012 17:55 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Klub bezzębnych

U mnie większość scerbata i bardzo sobie to chwali. Koniowi chyba zrobie to samo, sądząc po zapachu - potrzebuje.

A ja chciałam podpytać, Niunia kiedyś brała b12, pomogło? jak długo? jak często? w okolicy zmian, czy gdziekolwiek?

Ja biorę regularnie, pomaga, ale nie wiem, czy u kotów podobnie ;)
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

[poprzednia][następna]