Mruczek, Komorebi i... nowe fotki str. 22

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 13, 2015 9:37 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

Jeśli poprzednio EPO dała jakąkolwiek odpowiedź ze strony morfo - to ja bym do niej wróciła. I może wtedy da się porządniej płukać. Bo niestety jak parametry czerwonokrwinkowe będą tak lecieć to długo się nie powalczy :(
Ale generalnie widać, że nerki nie dają rady, choroba postępuje :(
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob cze 13, 2015 21:23 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

Z apetytem Tamy też jest źle. Zdaję sobie sprawę, że niewydolność nerek to choroba śmiertelna. Tama jest przytulasta i miziasta coraz bardziej. Wykazuje też ducha walki przy zabiegach medycznych. Wnioskuję więc, że ma chęć do życia, chociaż wetki mnie uprzedzały, że tego życia coraz mniej :(

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Nie cze 14, 2015 9:08 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

Na apetyt możesz spróbować megace, u części kotów ładnie działa.
Obawiam się, że pozostało szukanie rozwiązań przedłużających i maksymalizujących komfort i dobre samopoczucie...
Obrazek

jopop

Post » Śro cze 17, 2015 14:28 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

Co to jest megace?

Wasylisa

Post » Śro cze 17, 2015 14:30 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

steryd anaboliczny, stosowany np u chorych po chemii.
Nieźle poprawia apetyt.

Jeśli wetka to zaakceptuje - moge Ci trochę dać, bez sensu kupować całą butlę, drogie to.
Obrazek

jopop

Post » Czw cze 18, 2015 8:17 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

Dzięki, zapytam.

Wasylisa

Post » Czw cze 18, 2015 10:05 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

Po wizycie: okazuje się, że Tama już od wtorku pakuje sterydy, ale nie megace. Coś, co zaczyna się na D lub M, w środku jest -x-, a kończy się na -zon. Resztę nazwy myszy wygryzły z pamięci ;)

Od soboty byłam w podróży, wróciłam wczoraj wieczorem. Podczas mojej nieobecności u weta była z Tamą przyjaciółka, podawała jej także leki i ogólnie bardzo dbała.

Niestety, przygotowujemy się powoli psychicznie na odejście Tamy. W tej chwili waży 2 kg 700 g. Póki co, będzie dostawać wspomniany steryd, kroplówki z glukozą i convalescence dopyszcznie, a do tego żel entero-cośtam. Muszę dopytać, czy nadal mam w nią pchać Hemovet i Pronefrę.

Wasylisa

Post » Czw cze 18, 2015 22:01 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - nowe wyniki Tamy str. 10 :/

Wasylisa pisze:Po wizycie: okazuje się, że Tama już od wtorku pakuje sterydy, ale nie megace. Coś, co zaczyna się na D lub M, w środku jest -x-, a kończy się na -zon. Resztę nazwy myszy wygryzły z pamięci ;)

Dexazone najpewniej.

Trzymajcie się :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw cze 18, 2015 22:07 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - Tamy coraz mniej :(

dexametazon działa krótko.
pogadaj o megace, on działa nieco inaczej, nie wyklucza się

conwalescence jest wysokobiałkowy, więc dla nerkowca nie jest rozwiązaniem na dłużej.

raczej szłabym własnie w megace. i w leki krwiotwórcze, bo tylko wtedy mozna plukac. ale nie glukoza...
Obrazek

jopop

Post » Czw cze 18, 2015 22:22 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - Tamy coraz mniej :(

Glukoza i Convalescence były nieodzowne w sytuacji, gdy od kilku dni nikt nie widział, by Tama jadła cokolwiek.

Przed chwilą otworzyłam puszkę Animondy Carny. I oczom nie wierzyłam, bo chyba pierwszy raz od tygodnia Tama wykazała apetyt i zjadła normalną porcję. Teraz siedzi u mnie na kolanach i mruczy, a ja nie mogę wyjść z szoku.

Wasylisa

Post » Czw cze 18, 2015 23:12 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - Tamy coraz mniej :(

kciuki by ten apetyt pozostał!
Obrazek

jopop

Post » Pt cze 19, 2015 0:17 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - Tamy coraz mniej :(

Po pierwszym najedzeniu się apetytu starczyło jeszcze na 2-3 podejścia do miski celem podskubania-dojedzenia. Udało się nawet przemycić jej dzisiejszą porcję Hemovetu. Jakby wyczuła, że tym sposobem uniknęła trzykrotnego pakowania strzykawy do pysia: z Convem, z Hemo i z żelem "na apetyt".

Właśnie położyłam się spać. Zaanektowała mi pół poduszki i mruczy zadowolona ;)

Wasylisa

Post » Pon cze 22, 2015 0:36 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - Tamy coraz mniej :(

U nas z powrotem gorzej. Tama wczoraj prawie nic nie zjadła, a dzisiaj po prostu nic. Z trudem wmusiłam w nią odrobinę Conva, a i to opluła mnie nim po twarzy, a wcześniej próbowała drapać.

Mruczek asystuje jej teraz niemal cały czas - śpi koło niej (choćby w głowach łóżka), biega za nią, miauczy pod drzwiami łazienki, gdy pompuję w nią leki. Jakby się o Tamę troskał.

Teraz kicia niepomna focha o Conva mruczy wtulona we mnie pod kołdrą jak niemowlę (a ja piszę z komórki). Dobranoc wszystkim.

Wasylisa

Post » Pon cze 22, 2015 6:44 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - Tamy coraz mniej :(

a surowe mięso? (nie, żeby ono jakoś służyło na nerki - w większości wręcz przeciwnie, ale tak samo conv nie służy)
i bym ten megace rozważyła, tak jak Asia mówi.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon cze 22, 2015 10:31 Re: Tama, Mruczek i Komorebi - Tamy coraz mniej :(

Podsunęłam jej wczoraj surowej wołowinki, wzgardziła. Dzisiaj tak mnie opluła convem, że nie napiszę, z czym mi się to kojarzy, bo forum czytają też dzieci ;) Oprócz Dexametazonu ma dostawać jakiś steryd o przedłużonym działaniu. Dzisiaj kupię jej też dokładnie taką samą puszkę, jak ta, którą raczyła jeść ostatnio.

Wasylisa

[poprzednia][następna]