no lubie zwierzaki futrzaste i inne pierzaste i łyse i co tam jeszce... spoko gołąbkom nic nie będzie no.
Moderator: Moderatorzy
wojtekn pisze:a powiedzcie mi proszę co to było za zamieszanie, że stosujący Lantusa częściej zapadają na raka?
coś mi się obiło o uszy i oczy i tu jak wątki przeglądałem i na wątkach dla ludzkich cukrzyków?
jakie jest wasze zdanie na ten temat?
peate pisze:witam
kilka dni temu byłam u weta z moim kotem i po badaniu krwi okazało się, że ma podniesiony poziom cukru. wetka zrobiła też dodatkowe badanie w kierunku trzustki, no i podobno mój mruczek ma stan przedcukrzycowy .. zaleciła dietę RC Diabetic i tabletki Glipizide 5mg (2 x dziennie po pół tabletki) ..
nie znam się na tej chorobie zupełnie, a po przeczytaniu Waszego wątku przyznam, że mam wiele obawwiadomo, że chcę dla swojego mruczka jak najlepiej, a czytając Wasze wypowiedzi dowiedziałam się że ani jedno, ani drugie nie pomaga, a w dodatku szkodzi
no i teraz już sama nie wiem co mam robić
![]()
wiem, że cukier u mojego kociaka nie jest jeszcze aż tak zły, dlatego może potrafiłybyście doradzić mi co powinnam robić żeby się nie pogorszył .. wiem, że musi zrzucić troszkę kg, dlatego muszę zwiększyć mu ilość ruchu, ale jak zmienić dietę? czy odstawić suche całkowicie? czy podawać te tabletki?
Kot czy kotka? - kot
Jak się nazywa?- Pakito
Ile ma lat? - 7 lat
Ile waży?- 6,5 kg
Za gruby /za chudy? - podobno za gruby
Jaką podajesz karmę? -
mokra: Schesir Natural, Almo Nature i Almo Nature Labels oraz Animonda Integra Protect Struvit
sucha: RC Cat Young Male, RC Cat Urinary S/O Moderate Calorie, Almo Nature Holistic Kurczak z ryżem
Mniej więcej ile? -
mokra: 1 puszkę, bądź saszetkę (55g - 100g) dzielę na 3 koty i podaję rano i popołudniu
sucha: do południa i wieczorem daję do 3 miseczek, 3 rodzaje opisane powyżej.
czasami podaję też surowe mięso, biały ser, żółtko, no i oczywiście jakieś kocie przysmaki też![]()
mój problem jest taki, że ma trzy kotykażdy z nich lubi co innego i zdarza się, nawet często, że jeden podjada drugiemu
![]()
RC urinary i Animondę Struvit dostają ponieważ mają/miały problemy z kryształkami w moczu.
tutaj są wyniki badań krwi i moczu:
http://imageshack.us/photo/my-images/28/71419838.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/141/55929949.jpg/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości