Bardzo dziekuje.
ALe nie wyglada ta morfologia jakos strasznie zle:(?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marcelibu pisze:Aga - myślę, że stąd jest większe pragnienie, bo Lizunia jest odwodniona przez rzadkie kupy. Ona musi sobie płyny uzupełniać.
Jak tylko będziesz jutro miała biochemię napisz do mnie SMSa w ciągu dnia, dobrze?
Ale morfologia jest ładna, więc się nie denerwj.
koconek pisze:Niskie RDW może być sygnałem niedokrwistości, ale trzeba pamiętać, że takie wahania mogą także wynikać z nieprawidłowej kalibracji urządzeń pomiarowych.
koconek pisze:Generalnie przyjęłabym, że są to wyniki potwierdzające przebytą lub trwającą infekcję i odwodnienie z "wyjałowieniem" organizmu.
Nie można też patrzeć tylko na wyniki nie mieszczące się w normach, ale interpretować całościowo, bo o prawidłowej diagnozie może świadczyć nawet minimalna zmiana wartości normowej, która jednak będzie wskazówką.
aga9955 pisze:Liza wstala i pojadla troche saszetki indestinala. Teraz myje sie i rozklada na kanapie w salonie. Nie wyglada na cierpiaca. Je ilosci mikroskopijne ale nie ma juz anoreksji totalnej jak wczoraj.
Bibi coz.....ma piekne nowe strupy. ALe ma dobry nastroj i generalnie wszystko w nosie. Myje Lulu....![]()
i awanturuje sie jak mloda schodzi na dol. Czekam az na pannie zakwitna grzyby. Poki co mam podawac tylko orungal i czekamy na efekty. Ola powiedziala ze na poczatku podawania moze byc gorzej. I nie ma co sie martwic. Zmiany nie sa na tyle duze zeby mial lek nie pomoc. Bibi ma apetyt.
Kaziu Gaja i Miska zdrowe. TFU. same czarne koty zdrowe w tym domu
aga9955 pisze:Dzwonilam do Karotki. Jej Fraszka ma identyczne objawy jak Liza od czwartku. Dzis Karotka odebrala wyniki i Fraszka ma podwyzszona amylaze i walnieta watrobe:(
anna57 pisze:aga9955 pisze:Dzwonilam do Karotki. Jej Fraszka ma identyczne objawy jak Liza od czwartku. Dzis Karotka odebrala wyniki i Fraszka ma podwyzszona amylaze i walnieta watrobe:(
Czyli trzustka, czy się mylę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka, Lifter, MB&Ofelia i 88 gości