Będę miała małe kotki :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 01, 2007 15:25

XAgaX pisze:
Dagmara pisze:
brahmadaitya pisze:współczuć to raczej nie ma czego....Elmer ma stałą opiekę weterynaryjną...jest szczepiony...odrobaczony...biegam do weta nawet jak ma kleszcza....to nie jest tak że ja sie nie zajmuje swoim kotem...tylko nie jestem za sterylizacją...czy to jest zbrodnia że mam inne zdanie niż wy?

zbrodnia jest, ze nie masz argumentow, by swoje zdanie obronic.
poslugujesz sie nieprawdziwymi stereotypami.

a to tyż :twisted:

a panna z Twojego podpisu jest CU- DOW- NA! :D

dziekuje w imieniu Panny (sterylizowanej) :twisted:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Pt cze 01, 2007 15:27

Jak widać, sterylizacja nie powoduje utraty urody ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 01, 2007 15:35

brahmadaitya pisze: to że na świecie są debile którzy nie potrafią znaleźć chętnych na kocięta to nie znaczy że wszystkie kotki trzeba kastrować

Tu nie chodzi tylko o domy dla kociąt. Jak jesteś taka sprytna, to może pomożesz szukać domu dla kotów z forum, co? Ale takich dobrych domów - odpowiedzialnych i mądrych - nie takich, które przy byle pretekście pozbędą się kota, wyrzucając go na ulicę albo oddając do schroniska.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pt cze 01, 2007 16:01

...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt cze 01, 2007 16:20

brahmadaitya pisze:..ale to że na świecie są debile którzy nie potrafią znaleźć chętnych na kocięta to nie znaczy że wszystkie kotki trzeba kastrować...

jako debilka bardzo Cię proszę o pomoc w znalezieniu domów dla kociaków, które zgarnęłam z ulicy (a wszak nie tylko do mnie docierają wieści o bezdomnych kociakach potrzebujących pomocy):
- 3 kociaki u Aleby
- 2 kotki u Agalenory
- chwilowo 5, od jutra pewnie 8, a docelowo 16 kociąt o Modjeski
- 3 kociaki u Myszy
- 1 kociak u Pipsi
- 2 kociaki u Czarnej Agis
- 2 kociaki u mnie
- 4 kociaki u Blusik
- 2 (a od jutra pewnie 4) kociaki u Niny B.
- 2 kociaki u Uschi
- od jutra 2 kociaki u Tajdzi
- od jutra 4 kociaki jeszcze nie wiem u kogo
- od jutra 2 kociaki u pewnej Moniki spoza forum
- i dla kolejnych ok. 50 kociąt, których jeszcze nie złapałam bo nie mam ich gdzie ulokować, a które też czekają na ocalenie życia.

śliczne, w większości zdrowe maluszki, które już żyją i chciałyby żyć.

A może TY weźmiesz miot kociąt na tymczas i znajdziesz dla nich kochające, odpowiedzialne domki?

Każdy domek zajęty przez kociaki urodzone przez Twoje kotki zajmuje miejsce tym "moim"...

Poczytaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56489&highlight=
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt cze 01, 2007 16:32

a jestem tylko ciekawa czy bedziesz wolala takze uspic swojego kocura, zamiast wykastrowac, jak zacznie ci znaczyc w domu? :twisted:
czy tez pogodzisz sie z tym cudownym, calkowicie naturalnym aromatem, w mysl nie odbierania mu z zycia wszystkiego, na czym mu zalezy? wszak naturalna kocurza potrzeba jest oznakowanie jak najbardziej intensywnie miejsca swojego pobytu....

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

Post » Pt cze 01, 2007 16:40

brahmadaitya pisze:a co jest dziwnego w tym że jeśli nie musze to nie zadaje moim podopiecznym bólu? sterylizacja niesie za sobą ból...a u kotek mogą wystąpić powikłania.......

chłopie słyszałes o czymś takim jak leki przeciwbołowe?
otóz kot je dostaje przy takim zabiegu
zabieg jest tez pod narkozą , nikt na zywca kota nie tnie wiec bólu duzo nie ma

za to moze boleć
Obrazek
Obrazek
Obrazek

to też raczej jest dla kota bolesne
a to następstwo tego co sie dzieje z kotami przez ludzi którzy są zbyt ograniczeni zeby zobaczyć ze sterylizacja zwierzat w dzisiejszych czasach to koniecznosc
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wiecej przykłądów znajdziesz w schroniskach na ulicach lub czytając niektóre historie z tego forum

zyczę zebys kiedyś spojrzał dalej niz na czubek własnego nosa
Ostatnio edytowano Pt cze 01, 2007 16:42 przez marinella, łącznie edytowano 1 raz
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pt cze 01, 2007 16:42

jopop pisze:
brahmadaitya pisze:..ale to że na świecie są debile którzy nie potrafią znaleźć chętnych na kocięta to nie znaczy że wszystkie kotki trzeba kastrować...

