Mam dwa domki do zakocenia:
1. Domek osierocony przez mojego Krówka.
Bardzo sympatyczny: rodzice z dwojgiem małych chłopców (1.5 roku i 5 lat), plus dochodzącą babcią. To byłby ich pierwszy kot, ale wcześniej mieli inne zwierzaki. Domek niewychodzący, okna otwierane wyłącznie do góry i pod nadzorem dorosłych (ze względu na dzieci), balkon już osiatkowany.
Rozmawiałam z domkiem wyłącznie przez telefon, bo ani ja, ani domek nie ma samochodu, a ja w Pruszkowie, domek w Warce. Ale wszystko dokładnie zweryfikowałam. Pani bardzo ciepła, sympatyczna, otwarta. Wysłałam jej wzór umowy adopcyjnej - wszystkie warunki zaakceptowała bez problemu. Kot na pewno zostanie wykastrowany - panią trzeba było chwilę przekonywać, ale udało się bez problemu. Domek na pewno będzie potrzebował porad w sprawie żywienia, żwirku, wychowania kociaka, terminu kastracji (wiele już pani podoradzałam, ale trudno przez telefon, na pewno trzeba będzie na bieżąco). Ale też są bardzo otwarci na wszelkie porady - autentycznie ich potrzebują i gotowi są przyjąć.
Domek chce kociaka zaszczepionego i odrobaczonego.
Ja osobiście jeszcze dodam, że ze względu na dzieciaki przydałby się kociak, który zapowiada się na kontaktowego, łagodnego kota. I chyba może trochę starszy niż były te moje. Starszy synek bardzo będzie chciał się bawić z kotem, ale domek zapowiedział, że ze względu na bezpieczeństwo obojga, te zabawy będą nadzorowane przez dorosłych.
Domek nie ma samochodu, ale odbiór kota może się odbyć gdzieś w centrum Warszawy, gdzie pani pracuje i wtedy pani przewiezie kociaka do Warki pociągiem.
2. Dwudziestokilkuletnia dziewczyna z własnym mieszkaniem chętnie przygarnie 6-7 tygodniowego maleńtaska. Dziewczyny nie znam bliżej, ale jej mama jest moją lekarką i jest baaaardzo w porządku pod każdym względem. Domek w Pruszkowie, z tego co wiem również całkowicie niewychodzący.
Proszę o przekazywanie linków w tym wątku, najlepiej z zaznaczeniem który link dla którego domku. Te osoby nie wchodzą na Miau - przekażę im linki, i potem będą się już bezpośrednio kontaktować z tymczasowymi opiekunami kotków.