Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2007 13:57

Kochani, udało mi się znowu wyrwać na chwilę do cywilizacji! :lol: . Melduję posłusznie, że z kociastymi jest dużo lepiej - tzn. Bigos czuje się już królem i władcą całego domu, a Gulasz zaczyna wychodzić z pokoju z garderobą :twisted: . Kupiliśmy też Bigosowi nowe szeleczki (ze starych nauczył się łobuz wypinać :evil: ) i zaczęliśmy wypuszczać go na dwór, na ogród. TZ wbił kołek w trawę, przywiązaliśmy do tegoż kołka długaśną linkę i przywiązaliśmy Bigosa - oczywiście spodobało mu się, mimo tego, że minął ponad rok od kiedy wychodził na dwór! Dopóki tylko ma nas w zasięgu wzroku, jest całkowicie wyluzowany. Problem zaczyna się, kiedy znikamy - Bigos wpada w niepokój i zaczyna nas nawoływać.
Gulasz tymczasem rezyduje głównie w pokoju gościnnym z garderobą, ale wczoraj zaczął wychodzić "na salony"! Co prawda nadal każdy ruch czy dźwięk powoduje paniczną ucieczkę do pokoju i próbę wbicia się do kanapy (niestety, dziura jest za mała i Gulasz "utyka" w niej, z tylnymi nóżkami na zewnątrz :lol: ). Ale jest już lepiej, bo po dwóch-trzech minutach Gulasz znów ostrożnie wychodzi. Najpewniej czuje się w nocy, wtedy ma nawet odwagę ganiać się z Bigosem i biegać za myszką. W dzień niestety znów zmienia się w trzęsidoopka :( .
A oto aktualne zdjęcia:
Obrazek - "mój jest ten kawałek podłogi..." :wink:
Obrazek - Bigos na fotelu
Bigos w pięknych okolicznościach przyrody:
Obrazek Obrazek
Bigos w akcji pod tytułem "gdy zbyt długo patrzysz na kozy, kozy zaczynają patrzeć na ciebie..." :lol: :
Obrazek Obrazek
Gulasz - strachulec, w swoim przekonaniu schowany bezpiecznie we wnętrzu kanapy :lol: :
Obrazek Obrazek
A tu już Gulasz odważny, bawiący się ze mną myszką i pozujący na taborecie:
Obrazek Obrazek
I dokumentacja z pierwszych kroków Gulasza po domu:
Obrazek Obrazek

Nakręciłam też dwa filmiki z "wypasania" Bigosa na ogrodowej trawce, ale chwilę potrwa zanim się załadują. Póki co, zapraszam do podziwiania zdjęć! :D
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Pt lip 27, 2007 14:03

Gulaszek cudny jest i basta :love:
Wypasanie Bigoska super :ryk:, nawet jest trochę do łaciatej owieczki podobny :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt lip 27, 2007 14:25

Jest filmik, jest! :D Proszę Państwa, oto maszerujący dziarsko po trawie Bigos! :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=7a9sBlBi5ls
Obrazek

Domino76

Post » Pt lip 27, 2007 14:32

Piękny chłopiec :love:, w ruchu jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach.. :)
Obrazek

gattara

Post » Pt lip 27, 2007 14:37

Ciociu gattaro, dziękuję skromnie w imieniu Bigoska :oops: i proszę, abyś nie traciła czujności - albowiem właśnie ładuje się kolejny filmik z Bigosem w roli głównej, a jako gościnna gwiazda programu wystąpi w nim także Pusia - rezydentka! :D
Obrazek

Domino76

Post » Pt lip 27, 2007 14:43

Domino76 pisze:
Obrazek

:D

Nie mogę się powstrzymać.
Jak ty to robisz, że Ci się kafelki tak świecą??
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Pt lip 27, 2007 15:02

Ayane... :lol: Po pierwsze - to nie moja chałupa, lecz teściów :lol: , po drugie - to nie kafelki lecz gres :lol:. Ale jeśli chodzi o efekt połysku, to TZ specjalnie polerował podłogę po wizycie gości, używając wody z octem (nie zostawia smug po myciu). Polecam tą metodę, jest naprawdę skuteczna przy błyszczących kafelkach/gresie. Wystarczy pół szklanki octu na wiadro wody :) .
A teraz, moi drodzy, na pożeganie (wracam na wieś, będę z powrotem dopiero po 3 sierpnia), ostatni filmik :D . Tym razem bohaterami są Bigos i Pusia, która bardzo się zdziwiła widząc Bigosa w ogrodzie... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=TnQmHEq6tvE
Obrazek

