Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 03, 2016 13:57 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Za wszystkich :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 03, 2016 20:30 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Cześć, co u Fifi, mam nadzieję, że lepiej się czuje. Jak tam jeżyki, może zamieścisz jakieś zdjęcia

krysia1234

Od: Wto gru 29, 2015 17:33

Post » Śro lut 03, 2016 23:17 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi, nie chciałabym dorzucać Ci dodatkowej pracy. I tak masz jej wiele. A wirtualny opiekun jak będzie chciał to sobie zajrzy na wątek albo stronę Jeżurkowa. I zawsze gdzieś informację znajdzie. Wiedziałam przecież, że Kropka jest zdrowa i zaraz po odchowaniu małych wróci na jeży szlak. Po prostu zaniedbałam nieco zaglądanie do Jeżurkowa, dopiero ostatnio oglądanie prezentacji z jedną tylko osobą wpisaną przy Bąblu uświadomiło mi, że chyba Kropka już nie potrzebuje pomocy.
Zamiast pisać maile do wirtualnych opiekunów lepiej miej choć chwilę dla siebie. Kciuki trzymam za chorutki domowe - z kolcami i bez.
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Czw lut 04, 2016 1:02 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Sel ... rzeczywiście z Kropki to niezłe ziółko było :1luvu: Z pewnością dzielnie sobie radzi. Zaktualizowałam opiekunów : http://jezurkowo.primum.org.pl/2016/01/babel-2/ ... a taka dodatkowa praca, to sama przyjemność :P

Krysiu, dziękuję - Fifi ma się dobrze. Chorutki i staruszki również - oby jak najdłużej.

Dziś dałam się porwać modzie na "bądź jak" - zajrzyjcie proszę https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw lut 04, 2016 4:39 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Primek rządzi!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lut 04, 2016 15:54 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Do Nemi. Staruszku Fifi nie dawaj się :1luvu:

krysia1234

Post » Pt lut 05, 2016 0:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Krysiu, dziękuję :1luvu: Ale Fifi jest najmłodszy z całego towarzystwa, w zasadzie jest jeszcze szczeniakiem, bo te psy bardzo późno dojrzewają. Muszę powiedzieć, że daje nam staruszkom, mocno w kość, co widać na poniższych zdjęciach :P Pierwsze zdjęcie jest kiepskie, ale celem były kaczki - wleczenie M przez Fifiego, to efekt dodatkowy :P Na drugim - próba zuchwałej kradzieży Balcisiowej piłeczki. No, ale Fifi po urodził się po to, żeby ciągnąć i wygrywać pomimo przeciwności. Wiecie, czasami (w sumie dość często) myślę sobie, że powinien trafić do lepszych ludziów, którzy wykorzystaliby jego możliwości, a u nas się marnuje. M planuje z nim biegać, ale czarno to widzę, bo ostatnio biegi zakończyły się rąbnięciem w drzewo i całkowitym wyłączeniem ręki M z użytkowania :roll:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt lut 05, 2016 9:05 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Bardzo piękne pierwsze zdjecie!
Kaczki :D
A Ty też tak biegasz za pieskiem? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lut 05, 2016 18:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Do NEMI. Super zdjęcia. Ja też mam psa [suczkę ], który ciągnie na spacerach. Teraz jest o wiele lepiej niż 5 lat temu, ale jeszcze potrafi pociągnąć. Jak ją spuszczę i się wybiega, to jest spokojna i śpi. :D

krysia1234

Post » Pon lut 08, 2016 23:58 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Fifi jest spokojny i śpi tylko w lecie, jak jest gorąco :wink: Dziś się na niego próbowałam obrazić, bo na mnie nawarczał. Niestety nie jest możliwe obrażenie się na tego głąba :roll: A monopol na warczenie ma Balto, więc przybiegł i zrugał małego.

Morelciu, z piesełem nie biegam, bo chyba bym się rozpadła. A dziś powróciły kaczki :P Jeże zaczynają tańczyć ... wiosna nadchodzi :P

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lut 09, 2016 9:07 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ach, te kaczki... Co w nich jest takiego , że takie ładne? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 09, 2016 15:26 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Oby świstak potwierdził tę wiosnę, bo mam dość zimy :?
Gorące pozdrowienia dla wszystkich? <3

Erin

Post » Wto lut 16, 2016 10:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Chyba potwierdził, bo u nas już wiosennie. Rośliny szaleją, już kiełkują tulipany. Na szczęście większość jeży jeszcze hibernuje. Gdyby ktoś miał ochotę pooglądać kaczki - zapraszam :P http://jezurkowo.primum.org.pl/2016/02/ ... wiek-zyje/
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto lut 16, 2016 12:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Zaraz pooglądam sobie ale mam pytanie - kiedy trzeba już wystawić jedzenie i picie jeżom. To będzie mój pierwszy rok kiedy wiem, ze na ogrodzie są jeże.
Tylko nie wiem gdzie. Gałęzie leżą, bo bałam się je sprzątać, kompost też nie ruszany. Dopiero jak będzie wiadomo, że już nie śpią zajmę się porządkami.

Piękne kaczki:))
Muszę spróbować zrobić fotki kaczkom za naszym ogrodem.
Tam jest w tej chwili strumyk, bo koryto Prosny jest przeniesione ale jest na tyle wody i zarośli, że sporo różnych ptaków tam bywa. Kaczki też.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lut 16, 2016 16:57 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Fajne kaczorki :)

Erin

[poprzednia][następna]