jako debilka bardzo Cię proszę o pomoc w znalezieniu domów dla kociaków, które zgarnęłam z ulicy (a wszak nie tylko do mnie docierają wieści o bezdomnych kociakach potrzebujących pomocy):
- 3 kociaki u Aleby
- 2 kotki u Agalenory
- chwilowo 5, od jutra pewnie 8, a docelowo 16 kociąt o Modjeski
- 3 kociaki u Myszy
- 1 kociak u Pipsi
- 2 kociaki u Czarnej Agis
- 2 kociaki u mnie
- 4 kociaki u Blusik
- 2 (a od jutra pewnie 4) kociaki u Niny B.
- 2 kociaki u Uschi
- od jutra 2 kociaki u Tajdzi
- od jutra 4 kociaki jeszcze nie wiem u kogo
- od jutra 2 kociaki u pewnej Moniki spoza forum
- i dla kolejnych ok. 50 kociąt, których jeszcze nie złapałam bo nie mam ich gdzie ulokować, a które też czekają na ocalenie życia.

śliczne, w większości zdrowe maluszki, które już żyją i chciałyby żyć.

A może TY weźmiesz miot kociąt na tymczas i znajdziesz dla nich kochające, odpowiedzialne domki?

Każdy domek zajęty przez kociaki urodzone przez Twoje kotki zajmuje miejsce tym "moim"...

Poczytaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56489&highlight=

w naszej fundacji jest 17 kotów
tez proszę o namiary DOBRYCH domów skoro taki bystrzacha jestes w szukaniu opiekunów
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pt cze 01, 2007 19:29

Ręce opadają ... :(

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Pt cze 01, 2007 21:17

Marinella, walnęłas z grubej rury. ale czy przyjmie takie argumenty ktoś, kto NIE CHCE. nie wiem....

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt cze 01, 2007 23:01

ja mam wrażenie, że koleżanka antykastratorka po prostu jest na NIE. Bo NIE. I JUŻ. :twisted:
przestałam się nią przejmować, szkoda mi nerwów, sesja wystarczy. Też uważam, że dość ostro wygarnęłam jej, co myślę.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob cze 02, 2007 0:29

brahmadaitya pisze:współczuć to raczej nie ma czego....Elmer ma stałą opiekę weterynaryjną...jest szczepiony...odrobaczony...biegam do weta nawet jak ma kleszcza....to nie jest tak że ja sie nie zajmuje swoim kotem...tylko nie jestem za sterylizacją...czy to jest zbrodnia że mam inne zdanie niż wy?

istnieją preparaty, które zabezpieczają koty przed kleszczami :twisted:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Sob cze 02, 2007 0:30

brahmadaitya, prezentujesz taki LPRowski tok myslenia :D dotyczacy kotow :lol:

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Sob cze 02, 2007 0:46

kimi1 pisze:brahmadaitya, prezentujesz taki LPRowski tok myslenia :D dotyczacy kotow :lol:

nie wiem, czy LPR zajmuje się kotami ;) w kazdym razie na pewnym forum narodowym chłopcy bardzo pozytywnie wypowiadają się o kastracji, niektórzy nawet osiedlowym dziczkom zabiegi fundują :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob cze 02, 2007 0:54

brahmadaitya pisze: to że na świecie są debile którzy nie potrafią znaleźć chętnych na kocięta to nie znaczy że wszystkie kotki trzeba kastrować...

Halo,halo, zgłasza się kolejna debilka, która z powodu swojego ograniczenia umysłowego nie potrafiła znaleźć więcej niż 120 domów w 2006 i 62 w obecnym roku dla kociąt i kotów dorosłych... i to nie swoich, bo swoje, ta nieszczęsna osoba o umyśle pantofelka wczesniej wysterylizowała...
Debilka gorąco prosi o pomoc albowiem ma, pozbierane z piwnic, krzaków, smietników, dachów, nor w ziemi, etc... ponad 30 kociąt powitych przez zagubione domowe , ufne, kotki, których odpowiedzialni opiekunowie nie sterylizowali , bo po co? Przecież tylko debil nie potrafi znaleźć chętnych na kociaki, prawda?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

[poprzednia][następna]