Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 12, 2020 15:38 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękuję :1luvu: i zapraszam na bazarek. Kolejny chyba wkrótce.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt cze 12, 2020 17:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

No to będe pilnować... :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob cze 13, 2020 6:27 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Bardzo proszę :D
Zapowiada się bardzo upalny dzień. Noc też była ciepła, zrobiłam coś w rodzaju przeciągu, otwarty był balkon i okno, trochę lżej było i mnie i kotom. Wkrótce trzeba będzie balkon zamknąć i zasłonić żaluzje, bo inaczej nie da się wytrzymać.
Wieczorem nakarmiłam czarnego bezdomniaczka, jak zwykle. Czeka chyba schowany gdzieś w krzaczkach i jak tylko znikam za rogiem, to przybiega i zaczyna jeść. Postęp jest, ale jeszcze mi nie ufa.
Przyszły tydzień mam po znakiem weta, chodzę wcześnie rano, może upałów nie będzie. Trochę "zeszłam "z leków, uff!
Nadia domaga się wypuszczenia, ma dość siedzenia w kuchni. Pozwalam jej , ale pod kontrolą i na trochę, bo potrafi zaatakować któregoś kota, kiedy koło niej przechodzi . Wituś natomiast świetnie się odnajduje w stadzie, koty mu nie przeszkadzają, one zaś próbują się z nim zaprzyjaźnić. Wituś jednak biega, bawi się dosłownie wszystkim, ale przytula się tylko do swojej mamy. Wciąż jego dieta to surowe mięso i nabiał, przetworzonej karmy nie tyka :wink: Nadia je zdecydowanie mniej, zresztą moje koty również. W nocy mają lepszy apetyt i dojadają to, co zostało z kolacji.
Wituś na balkonie
Obrazek
Pisałam, że jego ulubionymi zabawkami są piłeczki. Trudno o zdjęcia, bo kociak jest w ciągłym ruchu. Często nosi piłeczki w pyszczku
Obrazek

ewar

Post » Sob cze 13, 2020 11:41 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Piekło na ziemi, naprawdę. Po drodze szukałam cienia, tylko w parku jakoś było lżej. Dzisiaj wycinali drzewa i kosili trawę do gołej ziemi. Tak nie powinno się robić, brak słów.
Jadzia dzisiaj miała niezły apetyt :ok: Bardzo smakował jej filet z kurczaka, bo mięciutki. Dzisiaj mnóstwo mięsa było w promocji, między innymi filety z kurczaka. Nakarmiłam też Lilę, ona chyba czeka na mnie, bo zjawia się natychmiast, jak tylko zadzwonię dzwonkiem. Wrzeszczy na mnie, bo za wolno nakładam do misek :lol: Fajna kotka z niej. Koło domku nie było żadnego kota, pewno przesypiają upał. Koło domku jest głęboki cień, chłodno, karma nie zepsuje się szybko.

ewar

Post » Sob cze 13, 2020 12:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Byłam , czytałam. Zaglądam codziennie nawet jak nic nie piszę, ale jestem ciekawa co u Was sie dzieje.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob cze 13, 2020 14:29 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

To tak, jak ja. Czytam sporo wątków, ale nie zawsze piszę.

ewar

Post » Sob cze 13, 2020 19:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ewar, zajrzyj proszę na wątek viewtopic.php?f=1&t=201177. Potrzebna rada jak karmić takiego maleńtasa jak Wituś, ale bez mamy.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie cze 14, 2020 6:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Zajrzałam, napisałam.
Wituś biega po mieszkaniu, zajrzy na balkon, przebiegnie przez tunel...itd. Chciałam dodać, że mruczy pięknie i że reaguje na imię. Przybiega natychmiast, kiedy go zawołam :lol:

ewar

Post » Nie cze 14, 2020 6:52 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:To tak, jak ja. Czytam sporo wątków, ale nie zawsze piszę.

Jest nas więcej niż :mrgreen: jestem u Was codziennie. Miłej niedzieli życzę

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie cze 14, 2020 7:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękuję :1luvu: i nawzajem. Wczoraj piekło, a dzisiaj ziąb 8O Te zmiany pogody mogą wykończyć. Moja niedziela niewiele różni się od dnia powszedniego, tyle tylko, że do sklepów nie idę.

ewar

Post » Nie cze 14, 2020 7:22 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Dziękuję :1luvu: i nawzajem. Wczoraj piekło, a dzisiaj ziąb 8O Te zmiany pogody mogą wykończyć. Moja niedziela niewiele różni się od dnia powszedniego, tyle tylko, że do sklepów nie idę.

u nas tak samo, wczoraj po południu była porzadna burza, choć jej nie zapowiadali
pogody życzę podczas wyprawy do głodnych kotków :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie cze 14, 2020 8:03 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

mir.ka pisze:
ewar pisze:Dziękuję :1luvu: i nawzajem. Wczoraj piekło, a dzisiaj ziąb 8O Te zmiany pogody mogą wykończyć. Moja niedziela niewiele różni się od dnia powszedniego, tyle tylko, że do sklepów nie idę.

u nas tak samo, wczoraj po południu była porzadna burza, choć jej nie zapowiadali

Mir.ka jaka burza????? 8O

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie cze 14, 2020 8:08 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Wituś jest nie-sa-mo-wi-ty :) kotopies, do tego na imię reaguje taki maluch. U mnie przybiegną tylko na dźwięk otwieranego balkonu i lodówki ;) wierzę mocno w to, że kocia mamusia wyjdzie z tego czegoś, co się przyplątało.
Cieszą dobre wieści z terenu, super ze Jadzia ma się lepiej i ze koteczki przychodzą regularnie do stołówki.
A co u adopciaków slychać?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie cze 14, 2020 8:28 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Chyba dobrze u adopciaków. Teraz już sama raczej nie dzwonię, nie chcę być namolna, ale domki odzywają się od czasu do czasu i to mnie cieszy. Zresztą złe wieści roznoszą się szybko, oby takowych nie było ( odpukać !!!!)
Tak, Wituś jest niesamowity. Przychodzi na zawołanie, przynosi piłeczki ( aportuje? ), bawi się fantastycznie. Lubi być na pokojach, wszystko zwiedza, ale na razie nie wspina się wysoko. Na balkonie siedzi na podłodze, albo na niskim w końcu drapaku. Długo tam nie jest, musi być w ciągłym ruchu. Kocie towarzystwo nie jest mu potrzebne, sam zajmuje się sobą. Bardziej ludzkie, bo to przytulak i wzięty na ręce pięknie mruczy. Nadal na mięsno-nabiałowej diecie, nawet przysmaczki go nie interesują. Wołowinę wsuwa, aż mu się uszy trzęsą.
Nadię wypuszczam, wbrew zaleceniom wetki, ale nie mam sumienia trzymać jej cały czas w kuchni. Z kotkami jakoś się dogaduje, to znaczy, że nie atakuje, z Benią nawet dotykają się noskami. Z kocurami gorzej, obaj się jej boją. Kiedyś Mimek żałośnie zamiauczał i popatrzył na mnie. Chciał wyjść z pokoju, a na drodze leżała Nadia. Wzięłam ją na ręce i Mimek pobiegł. Postępy jednak są, ale wszystko idzie powolutku.

ewar

Post » Nie cze 14, 2020 8:34 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

SabaS pisze:
mir.ka pisze:

Mir.ka jaka burza????? 8O

u mnie była :mrgreen:
i solidnie polało, u ciebie nie?
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]