Kotka perskiego przygarne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 23, 2007 15:14 Kotka perskiego przygarne

W zasadzie chcialem kupic kotka lub kotke perska ale moge tez przygarnac kotka lub kotke ,jakby ktos wiedzial o jakis kotkach w okolicy Bydgoszy,prosze o info.pozdrawiam
:D
VIOLATOR i LenkaObrazek. Barry(i) DEPECHE MODE FAN CLUB

VIOLATOR

Od: Pt mar 23, 2007 15:01

Post » Pt mar 23, 2007 15:17 Re: Kotka perskiego przygarne

VIOLATOR pisze:W zasadzie chcialem kupic kotka lub kotke perska ale moge tez przygarnac kotka lub kotke ,jakby ktos wiedzial o jakis kotkach w okolicy Bydgoszy,prosze o info.pozdrawiam
:D

u mirki_t z Bydgoszczy jest niebieska persiczka do adopcji..
Na persji, na adopcjach też znajdziesz jej wątek..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt mar 23, 2007 15:18

Może nieduża, mało kołtuniąca się około 8 letnia kotka z charakterkiem o imieniu :arrow: Lufka.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt mar 23, 2007 17:17

mirka_t pisze:Może nieduża, mało kołtuniąca się około 8 letnia kotka z charakterkiem o imieniu :arrow: Lufka.

Odpisalem w temacie :)

VIOLATOR

Post » Sob mar 24, 2007 1:48

bierz Lufke jest śliczna i perska :P
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob mar 24, 2007 10:02

bettysolo pisze:bierz Lufke jest śliczna i perska :P

Owszem kot ladny ale szukam kotka ze spokojniejszym charakterem i niewiadomo czy w tym wieku by sie zadomowila bo 7 la to juz sporo.

VIOLATOR

Post » Sob mar 24, 2007 10:17

VIOLATOR pisze:

Owszem kot ladny ale szukam kotka ze spokojniejszym charakterem i niewiadomo czy w tym wieku by sie zadomowila bo 7 la to juz sporo.

VIOLATOR, u mnie najszybciej zadomowil się rudy Feluś, którego adoptowałam jak miał 10 lat i ok 14-letnia Suffka, która jest u mnie od maja zeszłego roku..
Siedem lat dla kota to tak ok. 40 tki-dla człowieka.. Chyba o czterdziestolatku nie powiesz, że prawie stoi nad grobem, prawda? :twisted: :D
Siedem lat to całkiem ładny wiek dla kota.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob mar 24, 2007 10:24

aamms pisze:
VIOLATOR pisze:

VIOLATOR, u mnie najszybciej zadomowil się rudy Feluś, którego adoptowałam jak miał 10 lat i ok 14-letnia Suffka, która jest u mnie od maja zeszłego roku..
Siedem lat dla kota to tak ok. 40 tki-dla człowieka.. Chyba o czterdziestolatku nie powiesz, że prawie stoi nad grobem, prawda? :twisted: :D
Siedem lat to całkiem ładny wiek dla kota.. :D

To fakt ale z zona myslimy tez o dziecku a wtedy moze byc roznie, tym bardziej ze kotek dzieci nie lubi,jak to sie mowi lepiej myslec troche naprzod. Poza tym jakby mial inny charakter to napewno bysmy go wzieli.

VIOLATOR

Post » Sob mar 24, 2007 10:39

Lufka w poprzednim domu mieszkała 7 lat. Pojawienie się pierwszego dziecka w domu przyjęła dobrze. Dopiero przy drugim dziecku zaczęła okazywać swoje niezadowolenie. Prawda jest taka, że nie wie się jaki stosunek do dziecka może mieć kot, jeśli się tego nie sprawdzi.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob mar 24, 2007 10:47

mirka_t pisze:Lufka w poprzednim domu mieszkała 7 lat. Pojawienie się pierwszego dziecka w domu przyjęła dobrze. Dopiero przy drugim dziecku zaczęła okazywać swoje niezadowolenie. Prawda jest taka, że nie wie się jaki stosunek do dziecka może mieć kot, jeśli się tego nie sprawdzi.

Tez prawda ale jak jest z tym czesaniem,daje sie juz czesac? bo w zasadzie takiego kota powinno sie czesac chyba codziennie prawie,ja psa czesalem co dwa dni a jak ona sie nie daje czesac i do weterynarza piszesz ze musialas isc zeby ja uczesac.

VIOLATOR

Post » Sob mar 24, 2007 11:03

Lufkę czeszę u weta tylko ze względu na jej wrzaski. W dużym stadzie wrzeszczący kot powoduje panikę a nawet agresję u pozostałych kotów. Na szczęście sierść Lufki nie wymaga codziennego czesania. Małe kołtunki robią się tylko w pewnych miejscach i bardzo łatwo temu zapobiec. Niedawno poznałam kotkę perską niesamowicie owłosioną. Z taką kotką jest już problem choć daje się spokojnie czesać nawet po brzuchu. Pielęgnacja jej zabiera jednak sporo czasu. Opiekunka tej kotki nie radzi sobie z czesaniem i woli ją golić. Nie piszę tego aby namówić Ciebie na adopcję Lufki, bo dla niej szukam człowieka mającego doświadczenie z takimi kotami.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob mar 24, 2007 11:07

mirka_t pisze:Lufkę czeszę u weta tylko ze względu na jej wrzaski. W dużym stadzie wrzeszczący kot powoduje panikę a nawet agresję u pozostałych kotów. Na szczęście sierść Lufki nie wymaga codziennego czesania. Małe kołtunki robią się tylko w pewnych miejscach i bardzo łatwo temu zapobiec. Niedawno poznałam kotkę perską niesamowicie owłosioną. Z taką kotką jest już problem choć daje się spokojnie czesać nawet po brzuchu. Pielęgnacja jej zabiera jednak sporo czasu. Opiekunka tej kotki nie radzi sobie z czesaniem i woli ją golić. Nie piszę tego aby namówić Ciebie na adopcję Lufki, bo dla niej szukam człowieka mającego doświadczenie z takimi kotami.

No to ja go niestety nie mam a kot 1klasa 8)

VIOLATOR

Post » Sob mar 24, 2007 11:12

VIOLATOR pisze:...No to ja go niestety nie mam a kot 1klasa 8)

Gdybyś był w Bydgoszczy to zapraszam na spotkanie z Lufką. Zobaczyć ją nie zaszkodzi. :)
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob mar 24, 2007 13:00

mirka_t pisze:
VIOLATOR pisze:...No to ja go niestety nie mam a kot 1klasa 8)

Gdybyś był w Bydgoszczy to zapraszam na spotkanie z Lufką. Zobaczyć ją nie zaszkodzi. :)

W Bydgoszczy jestem codziennie bo pracuje w Bydzi wiec chetnie bym zobaczyl kotka 8) .

VIOLATOR

Post » Sob mar 24, 2007 19:44

nieśmiało trzymam kciuki :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

[następna]