+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 9:54 Re: +++Kotki Dorotki+++

No to ja tu czekam na wieści, a tu NIC???? :wink:

Gratulacje dla cudnego Alfisia- Dalmisia :piwa: :piwa: :piwa: To naprawdę Wasz wielki dzień wczoraj był :piwa:
Wszystko w porządku? Jak Alfiś?

A ja dzisiaj na pogrzeb kolegi idę. 42 lata. Jeszcze niedawno temu miał wszystko - własną firmę, rodzinę, ładną, fajną żonę...Los się jakoś tak od niego odwrócił - stracił wszystko... Firma splajtowała, żona odeszła, dzieci wyrosły, porozjeżdżały się. Został sam. Do tego doszła choroba. A to taki fajny chłopak... Był. Tak to w życiu się przeplata - radość ze smutkiem...Pozdrawiam i przepraszam, że tak ...
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro mar 16, 2011 10:38 Re: +++Kotki Dorotki+++

No tak :oops: zaopóźniona jestem w relacjach.
Wczoraj dzięki uprzejmości Bona44 trafiliśmy szybko i bezpiecznie do nowego domku.
:( Alfik płakał całą drogę ze strachu i łasił się przez kratkę prosząc o wypuszczenie :cry:
Normalnie serce się kraje jak patrzy się na ten stres zmiany domku.
W końcu Alfik był teraz u mnie ponad 8 m-cy.
Na miejscu nie chciał wyjsc z kontenerka, więc go zostawiliśmy i zajeliśmy się miła rozmową.
ponieważ Alfik nosa nie chciał wyściubić to go wywabiłam i zaczełam pokazywac nowe mieszkanko, tapczanik i kolanka nowej dużej.
Niestety znowu był czmych do kontenerka.
po jakimś czasie wyjełam go z kontenerka i kontenerek schowałam.
Alfik niby leżał na narożniku pomiędzy nami a nawet usnął twardo ale jak wyszłyśmy na autobus to po powrocie Agnieszka mówiła że jak wróciła to Alfik miał schowaną głowę pod poduszki a dupka na zewnątrz :ryk:
Ogólnie da sie głaskać, ale nadal się boi i siedzi za kanapą i nie je i nie sikolił jeszcze i nie qupolił.
Ale trzeba troszkę czasu.
Ludzie pełni miłości i chcą go rozpieszczać i napewno Alf niedługo się przekona i otworzy.

A w domu Sheba smutna , co jakiś czas wpada w szał biega jak szalona i wrzeszczy.
Chciała się otrzeć o Biga i mraukoliła ale została pogoniona 8O
dziewczyna mo oczy wielkie jak 5 zł.
I w domu jakoś tak cicho :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro mar 16, 2011 11:01 Re: +++Kotki Dorotki+++

Dorotko trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: za Alfika i za domki pełne :1luvu: dla Sheby i Biga

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro mar 16, 2011 11:07 Re: +++Kotki Dorotki+++

Dorotko a ja trzymam kciuki za Ciebie, wiem jak serce boli kiedy trzeba oddać kota który był u nas tyle czasu.
Bedziesz miała wiadomosci o Alfiku?
Który to Twój tymczasek oddany?

Ja raz próbowałam - z Maliną, ale dwa dni po oddaniu nie wytrzymałam psychicznie - wróciła do nas i została.

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Śro mar 16, 2011 11:30 Re: +++Kotki Dorotki+++

nongie pisze:Bedziesz miała wiadomosci o Alfiku?

Tak na bieżąco, to bardzo fajni ludzie i mieszkają w mieście obok. U nas to miasto obok miasta więc blisko.
nongie pisze:Który to Twój tymczasek oddany?

No juz albo dopiero 7. Przy czym Alfik i Tunia wariatunia wracali z pierwszych adopcji.
wykaz tymczasików mam na pierwszej stronie :oops:
Jakoś tak niestety - niestety dla mnie - tymczasiki są u mnie dosyć długo, pewnikiem dlatego, że to przeważnie dorosłe koty a z takimi trudniej o adopcję :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 17, 2011 8:37 Re: +++Kotki Dorotki+++

Info od Agnieszki nowej Dużej Alfika
Alfik jak już wszystko pozwiedzał,to zaczął się bawić tą myszką futrzaną,dołączyłam do niego no i gonił te pióra,prawie wyglądało to jak głupawka a przy tym robił takie miny,że poprawił mi podły humor.Chyba go to ośmieliło bo tupta za mną jak idę w drugi kąt pokoju-jest nie do poznania.Mam wrażenie,że chodzi za mną,żeby zwiedzić ale sam się boi np.łazienki.Potem odkryłam,że albo lubi odgłosy gotowania,albo zapachy,bo mi towarzyszył w kuchni jak gotowałam(tego za często nie doświadczy )Miło mnie zaskoczył.Dwa razy poszedł pochrupać kulki,ale nie dużo(nie zjadł przez cały dzień swojej dotychczasowej porcji).Pochlipał wody,no i poszedł w końcu siku,a wtedy ja kichnęłam i wyleciał z kuwety jak poparzony,na szczęście za chwile poszedł raz jeszcze.Więc się wysikał-uff.Potem odkrył,że na pierzynce to znacznie lepiej niż za łóżkiem i tak sobie siedzi na obok,czasem przychodzi na głaskanie.Odkrył też lustro,co pewien czas tam leci patrzy w swoje odbicie,po czym chodzi po pokoju i macha ogonem.Za każdym razem jak sąsiad przekręca zamek w drzwiach włazi do łóżka,a potem wychodzi dumnie,że on to wcale się nie bał...
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 17, 2011 9:33 Re: +++Kotki Dorotki+++

