Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 17:27 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Byłam w piwnicy, koty umyłam, zakropiłam, nakarmiłam i obfociłam :)

Starsza :1luvu:
Obrazek

Młody :1luvu: (w porównaniu ze zdjęciem ze str. 5 chyba widać różnicę, prawda? :) )
Obrazek
a tu zabawa przy czesaniu :wink:
Obrazek

Starsza i Młody razem
Obrazek

Niestety nie mam posłanek dla nich dlatego porobiłam takie prowizoryczne gniazda z koców, które rozłożyłam w różnych miejscach aby nie leżały na podłodze.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt mar 30, 2012 17:29 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

I domowe futra :1luvu:
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pt mar 30, 2012 21:23 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

nelka83 pisze:Zapomniałam napisać (ostatnio o wszystkim zapominam :roll: ), że psiaczek ze zdjęcia Bożenki, ten czarny z brązowymi i białymi wstawkami znalazł domek :ok:

Super nowina :dance:
Oby był tylko szczęśliwy :!:
Ostatnio edytowano Nie kwi 01, 2012 22:29 przez bodzia_56, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt mar 30, 2012 21:27 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

nelka83 pisze:Byłam w piwnicy, koty umyłam, zakropiłam, nakarmiłam i obfociłam :)

Starsza :1luvu:
Obrazek

Młody :1luvu: (w porównaniu ze zdjęciem ze str. 5 chyba widać różnicę, prawda? :) )
Obrazek
a tu zabawa przy czesaniu :wink:
Obrazek

Starsza i Młody razem
Obrazek

Niestety nie mam posłanek dla nich dlatego porobiłam takie prowizoryczne gniazda z koców, które rozłożyłam w różnych miejscach aby nie leżały na podłodze.

Widać, że już troszkę lepiej u Młodego kotulka :catmilk: A kocyki też są przecież dobre, niektóre kotki chciały by takie mieć ;)
ObrazekObrazek

bodzia_56

Post » Sob mar 31, 2012 13:48 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

witam różnica jest kotki śliczne starsza to taka piękna kotka szkoda że nie chce się udomowic
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Sob mar 31, 2012 17:42 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

panimama pisze:witam różnica jest kotki śliczne starsza to taka piękna kotka szkoda że nie chce się udomowic

Nom, ładna jest i duża jak na kotkę, większa od Młodego nawet 8O . Też żałuję, że ona taka dzika i te jej wahania :roll: Nie mogę jej "udomawiać" na siłę bo może być jeszcze gorzej. Wróci na swoje tam gdzie czuje się najlepiej i wiem, że nigdy nie miała tam źle jak na kota wolno żyjącego. Wiem, że tata troszczy się o nie, że zawsze mają pełne miseczki i ciepłą budkę do spania. Robi co tylko może żeby czuły się jak najbardziej bezpiecznie i dobrze mimo warunków "podwórkowych".
Obrazek

nelka83

Post » Sob mar 31, 2012 18:48 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Zapraszam wszystkich na bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na kociaste ze stoczni Nauta :ok:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=140666&p=8738045#p8738045
Obrazek

nelka83

Post » Nie kwi 01, 2012 8:12 Re: Mój mały kocio-psi świat :)

Chyba coś złego dzieje się z Młodym :( . Ma luźną kupkę i raz w nocy zwymiotował. Byłam u nich rano i znalazłam właśnie takie niespodzianki. Wiem, że te niespodzianki zostały zrobione przez niego ponieważ siedział taki niewyraźny, smutny. Starsza zachowywała się normalnie, zjadła. On nie chciał jeść, chlipnął tylko troszkę kociego mleczka i poszedł się położyć. Nie wiem co mu może być. Później zrobię ciepłego Conva, którego uwielbiają i zobaczę czy to zachęci go do jedzenia. Jeśli nie to spróbuję nakarmić go strzykawką choć troszkę. Najgorsze jest to, że nie mam weta na miejscu, a ci najbliżej w niedzielę nie pracują :( . Kurczę, boję się trochę...
Obrazek

nelka83

Post » Nie kwi 01, 2012 11:59 Re: Mój mały kocio-psi świat :) Z Młodym coś jest nie tak :(

Młody cały czas śpi, przed chwilką jak weszłam do nich podniósł tylko główkę, spojrzał i zasnął. Przykryłam go polarowym kocykiem, wydaje mi się, że ma gorączkę (miałam zimne ręce wiec mogłam mieć tylko takie odczucie). Nawet nie potrafię zmierzyć mu temperatury :oops: . Martwię się :(

edit. Nakarmiłam Młodego Convem ze strzykawki, później zjadł troszkę sam. Nie było tego dużo, ok. 30-40 ml. Ma gęstego żółto-zielonego gluta (takiego jeszcze nie miał). Wkrapiam do noska sól fizj. i ładnie wszystko wychodzi. Nie ma apetytu i widać, że źle się czuje. Wymiotów i luźnej kupki nie było od rana. Gdyby się coś działo to nie mam nawet gdzie się udać, w promieniu 40 km wszystkie gabinety wet. zamknięte. Jutro z nim pojadę, ale co dziś? Nie wiem może przewrażliwiona jestem, ale chciałabym mu jakoś pomóc :( . To pierwsze koty wolnożyjące, którymi się opiekuję. Dopiero wszystkiego się uczę i nie chciałabym aby moja niewiedza zaszkodziła zwierzakom
Obrazek

nelka83

Post » Nie kwi 01, 2012 14:36 Re: Mój mały kocio-psi świat :) Młody-prosimy o radę :(

Prosimy o radę :(
Obrazek

nelka83

Post » Nie kwi 01, 2012 17:02 Re: Mój mały kocio-psi świat :) Młody-prosimy o radę :(

Może jednak ktoś mógłby podpowiedzieć co mogę zrobić aby pomóc Młodemu :(
Obrazek

nelka83

Post » Nie kwi 01, 2012 17:11 Re: Mój mały kocio-psi świat :) Młody-prosimy o radę :(

ojejku nie wiem co Ci poradzic
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Nie kwi 01, 2012 17:21 Re: Mój mały kocio-psi świat :) Młody-prosimy o radę :(

Ja właśnie też nie wiem co mogę zrobić.Gdyby jakiś wet przyjmował to już rano bym tam była.Troszke puszeczki zjadł,dobrze,że w ogóle zjadł.Chyba będę wstawala w nocy żeby kontrolować sytuacje :roll:
Obrazek

nelka83

Post » Nie kwi 01, 2012 17:23 Re: Mój mały kocio-psi świat :) Młody-prosimy o radę :(

Może poproś Izę (iza71koty), ona ma w tym doswiadczenie. Być może coś zaradzi tymczasowo :(
ObrazekObrazek

bodzia_56

Post » Nie kwi 01, 2012 17:29 Re: Mój mały kocio-psi świat :) Młody-prosimy o radę :(

bodzia_56 pisze:Może poproś Izę (iza71koty), ona ma w tym doswiadczenie. Być może coś zarazi tymczasowo :(

Pomyślałam o Izie,ale o tej porze pewnie karmi kotki.Poza tym ona ma masę swoich problemów,nie chciałabym jej dokładać moich.
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]