Punto [*] ...zasnął... ;( ;( ;(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 01, 2006 21:12

WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO chlopaki :D

za kilka godzin macie urodziny :D

:balony: :balony: :birthday: :birthday: :birthday: :birthday: :birthday: :catmilk: :aniolek: :flowerkitty: :flowerkitty: :torte: :torte: :torte: :torte: :torte: :surprise:

duuuzo duuuzo jedzonka i mniej martwienia duzej zlymi wynikami badan
czyli ZDROWIA KOLEDZY :D

zyczy ciocia covu oraz Łaciak i Lul :D
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon maja 01, 2006 21:23

:birthday:
Wszystkiego dobrego.

Ależ macie kłopoty, współczuję. Nie doczytałam dokładnie wszystkiego, ale z tą sierścią to może być nerkowe. U nas Didoo, ma paskudna sierść, a wszystkie koty jedzą to samo. Jednak u niego to prawdopodobnie nerki, albo problemy z trzustką. Jeszcze dokładnie nie wiemy.
Pozdrawiam mocno.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon maja 01, 2006 21:24

:birthday:
Wszystkiego dobrego.

Ależ macie kłopoty, współczuję. Nie doczytałam dokładnie wszystkiego, ale z tą sierścią to może być nerkowe. U nas Didoo, ma paskudna sierść, a wszystkie koty jedzą to samo. Jednak u niego to prawdopodobnie nerki, albo problemy z trzustką. Jeszcze dokładnie nie wiemy.
Pozdrawiam mocno.

Agn

Post » Pon maja 01, 2006 21:53

Fredziolina pisze:Byłam u weta i on twierdzi,ze to jest:
- alergia 8O , ale brak na skórze jakichkolwiek zmian, wiec chyba odpada

To nie jest takie do końca głupie, czytałam gdzieś, że alergia (ale nie skórna tylko pokarmowa) może się objawiać m.in. brzydką, matową sierścią. Figunia miewa problemy alergiczne i wydaje mi się, że miała brzydką sierść i łamliwe wąsy dopóki nie wiedziałam o jej alergii pokarmowej, gdy zaczęłam uważać na to, co je następowała stopniowa poprawa (wcześniej jej nie było pomimo podawania biotyny w kroplach oraz preparatu witaminowo-mineralnego). Tylko u Figi była też biegunka po drodze.
Przykro mi, że Colcik ma takie problemy, sama nie wiem, czym to może być spowodowane, może ta karma lecznicza jest jałowa i czegoś mu brakuje w diecie (jedna wetka mi mówiła, że nie jest zwolenniczką bardzo długiego podawania karm wet., bo one są dość jałowe :roll: ) - oby to było to!
Zastanawiam się również nad tabletkami na odbudowę ścianek pęcherza, znając moją wetkę to pewnie trochę o nie powalczę Rolling Eyes Czy ktos takie stosował?

Zakupiłam Fellissimo w żelu, podaje na palcu do pysia, bo tak tez mozna.
Fellissimo wzmacnia scianki pecherza. Na efekt przydzie poczekać, wiec czekam.

Ja stosuję u Toli właśnie Fellissimo w syropie. Na razie nie wiem, jaki będzie efekt, bo to się dawkuje w tak małych ilościach, że tę butlę, to chyba ze cztery miesiące będziemy sączyć :wink: badania w połowie butli, czyli gdzieś pod koniec maja. Tylko Tola miała trochę inne problemy, nie miała kryształów.
Pasta serowa z biotyną jest suuuperrrr!!! Tylko śmierdzi jak cholerka
Wszystkiego najlepszego dla chłopaków!!! Dużo zdrówka :wink:, a dla Was jak najmniej nerwów :wink:
Figunia też ma dziś lub jutro domniemane urodziny :wink:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Pon maja 01, 2006 22:59

gosiak pisze:Pasta serowa z biotyną jest suuuperrrr!!! Tylko śmierdzi jak cholerka

To chyba nie wachalas uropetu :wink: :twisted:

Ja tez zycze chlopakom wszystkiego naj, najlepszego! Duzo zdrowka! :balony: :birthday:

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pon maja 01, 2006 23:04

piegusek pisze:
gosiak pisze:Pasta serowa z biotyną jest suuuperrrr!!! Tylko śmierdzi jak cholerka

