Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2013 10:19 Re: Zalana norka u Alienorka

W niedzielę wieczór było kiepsko, wczoraj caly dzień płaciłam za wysiłek piątkowo-sobotnio-niedzielny. Ale nie jest tragicznie - inaczej nie dałabym rady dojechać do pracy , pracować i wrócić. Zrobiłyśmy co trzeba - mam nadzieję, że nic nie wyjdzie za jakiś czas. Ale wymiana pewnych rzeczy (wykładziny) chyba nas czeka...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 19, 2013 10:24 Re: Zalana norka u Alienorka

No to nieźle,wydatki macie znowu spore
Alenorku napisz czy przyjedziecie w sobote bo coś mi sie wydaje że będziesz teraz miała wazniejsze sprawy na głowie

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto lut 19, 2013 10:35 Re: Zalana norka u Alienorka

Kociamko - na 90% tak. Do czwartku powinno "w razie W" wyjść czy nie będziemy musiały zostać w domu, ale są duże szanse że da radę :ok: .
Dziś na śniadanie koty miały podgrzaną na parze pierś kuraka - były zachwyone :ok: . Ciekawe czy powtórka wieczorem też im posmakuje :mrgreen: . A ja dziś zjem pyszny miso ramen :ok: bez tofu, ale poza tym wszystko co powinien zawierać :D . Już nie mogę się doczekać :oops: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto lut 19, 2013 10:52 Re: Zalana norka u Alienorka

NO, to smacznego :D
Masz jednak bogatszy jadłospis niz ja :o
Z tego ramena to ja tylko - woda, miso, ew. jajko i szpinak... :?

Uważaj na siebie :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 19, 2013 10:55 Re: Zalana norka u Alienorka

morelowa pisze:NO, to smacznego :D
Masz jednak bogatszy jadłospis niz ja :o
Z tego ramena to ja tylko - woda, miso, ew. jajko i szpinak... :?

Uważaj na siebie :mrgreen:

No makaron to chyba też? Tylko jasne - sama musiałabyś zrobić :D . Szpinak nie - tam są nori (wodorosty) - pycha i na nerki nie szkodzą. I nie woda a wywar - w Twoim przypadku byłby warzywny, ja mam klasycznie - drobiowy.

Alienor

Post » Wto lut 19, 2013 12:17 Re: Zalana norka u Alienorka

No a ja wczoraj chciała zrobic cos ala indyjskiego to se zrobiłam
chyba kurkumy za dużo albo curry nie znam sie no i było okropniste :oops:
wcisnełam jakoś bo mi szkoda było jedzenia wyrzucić ale dzisiaj jeszcze nic nie zjadłam bo ciągle paskudny posmak mam w gębie 8O

Kociama

Post » Wto lut 19, 2013 12:23 Re: Zalana norka u Alienorka

Obrazek
Tylko u mnie bez tego bialoróżowego - mięso smażone (grill) i gotowane i jajko i nori i zupa z makaronem i kiełki rzodkiewki :ok:
Itadakimasu :D

Alienor

Post » Wto lut 19, 2013 12:26 Re: Zalana norka u Alienorka

O matko ale apetyczne 8O dostałam slinotoku na sam widok
a to rózowe to co jest?

Kociama

Post » Wto lut 19, 2013 12:35 Re: Zalana norka u Alienorka

Kociama pisze:a to rózowe to co jest?
:?:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lut 19, 2013 12:47 Re: Zalana norka u Alienorka

Sądzę że barwione i formowane tofu - ja takiego nie jadam. Nie mam aparatu więc z mojego nie dam rady zrobić zdjęcia :wink:

Alienor

Post » Wto lut 19, 2013 13:58 Re: Zalana norka u Alienorka

W komórce nie masz?? Zrób zdjecie :mrgreen:

Makaron nie, chyba że orkiszowy. Jajko na twardo -nie. Nori - taaak. Tofu -nie...
Szpinak widziałam w opcjonalnych dodatkach - szpinak zawsze tak!

Kurkumy dodaje się szczyptę - ona gorzka jest. Curry - różne, bywa bardzo ostre. Kociama - to Ty nie wiesz co dajesz? 8O Fajnie - potem możesz mieć zawsze niespodziankę :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 19, 2013 17:18 Re: Zalana norka u Alienorka

A podobno to ja jestem łakoma. :twisted:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto lut 19, 2013 21:19 Re: Zalana norka u Alienorka

Powiem tak - ponieważ wielu rzeczy nie mogę jeść, te które znajdują się na liście dopuszczonych do spożycia staram się jeść na różne sposoby, żeby nie zbrzydły. Jutro omuraisu czyli ryż z kurczakiem i sosem pomidorowym, otoczony omletem. :D Będzie fajnie :ok: :ok:

Jeśli nie miałybyście co robić z Waszym 1% zdecydowanie odradzam przekazywanie go tej fundacji: http://www.fundacjalepszyswiat.pl. Jak dla mnie oni ściemniają i zdecydowanie budzą u mnie ostry napad nieufności. A tłumaczenia są cokolwiek na zasadzie - oj, bo się czepiacie bez sensu :roll: .

Alienor

Post » Wto lut 19, 2013 23:04 Re: Zalana norka u Alienorka

Ja odkąd można przekazuję na schronisko, o którym często myślę, a do którego niedawno się wybierałam, nie sama.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro lut 20, 2013 9:05 Re: Zalana norka u Alienorka

Kinnia pisze:Ja odkąd można przekazuję na schronisko, o którym często myślę, a do którego niedawno się wybierałam, nie sama.

Zakładam że wszystkie mamy już jakieś tam cele na które przekażemy ten 1%, ale odpowiedź osoby prowadzącej wątek mnie zdenerwowała wystarczająco, żeby umieścić ten apel tutaj. Bo jak ktoś się ubiega o 1% od ludzi, to odpowiedź pt: "Ale o co się czepiacie - no wrzuciliśmy tylko kotkę na ten wątek i naszą stronę jako naszą podopieczną, nie robiąc dla niej nic więcej, ba, nie zauważając prze 2 miesiące jej śmierci - ale to przecież wszystko w porządku :roll: " jest ostro nie w porządku :evil: . I u mnie przynajmniej budzi poważne wątpliwości co do uczciwości takiej fundacji - o jednej kotce wiem, że nic totalnie absolutnie dla niej nie zrobili (mimo wzięcia od DT zdjęć, namiarów i złożenia obietnicy, że zrobią jej ogłoszenia) a umieścili jako podopieczną - a ile jeszcze takich "martwych dusz" mają na stanie?

Alienor

[poprzednia][następna]