Moje koteczki Maja i Stich

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 21, 2006 14:26

kasia essen pisze:ja wiem ze wrazliwsze dzieci to bardziej przezywaja,ale wolalabys by tez sie wpatrywala i wolala mamusiu kup a za iesiac sie znudzila?Takie dzieci sa przyszłoscia :wink: bo moze jak bedzie ich odpowiednio duzo to w koncu cos sie zmieni na tym swiecie :roll:

Oby Kasiu tak było ,bo dzieci teraz są czasmi takie aby nie przesadzić w słowach wyrachowane i bezwzględne.

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw gru 21, 2006 15:54

Monika L pisze:
To i tak dobrze ,też tak bym chciała :)
A pierwsze dni jak wyglądały :?:
Kiedy zostają sami są w osobnych pokojach :?:

Haker, jak do nas trwfił to miał 4 dni i jeszcze zamknięte oczy. Haker przez trzy tygodnie mieszkał w pokoju Agi w kartonie, wypuszczaliśmy go na spacery tylko w jej pokoju. Pysia przez pierwszy tydzień, jak był karmiony czy chodził, wogółe nie wchodziła do pokoju. Zaglądała i obwąchwała karton jak spał. Po tygodniu ośmieliła się i wchodziła do pokoju, stawała na skraju koca po którym mały dreptał i się mu przygladała. Po paru dniach, kiedy zaczęła podchodzić do niego i go obwąchiwać stwierdziła chyba, że to kot. Zaczęliśmy jej wtedy maluszka "podstawiać" też gdy siedziała czy leżała. I nagle za którymś tam razem zaczęła go wylizywać. I to był przełom. Potem relacje matka - dziecko zmieniły się w ciotka - siostrzniec.
Od trzeciego tygodnia życia Haker nie był zamykany w innym pokoju, Pysia miała już wtedy do niego swobodny dostęp, bo mały był zakwaterowany w jej starej budce. Mały był wtedy karmiony butelką co 4 godziny i ktoś z nas wpadał co chwilę do domu go nakarmić. Teraz do dyspozycji maja prawie całe mieszkanie. Prawie, bo zamykamy pokój do pracy w którym mamy masę sprzętu komputerwego. A zamykamy go to tylko dlatego, że Haker uwielbia gryść kable.

Mocno trzymamy kcuki za zdrowie Albercika i wierzymy, że już niedługo będzie z wami.
Powiedź córeczce, że wszystkie ciocie i ich kotki trzymają kcuki za zdrowie maluszków, a forumowe kcuki to są takie specjalne, one przekazują dobre myśli, a odpędzają złe. Także myślicie tylko pozytwnie, że każdy zastrzyk to porcja zdrowia dla Albercika. I cierpliwie czekacie na jego powitanie w domu.
Oj, jeszcze zatęsknicie za przespanymi nocami.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw gru 21, 2006 16:04

Ago poczytuję wątek Hakera,cudne dokocenie :)
Dziękuję za życzenia wszystko opowiem córce bardzo sie ucieszy :)
Wiem że mały kociak to wyzwanie , ale ja i tak śpię po 6 h na dobę ,więc to mnie nie przeraża :)
Jedynie się martwie o relacje z Arielką i oczywiście o jego zdrowie.

Monika L

Post » Czw gru 21, 2006 16:25

Monika, wlasnie przeczytalam - z calej sily trzymam kciuki za to, zeby Albercik szybko wyzdrowial i trafil do Was. Poczekacie jeszcze troche, ale potem jaka bedzie radosc :D
Wiem, ze wszystko bedzie ok - wysylam tysiace cieplych mysli.
I powiem Ci, ze u nas nawet apodyktyczna Kawa, ktora wszystkie panny ustawia, paca przy miskach, itp... malutka Pyze szybko zaakceptowala, pozwala jej sie gonic i wszystkie 4 dziewczyny wylizuja malenka, wiec u Ciebie predzej czy pozniej tez wszystko sie ulozy jak trzeba! :D

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Czw gru 21, 2006 16:45

piegusek pisze:Monika, wlasnie przeczytalam - z calej sily trzymam kciuki za to, zeby Albercik szybko wyzdrowial i trafil do Was. Poczekacie jeszcze troche, ale potem jaka bedzie radosc :D
Wiem, ze wszystko bedzie ok - wysylam tysiace cieplych mysli.
I powiem Ci, ze u nas nawet apodyktyczna Kawa, ktora wszystkie panny ustawia, paca przy miskach, itp... malutka Pyze szybko zaakceptowala, pozwala jej sie gonic i wszystkie 4 dziewczyny wylizuja malenka, wiec u Ciebie predzej czy pozniej tez wszystko sie ulozy jak trzeba! :D