To musi być naprawdę fajny domek :ok:
Tylko nie kichać, hehe...

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Czw mar 17, 2011 14:49 Re: +++Kotki Dorotki+++

Widziałam filmik z Alfinkiem :cry: Klusek mój kochany.
kurcze jednak człowiek się za szybko przyzwyczaja.
Agnieszka nowa Duża Alfika może się niebawem odezwie na wątku :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw mar 17, 2011 14:53 Re: +++Kotki Dorotki+++

No to super Dorotko :D czekamy na Agnieszkę :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 18, 2011 20:24 Re: +++Kotki Dorotki+++

Alfik przerabia dwie metody oswajania.Moją czyli długie powitania i głaskanie,potem nie narzucam się,jak zawołam i przyjdzie to go wygłaskam.A druga metoda mojego męża,ooo....kot wyszedł dopadnę go i zagłaskam :mrgreen: .Dostał przydomek Tuptuś,bo jak tylko wstanę i idę do kuchni to leci za mną i tak słodko tupta łapkami.

agusia530

Od: Czw sie 30, 2007 20:26

Post » Nie mar 20, 2011 19:13 Re: Alfik

Oj cos brak informacji od Agnieszki jak tam Alfis :cry: Mam nadzieje ze Aga sie niedlugo odezwie :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon mar 21, 2011 12:04 Re: +++Kotki Dorotki+++

Ufff wszystko dobrze tylko czasowe problemy z netem :ok:
Za niedługo zrobię fotorelację moich 2 śpiochów :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon mar 21, 2011 16:19 Re: +++Kotki Dorotki+++

No więc przypomnimy się fotograficznie:
Bikuś mój kochany spokojnośc nad spokojnościami :1luvu:
Obrazek
Uwielbia siedzieć i spać na oknie.
Obserwuje okolice z lotu ptaka, toz 9 piętro to prawie jak wieża
Dumnie się prezentuje Obrazek od czasu do czasu udając surykatkę.
Big ma taki śmieszny sposób przeciągania sie po dłuższym bezruchu.
Prostuje kręgosłup na siedząco 8O wyciąga się wyciąga i wychodzi surykatka :ryk: przednie łapusie mu dyndają :ryk:
Oczywiście ulubionym zajęciem dla zabicia czasu jest..........................
S P A N I E :ryk:
I tu kilka odsłon Obrazek++Obrazek++Obrazek
A wczoraj Big zrobil mi niespodziankę.
Nie było go długo z drugiego pokoju, poszlam sprawdzić czy śpi w szafce- bo tam jedno z jego ulubionych miejsc do spania.
Wchodzę patrzę a Big Obrazek na fotelu.
Pewnikiem robicie 8O a co to za niespodzianka.
Ano taka że Big był chyba tylko kotem podłogowym, dla niego wejście na meble , tapczan czy też fotel to wieeeeelki występek był.
Zawsze ze zdziwieniem patrzył jak Alf lub Sheba chodzili po meblach.
A tu proszę fotelik :D
Widać że rozstanie z Alfem wyluzowało faceta :lol:
Biguś jest pięknym muskularnym facetem ubranym w gustowną burą beretkę :ryk: Obrazek
jak każdy facet lubi myzianki, ale..... na podłodze Obrazek przewraca się z boku na bok i trzeba czochrać i całowć po brzuszku
Wtedy facet zadowolony i rozmarzony Obrazek tylko kochać :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon mar 21, 2011 16:35 Re: +++Kotki Dorotki+++

A Shebunia- dzika dzicz poduszkowa się panienka zrobila.
Obrazek
Lubi się bawić piłeczkami, ale i patyczkiem nie pogardzi, byle by w bezpiecznej odległości od ręki trzymającej patyczek :ryk:
Obrazek++Obrazek
Shebunia bardzo cierpi z powdu rozstania z Alfikiem.
Smutna zaczepia i mraukoli do Biga, ale ten ją tylko odgania.
Shebunia co chwila strzela mu baranka ocierając się o wszystko obok niego a Big nic.
Panienka smutno wygląda przez okno Obrazek
Lub biegi urządza z pokoju do pokoju wrzeszcząc przy tymoooookropnie :?
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon mar 21, 2011 17:19 Re: +++Kotki Dorotki+++

Łoj, Shebuniu, nie smuć się, Alfikowi dobrze w nowym domku :D :D :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]