Domino76

Post » Pt lip 27, 2007 15:03

Bigoś rozwalony na fotelu (teściom bym tego zdjęcia nie pokazywała ze względu na wyeksponowane kocie pazurki ;) ) i doopka Gulaszka - hiciory! :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt lip 27, 2007 15:07

Pusi wyraźnie nie dawało spokoju że Bigos chodzi po "jej" ogrodzie :lol: .
Ładniutka z niej panienka :), ale mój wybór zdecydowanie pada na obu Twoich chłopców ;)
Obrazek

gattara

Post » Pt lip 27, 2007 15:17

Gattaro, Pusia z trudem pogodziła się z faktem, że musi dzielić dom z Bigosem... a kiedy wczoraj z pokoju wychynął Gulasz, to już było dla niej za wiele - dwa obce koty panoszą się na jej terytorium! 8O :evil: Syczała, pluła i warczała za każdym razem, kiedy któryś z chłopaków próbował się zbliżyć do niej na odległość 1,5 metra :roll: . Na szczęście moi chłopcy nie są nachalni, zostawili Pusię w spokoju i bawili się sami :wink: .
A tak btw, to dziękuję w imieniu chłopców za zachwyty nad ich urodą :oops: . Jak ich znam, to słysząc je, Bigos by zaczął zadzierać nosa, a Gulasz uroczo by się spłonił... :lol:
Obrazek

Domino76

Post » Pt lip 27, 2007 15:36

Domino76 pisze: Jak ich znam, to słysząc je, Bigos by zaczął zadzierać nosa, a Gulasz uroczo by się spłonił... :lol:

Chciałabym to zobaczyć :). Piękni są i powinni o tym wiedzieć :lol:
Obrazek

gattara

Post » Pt lip 27, 2007 19:56

Cud, miód i orzeszki...coś czuję, że Ci te wakacje mocno odpowiadają :lol:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie lip 29, 2007 9:17

Bigos na zielonej trawce - miodzio!
A Gulaszek jest słodki :D

Piekne wakacje - zazdraszczam :)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lip 30, 2007 7:47

Bigosik cudowny Pan na włosciach 8) a Gulaszek słodziutki :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto sie 07, 2007 9:41

No i po urlopie... :cry: Wróciliśmy do miasta i od razu nastąpił zwrot o 180' jeśli chodzi o kociastych - Gulasz wreszcie się odprężył, zrelaksował i zaczął szaleć po mieszkaniu, przestał się bać TZ'ta i nawet nabrał odwagi, bo nie schował się do kanapy kiedy przyszli do nas znajomi! 8O
Za to Bigos popadł w depresję :( . Biedny Bigosek, tam miał przestrzeń, wyzwania, zieloną trawkę na dworze... a w bloku co? Te marne 30 m2..? Kocisko zamknęło się w sobie, spędza większość czasu na spaniu lub po prostu leżąc gdzieś... skończyły się gonitwy z Gulaszem, zabawy, bieganie za myszką - nic go nie interesuje :( . Mam nadzieję, że mu niebawem przejdzie, bo aż żal na niego patrzeć... Kupiłam ostatnio książkę Vicky Halls "Koci detektyw" i zamierzam wykorzystać polecaną przez autorkę radę - zrobię kociastym "ośmiornicę" :D . Potrzebna jest do tego kocimiętka w sporych ilościach, a także kawałki dość grubego i gęsto tkanego materiału. Zaszywa się kocimiętkę w woreczku z materiału i doszywa z boków "macki", które też mogą być wypełnione kocimiętką. Podobno koty uwielbiają taką zabawkę :lol: . Cóż, zobaczymy - jeśli to nie rozrusza Bigosa, to już nie wiem co robić.

A tymczasem wrzucam jeszcze parę zdjęć z ogrodowych sesji zdjęciowych Bigosa, pozował jak prawdziwy model! :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
I moje ulubione zdjęcie - Bigos niosący w pyszczku własny sznurek od szelek :lol: :
Obrazek
Pozdrawiamy pourlopowo! 8)
Obrazek

Domino76

[poprzednia][następna]