Klara, Tosia i Pingwin fotostory.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 22, 2008 19:18

Udanego wypoczynku! :D

Żaluzje rzondzom! :twisted: :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt maja 23, 2008 12:56

olusiak81 pisze:Dziś wyjeżdżamy na długi weekend. Kociska jadą z nami. Już się boję tej jazdy w samochodzie - najpierw bitwa w transporterze, potem ziajanie z otwartą paszczą Wojtka, łażenie po całym aucie i na koniec wycie i zabunkrowanie się pod fotelem, a do tego ultracienkie piski Maćka... :?

Wyjazd jest docelowo na wieś, więc mają być tam spacery w puszorkach. Kiciaste jeszcze nic nie podejrzewają :twisted:

Do zobaczenia w niedzielę, życzymy wszystkim odwiedzającym i piszącym miłego wypoczynku! :D

Bawcie się dobrze... :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob maja 24, 2008 16:20

Milego wyjazdu! Pozno ale prawdziwie! bawcie sie dobrze tzn. na pewno bawicie a droga to dla kotow straszna, nie dla Ciebie :D

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Nie maja 25, 2008 18:55

No i jesteśmy :D

Wypad bardzo się udał. Tym razem podróż przebiegała pod hasłem: "Siedzimy grzecznie w transporterku i ryczymy tylko od czasu do czasu". Noo, powiedzmy, że prawie tak było :wink: Chłopaki na zmianę dawali niezły koncert, ale taki z dłuższymi przerwami na oddech :D

Na miejscu szybki rekonensans w domu, a Wojtas tradycyjnie zakamuflował się na pół dnia za tapczanem. No i dobrze. Rano wylazł i ładnie zjadł śniadanie. A potem nastąpiło otwarcie drzwi i pokazanie kotom świata. Że tym razem nie ma szarego, nudnego korytarza w bloku, tylko takie prawdziwe wiejskie podwórko, całe zielone, z psem w kojcu, kurami, ptaszkami.

A oto efekty trzydniowej wiejskiej przygody:

Hej Wojtas, chodź zobacz na dwór!
Obrazek

Ooo, trawka, skubniemy sobie co nieco
Obrazek
Obrazek

Wojtek, słuchaj: tu są takie dziwne stwory, takie wieelkie ptaki. Może zapolujemy?
Obrazek
Cdn...
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pon maja 26, 2008 16:52

Wow, ale to byla wyprawa! Nastepnym razem wezcie mnei ze soba, tez bym trawki troszke poskubala ;) Ale panowie sa piekni, ale ten tego jakby to powiedziec delikatnie... jeden z panow to jakby takim calkiem duzym brzuchalkiem sie odznacza!

Malati

Post » Wto maja 27, 2008 9:29

Mieli sporo wrażeń :) Nie próbowali wiać?

Cdn...

A reszta fot to gdzie? 8) ;)

EwKo

Post » Sob maja 31, 2008 7:47

Uff!...

Jestem. Dopiero co wróciłam z kocurami ze wsi i już musiałam się przepakowywać na szkolną wycieczkę z "moimi" dzieciakami. Pojechaliśmy do Czarnocina, fajnie było, przyroda przepiękna, bo to tereny rezerwatu, orły bieliki latają nad głowami. Można wypocząć.

Można, ale jak się nie jedzie do pracy :twisted: Ja wróciłam z zaostrzeniem anginy... Dostałam nowy antybiotyk i opieprz od lekarki. Zdenerwowała się zwłaszcza wtedy, gdy nie wzięłam zwolnienia (tydzień dawała!! O ja głupia...), bo w szkole przecież wystawianie ocen. Eee tam, byle do wakacji :ok:

Kociska stęsknione za pańcią, miziakowate strasznie, ale żeby choć trochę grzeczniejsze się zrobiły, to nie powiem :roll: Mały broi na całego, Maciek też niczego sobie. Jedyny plus, że miały beze mnie mnóstwo czasu na toaletę i w 4 dni elegancko się domyły po wiejskich turlankach po piachu i włażeniu we wszystkie ciekawe, ale okropnie brudne miejsca.

A teraz ciąg dalszy wiejskich fot, bo poprzednio czasu było brak... :oops:

(Głos z offu:) " Jak pamiętamy, nasi dzielni koci bohaterzy wpadli na pewien plan - małe polowanie na dziwne, nieznane im stwory - KURY!"

Ty bierz go z lewej, a ja capnę z prawej
:
Obrazek

Dobre zaczajenie się i skupienie to podstawa:
Obrazek

Co to właściwie za dziwo?
Obrazek Obrazek

Dobra jest, teraz ja ruszam
Obrazek

........

Obrazek
Oj co, trochę się najeżyłem, bo ten wielki jakoś tak zaczął gdakać, ale przynajmniej zostałem, a mały zwiał!