Dziękuję bardzo ,tęsknimy i czekamy na Alebrcika.
Moja kota to kochana ale też taka chwilami dziwna :?
Trudno mi to określić ,to jest słodkie ale ona moją córkę nadal traktuje jak dziecko swoje :?
Wczoraj w nocy ją obserwuję a ona ją dosłownie w śnie dogląda 8O
Powąchała buzię ,nóżkę a później obeszła na około i poszła spać.
Po nas to w nocy chodzi ,budzi itd
Ostatnio edytowano Pt gru 22, 2006 10:19 przez Monika L, łącznie edytowano 1 raz

Monika L

Post » Pt gru 22, 2006 8:46

Obrazek Obrazek Obrazek

By Wam wszystko pasowało,
by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi,
by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie,
by wesołe było życie!

Ten milutki wierszyk oddaje wszystko czego z całego serca
życzę Wam ja, cała moja rodzinka i wszystkie zwierzaczki

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt gru 22, 2006 10:17

Dziękujemy za piękne życzenia czarna wdowo :D

Drogie cioteczki moja córka Wam bardzo dziękuje za ciepłe myśli i życzenia ,pozdrawia Was i mocno tuli :) Zapytała a jakie są te moje ciocie ,powiedziałam mądre i mają ogromne serce dla zwierząt a w domu mają nawet kilka kotków a niektóre psa lub fretkę.
Spojrzała na mnie z uśmiechem i powiedziała ooo to fajne takie ciocie już je bardzo lubię :D
I pytała jak macie na imię no bo musi znać ciocie i oczywiście Wasze koty.
Największy problem miałam z ciocią czarną wdową ,bo nie wiem jak masz na imię :wink:

Monika L

Post » Pt gru 22, 2006 10:40

ciotka czarna.wdowa jest twoja imienniczką i w domu oprócz dwóch kotów ma jeszcze żółwia Franka

czarna.wdowa

Post » Pt gru 22, 2006 10:46

czarna.wdowa pisze:ciotka czarna.wdowa jest twoja imienniczką i w domu oprócz dwóch kotów ma jeszcze żółwia Franka

O proszę :D, bardzo mi miło, nie omieszkam powiedzieć o Franiu :D córka żółwia teściów dogląda ,bo mówi że nikt mu czasu nie poświeca.

Monika L

Post » Pt gru 22, 2006 13:45

Spokojnych rodzinnych Świąt.
Wszstkiego najlepszego dla całej rodziny w Nowym Rok.
Życzą Pysia i Haker z Dużymi - Hanka z Tż i Aga.

Specjalne życzenia dla Alberta - dużo zdrowia od P&H

Obrazek

Hannah12

Post » Pt gru 29, 2006 12:58

Dzisiaj o 14 zapadnie decyzja czy mogę zabrać Albercika.
Tiger mówi ,że jest zdrów jak ryba ,ma apetyt i pięknie się bawi wędką :D
Wczoraj kupiłam wyprawkę dla malucha, jedzonko i duży kontenerek.
Arielka kontenerek omijała szerkom łukiem ,mimo tego że włożyłam do środka jej ulubiony materacyk nie weszła tam ,dopiero później wsadziła głowę ale szybko wyszła.
Na sam widok kontenerka miała nie wesołą minę :? wiem ,że ona coś czuje będzie to mega trudne dokocenie.
Ale to nic oby tylko nie sikała poza kuwetkę to jakoś się wszysko ułoży.
Czekam na decyzję wetki ,bardzo chcę aby maluch mógł nowy rok spędzić z nami :)

Monika L

Post » Pt gru 29, 2006 13:04

Czekamy z Tobą. Mam nadzieję, że mały dzisaj zawita w waszych progach.

Hannah12

Post » Pt gru 29, 2006 13:07

Trzymam kciuki żeby wszystko poszło Ok
A co do dokocenia ja też przygotowana byłam na mega sceny, walki i wogóle Armagedon
a mam dwa kochające się koty, które śpią wtulone w siebie mrucząc głośno

czarna.wdowa

Post » Pt gru 29, 2006 13:18

dziękuje moje kochane kobietki :D
Czekamy .....
Moniko u mnie z dokoceniem nie będzie tak łatwo :?

Monika L

Post » Pt gru 29, 2006 13:42

Czas, czas, i będzie dobrze :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]