Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 12, 2019 13:13 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Taki piękny dzień dzisiaj, że grzechem jest siedzenie w domu. Byłyśmy z Dorotą pod hutą, Jadziunia, moje słoneczko :1luvu: przybiegła w podskokach. Dostała surowe mięso, swoją ulubioną tackę w sosie śmietanowym, potem jeszcze jedną, ale tę już zostawiła. Chciałyśmy nakarmić Czakiego, Dorota miała jedzenie dla niego, ale nie chciał podejść. Kuleje i to bardzo :( Jadzia szła do siebie, wzdłuż ogrodzenia, ale usłyszała mnie, wróciła i "załapała" się na sporą porcję szynki.
Obrazek
Dzisiaj alpaki były zamknięte, nie miały też uprzęży, mogłam tylko takie zdjęcie zrobić przez szparę w płocie
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 12, 2019 14:08 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Obrazek

:strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 12, 2019 18:54 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Spieszę donieść, że już sytuacja się unormowała. Żadnych zgrzytów, Stella już się nie boi Fendiego, jest normalnie.

ewar

Post » Nie maja 12, 2019 19:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

ewar pisze:Spieszę donieść, że już sytuacja się unormowała. Żadnych zgrzytów, Stella już się nie boi Fendiego, jest normalnie.

Cieszę się że wszystko dobrze. :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 13, 2019 7:06 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Też się cieszę, bo to niefajnie, kiedy koty nie mogą się dogadać, zwłaszcza na tak małej powierzchni. W dodatku w większości to młode koty, energiczne, chcą się bawić. Ja jestem jedna, wyciągam jedną wędkę i chcę, aby większość się nią bawiła. I tak teraz już jest. Oczywiście mam zabawki, które nie wymagają zaangażowania z mojej strony, ale to za mało.
Dzisiaj załamanie pogody, ponuro, wilgotno, nie będę mogła zrobić takich zdjęć
Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon maja 13, 2019 10:44 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Ponton bardzo spodobał się Teosiowi i Fendiemu, nawet się o niego pokłócili :mrgreen: Wygrał Teoś i tak to wygląda. Ponton jest duży, dwa spore koty się w nim spokojnie zmieszczą, ale Teoś na razie w nim sam
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto maja 14, 2019 13:38 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Ponton cieszy się ogromnym wzięciem :D , koty bawią się w komórki do wynajęcia. A tak w ogóle to już jest pełna harmonia, na szczęście.
Pod hutą byłam, zmarzłam okrutnie, ale Jadzi nie było. Z żywych stworzeń widziałam tylko dwa bażanty.

ewar

Post » Wto maja 14, 2019 13:49 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

ewar pisze:Ponton bardzo spodobał się Teosiowi i Fendiemu, nawet się o niego pokłócili :mrgreen: Wygrał Teoś i tak to wygląda. Ponton jest duży, dwa spore koty się w nim spokojnie zmieszczą, ale Teoś na razie w nim sam
Obrazek Obrazek

U mnie kto pierwszy ten lepszy. :mrgreen:
Poslan kocich mam 5, nie wspominając o parapetach.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro maja 15, 2019 7:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

U mnie całe mieszkanie to jedno wielkie posłanko :wink: Koty są czyściutkie i natychmiast wybierają te świeżo uprane.
Mam teraz w domu kilka niesamowitych miziaków. To Gucia, Lucy, Fendi i Teoś. Pchają się na kolana, na łóżko, mruczą i ugniatają. Reszta sama nie przyjdzie na kolana, ale można je głaskać, przytulać, są w pełni obsługiwalne, oprócz Pusi oczywiście. Wszystkie są zabawowe, bawią się same, ale najbardziej lubią, kiedy wyciągam wędkę. Pierwsza do takiej zabawy jest ...Benia. Cieszę się, bo bardzo chciałabym, aby nieco schudła.

ewar

Post » Śro maja 15, 2019 11:02 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Kolejna rata dziś poszła :)

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Śro maja 15, 2019 11:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Dziękuję :1luvu: Jak będzie na koncie to potwierdzę na wątku.

ewar

Post » Czw maja 16, 2019 11:54 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Dzisiaj wiosna zawitała do Stalowej Woli. Cieplutko, pojawia się słońce, oby tak dalej. Koty na balkonie, zadowolone bardzo.
Pod hutą byłam, pojawiło się płochliwe. Wygląda nieładnie :( , takie zmarnowane trochę. Wsunęło miskę indyka z prędkością światła, dostało jeszcze gotową mokrą karmę, ale sporo już tego zostawiło.
Obrazek Obrazek
Wyśledziłam dokąd się udaje, spróbuję dawać jeść w innym miejscu, żeby nie musiało przechodzić obok psa.
Obrazek
Miałam już odjeżdżać, kiedy przybiegła Jadzia. Mięsa już nie miałam, ale dostała swojego ulubionego Winstona w sosie śmietanowym, inną mokrą i suchą karmę, głodna nie będzie. Jadzia wygląda nieźle, futerko na szyjce coraz dłuższe. Mam nadzieję, że w sobotę będą oba koty, wezmę więcej dobrego jedzenia.
Jadzia
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw maja 16, 2019 15:32 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Pisałam o kotce z sąsiedniego bloku, podobnej do Chmurka. Podkarmiałyśmy ją z p.Izą. Chciałam ją wysterylizować, przekazano to jej opiekunom.Niestety, kotki się pozbyli :placz: Jak? Nie wiem, dowiem się. Przypuszczam, że ją gdzieś wywieźli i wypuścili. Chce mi się wyć.

ewar

Post » Czw maja 16, 2019 15:47 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

O kurcze, oby się to szybko wyjaśniło i nie potwierdziły się Twoje przypuszczenia. Bo to by było wielkie draństwo z ich strony. Tylko dlatego że chciałaś jej dobra?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw maja 16, 2019 17:07 Re: Koty z Hucianego Grodu.Teoś i Fendi wrócili.

Na pewno pozbyli się kotki, ale jak konkretnie, co z nią zrobili to się dowiem. W ogóle to mam kiepski dzień. Podrzucono dzisiaj o świcie takiego kocurka. Jest chwilowo w sąsiednim bloku, ale co dalej ? Nie wiem. Mają kotkę, która się bardzo stresuje, dziecko z astmą i jakoś niezbyt podoba im się tymczasowanie. Kotek jest przesłodki, czyściutki, odważny, miziasty. Jutro zabieram go do weta na przegląd.
Obrazek Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]