To się przynajmniej zaprezentuję, jak ładnie już mi lśni sierść:
Obrazek

A cio tam jest?
Obrazek

Albo tam?
Obrazek

A po wszystkim należy się mały odpoczynek
:
Obrazek

Koty były tam zachwycone, miały do dyspozycji duuże ogrodzone podwórko, więc nawet nie miałyby gdzie zwiać. Zażyły sobie trochę słonka, świeżego powietrza no i...wolności :D A polowanie na kogo urządziły? Na największego na podwórku - wiedziały, że kogut to przewodnik stada :wink:
Mam jeszcze unikatowe zdjęcie Maćka drapiącego pazury na drzewie, ale gdzieś mi się zapodziało :oops:

Muszę lecieć, bo mały znów wywala z hukiem orzechy na podłogę. Pozdrawiamy!

PS. Malati - wiem, przyznaję, Maciek pozazdrościł Quazkowi figury i też postanowił sprawić sobie taki brzunio-beczułkę :D Dlatego właśnie miał zażywać ćwiczeń fizycznych na świeżym powietrzu. Jak to się skończyło - widać najlepiej na ostatnim zdjęciu :wink:
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Sob maja 31, 2008 13:56

Witam Maciusia i Wojtusia słonecznie!!!
Wreszcie upały , które kocham..
Obrazek

Ale fajne wakacje na wsi mieliście... 8O

Mamy nowego rudego kolegę... :roll:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76145

kristinbb

Post » Sob maja 31, 2008 15:45

Witamy również!

Niestety, cholera jasna, ja upały spędzam w łóżku w piżamie, mam paskudną anginę, zaostrzenie choroby po szkolnej wycieczce. Okropnie boli mnie gardło. Ale i tak cieszę się, że w końcu wyszło słonko i jest ciepło! :D

kristinbb - już wszystko wiem, przypadkiem weszłam na ten wątek, bo zwabił mnie tytuł (wystarczy napisać coś o rudym 8) :wink: ) Wyraziłam już swoje zdziwienie i zachwyt nad gościem, a teraz mogę tylko jeszcze pogratulować :D :ok: :ok: :ok:

Poszukałam, poszperałam i znalazłam :D Wklejam jeszcze fajne zdjęcia z wyprawy, w tym, obiecanego Maćka na drzewie:

To ja Wojtas. Na tej wyprawie trochę sobie wreszcie pobiegałem!
Obrazek

Trochę poobserwowałem
:
Obrazek

A na deser...
Obrazek
:D :D :D
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Sob maja 31, 2008 15:48

Ale Twoje koteczki miały fajnie na tym urlopie... :lol:
Ciekawe czy teraz nie proszą o wypuszczenie?

kristinbb

Post » Sob maja 31, 2008 15:56

Cwałujący Wojtek :1luvu:
A u Maciusia widać główka pracuje: drzewka są, to trza użyć, żeby się nie zmarnowały 8)

EwKo

Post » Sob maja 31, 2008 16:10

olusiak81 pisze:Witamy również!

Niestety, cholera jasna, ja upały spędzam w łóżku w piżamie, mam paskudną anginę, zaostrzenie choroby po szkolnej wycieczce. Okropnie boli mnie gardło. Ale i tak cieszę się, że w końcu wyszło słonko i jest ciepło! :D

A Ty co??? 8O 8O
Nie chorować, nie chorować...
Zdrówka życzę... :D

kristinbb

Post » Sob maja 31, 2008 17:18

Dziękuję za życzenia, przydadzą się, bo tu taka piękna pogoda, a ja w proszku :evil:

Kociska teraz faktycznie bardziej garną się do drzwi, ale jak tylko je otwieramy, to mina im rzednie, bo tam nudny korytarz... Wyjdą, połażą, połażą i zdegustowane wracają. Ale już w lipcu pojadę tam jeszcze na tydzień i zabiorę je ze sobą :D
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Post » Sob maja 31, 2008 17:25

Póki ciepło i lato , to jak masz taką moźliwość,
to niech jadą na wakacje na wieś.. :lol: :lol:
A co...koty nie moga na wakacje... 8) :lol:

kristinbb

Post » Sob maja 31, 2008 18:21

Olusiak nie choruj! Dogadaj sie z choroba, ze ja sie wychorowalam za Ciebie!

A zdjecia sa super! Galopujacy Wojtus zachwyca, a brzunio Maciusia, no normalnie do Bialej Bezy sie zbliza! Juz calkiem niedlugo ma szanse ja dogonic, chociaz po tym miesiacu to ja sie boje co ja tam moge zastac.

I konicze tu pisac zeby jeszcze troszke zdjecia poogladac! Normalnie cud, miod!

Malati

[poprzednia][następna]