Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /dużo fot

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 12, 2010 12:35 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

Ewa, może trzeba znowu Franka wziąć na terapię farmakologiczną?
Pardon, że się wymądrzam, ale naprawdę zaczynam wierzyć, że on ma fatalne skojarzenie z odejściem Pędzelka i ubiegłotygodniowe "zniknięcie" Tymka mogło uwolnić tę reakcję. Koło poszło w ruch i teraz biedak sam sobie nie bardzo może poradzić z tym, co się dzieje w jego głowie. :(

Wiesz, że nie jestem fanem takich środków, ale czasem się nie da inaczej. Gdyby u B. krople nie zadziałały, to pewnie szukałabym mimo wszystko dalej jakiegoś "twardego" środka.
Wydaje mi się, że u Was jest o tyle łatwiej, że wiadomo, jak on reaguje, że macie coś, co się sprawdziło.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt mar 12, 2010 12:59 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

Niunia a Frańcio dostaję karmę calm? Może wiosnę zaczyna czuć i się złości, może zapach mu nie pasuje, a może organizm pozbył sie leku...
Co do krycia - są kocury które pomimo kastracji kryją. Ale poziom hormonów spadnie za jakieś 10-20 dni :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt mar 12, 2010 13:21 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

Nie, nie dostaje calmu. Zresztą nie było po co, był przez ostatnie 3 miesiace aniołek nie kot.

Na Calm-Aid reaguje odwrotnie niż powinien (podminowany zmiast zrelakxsowany i wyciszony), wiec jesli karma calm ma podobne składniki czynne, to wolałabym nie podawać ;)

Ech. Zobaczę jak w weekend będzie.

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Pt mar 12, 2010 13:25 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

a feliway masz na stałe zamontowany w gniazdku?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt mar 12, 2010 14:41 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

Feliwaya juz od ponad miesiąca nie używam. I było naprawdę sielsko....

może faktycznie kupię, ale na Franka jakos przesadnie to nigdy nie działało, miałam to jako dodatek do relanium.

Ais

Post » Pt mar 12, 2010 18:43 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

To ja merytorycznie kciuki potrzymam za uspokojenie Franka :ok:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt mar 12, 2010 19:04 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

Hormony po kastracji to się ponoć miesiąc wyciszają. Wiosna niezależnie od hormonów też ma tu wpływ.
Migdał całkiem ładnie "znaczy" i "kryje" pomimo kastracji lata temu ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt mar 12, 2010 19:05 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

ja tez!!!

no i D. ma urlop do 18 marca wlacznie BTW :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt mar 12, 2010 19:07 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

:ryk: :ryk: :ryk:

Mysza się wcięła i Beaty odpowiedź "ja też" ciekawie wygląda :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt mar 12, 2010 19:12 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

też kryje czy znaczy? :ryk:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt mar 12, 2010 20:25 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

umarłam :ryk: :ryk: :ryk:

Ais

Post » Pt mar 12, 2010 20:46 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

Mysza pisze:też kryje czy znaczy? :ryk:

ciekawska hodowczyni, nooo :P :lol: :lol: :lol:

mialam straszne koszmary w nocy wiec malo bardzo spalam (moze jakies 2 godziny?) i padam... sorki jesli napisalam cos nie tak :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt mar 12, 2010 20:53 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

:ryk: :ryk: :ryk:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob mar 20, 2010 22:04 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

Tadam, tadam, udało mi się dziś zrobić szybki nalot na domostwo Ais & Co. :twisted:
I naocznie stwierdzam - zmiany, zmiany, zmiany.
Tośka ewidentnie poddała się działaniom diety odchudzającej, wygląda naprawdę znacznie szczuplej. Do tego wyraźnie odmłodniała mentalnie, bardzo fajnie się bawi zabawkami, podgryza z Tymiankiem. Widać, że wraz ze zrzuceniem wagi zyskała na energii i chęci do życia.

Po Franku na razie diety tak bardzo nie widać :wink: ale i tak byłam zaskoczona, bo dość szybko przyszedł posiedzieć z nami w pokoju, wyraźnie odwazniejszy się zrobił, choć oczywiście to nadal Franek- bojek. Ale taka jego uroda 8)

Natomiast junior Tymiś - aaaaa :love:
Fakt, że jest w wieku podrostkowym, więc image ma nieco patyczakowaty, a uszy i profil takie, że jakby Kicor pożyczył karbownicę, to by go można (Tymiśka, nie Kicora ofkors) spokojnie wystylizować na cornish rexa 8)
Tymiś jest absolutnie rozkosznym kocurkiem, ma w sobie mnóstwo wdzięku, a jak porzuci jeszcze podpatrzone u wujka Franka zwyczaje ostrożnościowe, to będzie z niego hartbrejker, że ho ho! :)

A, na podpuchę zdradzę, że Ais ma sporo bardzo fajnych zdjęć swoich kociastych. Ja widziałam i Ciotkom podczytywaczkom radzę pomolestować, bo warto :wink:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Nie mar 21, 2010 17:56 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Agresja :(

hejo, Obrazek
:D
Obrazek

sauatka

Od: Śro cze 04, 2008 21:19

[poprzednia][następna]