Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 12:20 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Jana pisze:Bo bardzo byłoby fajnie gdyby ktoś nauczył Całkę jak rzygać bez zachłystywania się :wink:

Pogadam z Gumkiem, może się zgodzi. Jest w tym naprawdę dobry :roll: ale nie wiem jak u niego z talentem pedagogicznym ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lis 19, 2009 15:44 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Jana pisze:Tja, wy se jaja robicie, wstręciuchy, a ja wczoraj w środku nocy miałam w domu wiotkiego kota, który robił pod siebie, nie mógł oddychać i wyglądał, jakby miał umrzeć za chwilę :evil:

No ale już nie masz, więc luz 8)

Zapytam Antka, może da jakieś wskazówki. Antek rzyga na co najmniej pół metra, albo i dalej. Umie chłopak. Wszystko wyskakuje z paszczy pod ciśnieniem i leci daleko.

Jana pisze:Muszę się dowiedzieć czy można sobie kupić jakąś mini butelczynę z tlenem na użytek domowy :roll:

Może być problem, szukałam w zeszłym roku dla Nolka, nigdzie nie było. Ale może się pojawiły znowu, bo kiedyś były takie fajne jednorazowe butle (dla psa kupowałyśmy).
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt lis 20, 2009 17:14 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Biedna Całeczka. Jak dziś się czuje?

Pogooglowałam trochę w poszukiwaniu butli z tlenem, ale jakoś nie trafiłam - natomiast bez problemu można kupić butlę... bez tlenu. Pomyślałam, że skoro jest opakowanie, to i może zawartość dałoby się kupić? Ale z tym, jak widzę, są problemy, chodzi o przepisy, etc. Kilka informacji z linków na tym forum:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic870478.html

Ale - głośno... hm, klawiaturowo myślę - czy nie można by poprosić o napełnienie własnej butli w zaprzyjaźnionej lecznicy wet...?

Pewnie na nic się moje ględzenie nie przyda :wink:

A jak tam rozumek Gryzeldy? Już ciachnięty? :D
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pt lis 20, 2009 18:29 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Całka dziś była na przeglądzie, dokładnie obadana i osłuchana. Nic złego się nie dzieje :D

Wyniki badania krwi Gryzeldy ok, w środę będzie ciach. Najwyższy czas, bo mała chyba bardzo chce mieć dzieci z Młodym :roll: Adoruje go pięknie, subtelnie i romantycznie, żadne wypinanie tyłka, miauczenie i podreptywanie, o nie. Gryzelda Młodego barankuje, przytula się i miłośnie obejmuje go ogonkiem...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt lis 20, 2009 18:37 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

zachowuje sie dokladnie jak moj Mieć w stosunku do Dundera :ryk:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pt lis 20, 2009 19:57 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Jana pisze:Muszę się dowiedzieć czy można sobie kupić jakąś mini butelczynę z tlenem na użytek domowy :roll:

ja miałam kiedyś dla Boruty pożyczoną na lewo z CZD, taka zgrabna ta buteleczka.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lis 23, 2009 10:17 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Jana pisze:Wyniki badania krwi Gryzeldy ok, w środę będzie ciach. Najwyższy czas, bo mała chyba bardzo chce mieć dzieci z Młodym :roll: Adoruje go pięknie, subtelnie i romantycznie, żadne wypinanie tyłka, miauczenie i podreptywanie, o nie. Gryzelda Młodego barankuje, przytula się i miłośnie obejmuje go ogonkiem...

Niestety, zepsucie Gryzeldy przesunięte na następny tydzień, wszystko przez tę cholerną grypę :evil: :evil: :evil:

Jana

Post » Pon lis 23, 2009 10:39 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Oj :?
Ale kto ma grypę, Gryzia, Ty czy dr Złotoręka?

A jak Całka? Już dobrze wszystko?
I co u mojego ukochanego Szczurka?
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt lis 27, 2009 13:25 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Grypę ma Złotoręka :(

U nas jakoś się żyje. Kotów tabun, wszystkie niedopieszczone :oops:

Mam coraz większe wątpliwości co do swojej osoby jako DT :roll: Tymczasy u mnie zapuszczają korzenie :? Nie umiem ich reklamować czy co? Świerczek siedzi od zawsze, Małpeczka też zasiedziana, Gryzia od małego... Rózika wyadoptowałam sobie, to nie jest najlepszy wynik, cholera. Może Kudłata poprawi mi statystyki, bo po weekendzie zacznę ją oddawać, a pewnie przed następnym weekendem będzie miała dom. Bo jest piękna, chociaż ma też swoją "drugą twarz" :twisted:

Obrazek Obrazek

No i tak. Beznadziejnym DT jestem. Potwierdza to loża szyderców:
Obrazek

Jana

Post » Pt lis 27, 2009 13:27 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Fajna `loża`. 8)
A mnie naszło takie zupełnie pragmatyczne pytanie - ile czasu zajmuje Ci odkłaczenie tych pięknych poduszek w loży? :roll: [Wiem, walnięta jestem... :oops: ]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pt lis 27, 2009 13:35 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Agn pisze:Fajna 'loża'. 8)
A mnie naszło takie zupełnie pragmatyczne pytanie - ile czasu zajmuje Ci odkłaczenie tych pięknych poduszek w loży? :roll: [Wiem, walnięta jestem... :oops: ]

Odkłaczanie? Jakie odkłaczanie? 8O :twisted: :twisted: :twisted:

To jest "loża" dla kotów. Ludzie tam nie siadają, gości uprzedzam, że to nie jest dobry pomysł :lol: Dla ludzi mamy skórzany narożnik (byłam naiwna i sądziłam, że to dobra inwestycja, fakt - kłaki się nie trzymają, za to zniszczony jest już okrutnie).

Poduszki i koc z "loży" od czasu do czasu po prostu piorę. I zbieram garści futra z bębna pralki.

Jana

Post » Pt lis 27, 2009 13:49 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

kudlata :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt lis 27, 2009 14:04 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Nocna wycieczka z Całką

Jana pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lis 27, 2009 14:13 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Tja, fszyscy Kudłatom sie zachfycajom, a czarnymi to nie :twisted:

Obrazek Obrazek Obrazek

Jana

Post » Pt lis 27, 2009 14:15 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Loża szyderców (foto)

Jana pisze:Poduszki i koc z "loży" od czasu do czasu po prostu piorę. I zbieram garści futra z bębna pralki.

A jak często? :twisted:

Myślałam, że jest inny jeszcze sposób. Bo ten to znam - tylko rzeczy jakoś tak dziwnie szybko osiągają `nieusuwalny stopień kłaczystości`. :roll:
:lol:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]