No niestety Tola zafundowała mi tę wątpliwą przyjemność :wink: dla mnie serowa jednak przebija uro pet, ale jest bardzo pożyteczna. Tola nie tknie niczego, co ma w środku lek, nawet taki jak Fellissimo (oparty na składnikach mięsnych), a jak jej pomieszam z tą pastą, to wcina, co świadczyć może o wyjątkowym łakomstwie kota lub wyjątkowym, silnym zapaszku pasty :wink: Z tej serii polecam jeszcze smakołyki Gimpet Kase Rollis - podobnie smakowite i podobnie "aromatyczne" :wink:

gosiak

Post » Pon maja 01, 2006 23:08

gosiak pisze:
piegusek pisze:

No niestety Tola zafundowała mi tę wątpliwą przyjemność :wink: dla mnie serowa jednak przebija uro pet, ale jest bardzo pożyteczna. Tola nie tknie niczego, co ma w środku lek, nawet taki jak Fellissimo (oparty na składnikach mięsnych), a jak jej pomieszam z tą pastą, to wcina, co świadczyć może o wyjątkowym łakomstwie kota lub wyjątkowym, silnym zapaszku pasty :wink: Z tej serii polecam jeszcze smakołyki Gimpet Kase Rollis - podobnie smakowite i podobnie "aromatyczne" :wink:

Ja leki obtaczam w maselku, do zamrazalnika i potem takie kulki do dzioba pcham - nie ma mozliwosci, zeby nie polknely ;) Podejrzewam, ze moje wyczulyby lekarstwo w kazdej, najbardziej smakowitej pascie :twisted:

piegusek

Post » Pon maja 01, 2006 23:18

piegusek pisze:Ja leki obtaczam w maselku, do zamrazalnika i potem takie kulki do dzioba pcham - nie ma mozliwosci, zeby nie polknely ;) Podejrzewam, ze moje wyczulyby lekarstwo w kazdej, najbardziej smakowitej pascie :twisted:

Hmm jest to jakiś sposób, tylko Tola należy niestety do tych kotów, które większość rzeczy wyczują w jedzonku, a wepchnięcie jej czegoś do dzioba grozi ranami szarpanymi :wink: choć masło lubi, więc może...
A w temacie - chłopaki, jeszcze raz sto lat! :lol:

gosiak

Post » Pon maja 01, 2006 23:32

Ach, ile życzeń :D dziękujemy i zaczynamy świętować :torte: :balony:

Dzisiaj kończymy 2 latka :dance: :dance2:
ta mała czarna to nasza siostra Pinezka

Urodziliśmy się na działce u Dużej i

byliśmy tacy mali
Obrazek
Obrazek

każdy Duży nas podziwiał - to nasz tata :wink:
Obrazek

co stanęło nam na drodze niszczyliśmy
Obrazek
Obrazek

a potem odpoczywaliśmy
Obrazek
Obrazek
Obrazek

najpierw karmiła nas mama Julia
Obrazek
Obrazek

a potem jedliśmy sami
Obrazek[/b]
:torte: :balony:
Ostatnio edytowano Wto maja 02, 2006 8:09 przez dzioby125, łącznie edytowano 1 raz
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Pon maja 01, 2006 23:35

:lol: młody na leżaku jest genialny! Wygląda jakby ostro zabalował :wink:

gosiak

Post » Pon maja 01, 2006 23:35

Ale brykate słodziaki. :lol:

Agn

Post » Pon maja 01, 2006 23:39

Ale nam zrobilas prezent z okazji urodzin chlopakow :)
Super foto-reportaz :D

piegusek

Post » Wto maja 02, 2006 4:40

Dla naszych kuzynow Buraskow Malenstwa i Colcika wszystkiego naj naj naj najkociego z okazji urodzin :)

Duuuzo duuuuuzo zdrowka, samych kocich przysmakow, pociechy z Duzych ;) i wielu wielu kolejnych urodzin :) :D

:balony: :birthday: :birthday: :catmilk: :aniolek: :flowerkitty: :flowerkitty: :torte: :surprise:

Historia zdjeciowa cuuuuudnaaaaaaaaaaaaaaa :D
Ostatnio edytowano Wto maja 02, 2006 6:52 przez goska_bs, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Wto maja 02, 2006 5:56

Niech się zdrowo chowają,
problemów nie sprawiają,
Colcik i Maleństwo
Me ulubione rodzeństwo
:birthday: :balony: :balony: :balony:

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Wto maja 02, 2006 8:31

alez sliczne zdjecia :D
wszystkiego najlepszego dla rewolwerowcow i siostry (BTW co z nia sie stalo??)
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

[poprzednia][następna]