MAŁE 9 tyg. Jaś i Bianka- dobrego życia, koteczki :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 12, 2007 10:07

To sobie podrzucę... :roll:
"Jasiek nie schodził z kolan. Dosłownie. Jak go zdejmowałam, wskakiwał od nowa, praktycznie ziemi dotykał sekundę. Kładł sie od razu na boku i mruczał. Generalnie to kot, któremu nigdy dość głaskania. Zdecydowanie nadaje sie do dzieci, on masochistycznie lubi byc miętolony, zwisa sobie i tyle. Taki bezwładny, rozmruczany kotek. Już jak idzie do człowieka, zaczyna mruczeć.
Bianka zajęła Zuzię. Położyła się z brzuchem do góry i zamknęła oczy ufając, ze takie świństwo jak postawienie na ziemi jej nie grozi. Spokojnie czekała na to, co jej sie przecież należy. Głaskanie ma być wtedy, kiedy ona chce i tak długo, jak chce, jasne. Jak wystarczy, majestatycznie powoli odchodzi. Dobrze, że chociaz ona coś robi powoli.
Oba kociaki są miziaste, ale inne.
Jaś jest szybki, żywiołowy, ma sto pomysłów na minutę. Biega, skacze, szaleje, wskakuje na kolana i w sekundę usypia. Bianka jest spokojniejsza, lubi być głaskana, ale zdarza jej się z własnej woli zejść z kolan, Jasiowi nigdy. Bianka potrafi do spania wybrać poduszkę- Jaś zawsze wybierze kolana. Bianka się przechadza- Jas przelatuje. Bianka zasypia, Jaś pada. Za to Jaś je, Bianka pochłania jedzenie
Oba koty są bardzo przytulaste- są noszone na rękach (głównie Jaś, jeśli trzeba coś zrobić a on nie chce zejść z kolan i tak patrzy, ech...), wożone w wózku (Bianka, Jaś wyskakuje z wózka po to, żeby do niego za moment wskoczyć i tak w kółko), noszone na poduszce z Królewną Śnieżką- Bianka, Zuza uznałą, że Jasia nie wypada... Oba koty nadają sie do zakoconych i dzieciowych domów. Są idealne. Nie mają wad, serio!"
Ostatnio edytowano Pon lis 12, 2007 13:11 przez zuzola, łącznie edytowano 1 raz
Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

Post » Pon lis 12, 2007 11:16

Szczepienie - ile kosztuje u Twojego weta? Może skontaktuj się z Justyną, jej wet była łaskawy :wink:
Radziłabym kociaki raz zaszczepić, nieszczepione to jednak ryzyko, ale rozumiem problemy finansowe.
Spróbuj z bazarkiem.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lis 12, 2007 11:30

Zuzola powstawiałam trochę ogłoszeń w net- dzisiaj będę kontynuować :D
Z bazarkiem możesz zawsze spróbować- ja też czegoś poszukam
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon lis 12, 2007 12:56

Super, w takim razie spróbuję z bazarkami. Chociaz na Dogo sama kupiłam sobie własny bazarek na kociaka, który niestety nie przeżył, a długi u weta zostały... Wiem, że wiele razy nowe osoby zawiodły, więc sie nie dziwię.
Montes, bardzo Ci dziękuję za ogłoszenia :D
Aniu, masz rację, Justyna wspominała o tańszym wecie, może faktycznie nie bedzie to taki duży koszt. Czy jest różnica w cenie między FeloVax podstawowym a Tricat?
Kociaki rosną jak na drożdzach. Bianka waży juz prawie 1,0 kilo, a Jaś prawie 1,3 kilo. Suchy RC nadal ich nie zachwyca, wolą nabiał, głównie biały ser, uwielbiaja gotowane seruszka drobiowe, zrobiłam im taka serduszkową breję z odrobiną wątróbki i polewałam tym suche- były wniebowzięte. Dzisiaj gotuję żołądki z wątróbką- powinnam znaleźć sobie pracę chyba... :wink:
Dziękuję Wam za wszystko- plisss, pamiętajcie o nas, jak trafi sie dobry domek! Bianka da sobie radę sama, ale Jasiek potrzebuje więcej uwagi- inne koty, dzieci, no nie wiem, strasznie proludzki jest, nie wyobrażam sobie go 10 godzin samego dzień w dzień...

zuzola

Post » Pon lis 12, 2007 20:03

podrzucam koteczki!!!

zuzola

Post » Pon lis 12, 2007 21:17

Takie piękne koteczki jeszcze bez domków? Niedopatrzenie jakieś :wink:
Hopppp!!! :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pon lis 12, 2007 21:49

Nie wierzę, że jeszcze nie w domkach.. Takie śliczności :D
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto lis 13, 2007 9:03

O ile wiem, między FeloVax 3 i Tricatem różnica cenowa jest minimalna, moje koty ostatnio są szczepione Tricatem - tak zaleca prowadząca je lekarka.
Kilka razy czytałam na forum, że drugie szczepienie szczepionką z grupy Tricat nie daje oobjawów ubocznych w postaci złego samopoczucia, które często występuje przy FeloVax 4.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lis 13, 2007 9:43

No własnie. Ja swoje zazwyczaj szczepię Tricat, zakodowałam sobie, że tak lepiej. Jesli nie ma dużej różnicy, to maluchy też potraktuję tą szczepionką. Dziekuję.

zuzola

Post » Wto lis 13, 2007 19:38

hopsa, kotki!

zuzola

Post » Wto lis 13, 2007 20:08

zuzola pisze:hopsa, kotki!

Też podrzucę ;)

Śliczne Żelki czekają na domki!
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Śro lis 14, 2007 8:07

Hopsajcie Koteczki, po domki :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro lis 14, 2007 9:55

Dzięki, że do nas zagladacie. Mereth, bardzo dziękuje za umieszczenie banerka, pozdrawiam;)
Kociaki szaleją. Zaczepiaja rezydentów. Morduja papierowe kulki. Wczoraj Jaś nie dawał sie wyjąć Zuzi spod kołdry. Bardzo mu się tam podoba, można polowac na stopy :evil: Bianka tradycyjnie, na poduszce, zaczepia łapką, żeby miziać brzuszek. Wczoraj pierwszy raz dałam im po odrobinie masełka- Jaś mruczał ze szczęscia, a Bianka naprzemiennie- mruczał i warczała, na wypadek, gdyby ktoś chciał się dołączyć do jej masełka... Dziwnie to wygląda, bo ona jest taka słodka i delikatna, a przy smakołykach odzywa sie w niej dziki zwierz :wink: Bianka jest wyjątkowym kotkiem- nie widziałam, żeby jakieś stworzenie miało tak długie wąsy i te włosy nad oczami- jak to sie nazywa? Cokolwiek to jest, Bianka ma dłuuugie. Może uda mi sie wstawić zdjęcie. 8) Pozdrawiam i tradycyjnie-
KOMU SŁODKIE KOTKI, KOMU?

zuzola

Post » Śro lis 14, 2007 12:37

Jaś z moja Zuzą:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Megadługie wąsy i "brwi" Bianki

Obrazek

Obrazek

------------------------------------------------------------------------------------

Wystawiłam bazarek na szczepienia dla kociaków, dzieciowe rzeczy, dobre na prezent, książki, Winx... Zapraszam.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2624847#2624847

zuzola

Post » Śro lis 14, 2007 16:40

Podrzucam "moje kotki"

zuzola

[poprzednia][następna]