Kochająca ludzi srebrna szylkrecia ma dom :-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 17, 2014 16:21 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

Tak sobie oglądam watki. Kicia jest piękna. Moja mama bardzo pragnie kota. Ja znajduje wiele przeszkód bo się po prostu boję że nieogrnę. Na dodatek to byłby wychodzący kot. Co prawda tutaj nic kota nie przejedzie ale....
Wychodzący kot w moim mniemaniu to kot, który chce wyjść przy otwartch latem drzwiach na ogród.
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Nie sie 17, 2014 19:37 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

Ale czasem musi być domek wychodzący.Takiego szukam dla mojego Maniusia, w dodatku musi być kocim jedynakiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sie 17, 2014 20:27 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

Wiem że są koty szukające wyłącznie wychodzącego domku. Ale ja wolałabym, aby kot jednak nie lubiał wychodzic na ten dwór dla mojego zdrowia psychicznego.
Na razie bije sie z myślami. Bardzo mocno! Wymyślam tysiącpińcetstodziewińcet rzeczy które są na "nie" :201494 I niech mi ktos powiem ( błagam!) że kot to nie jest dobry pomysł!

blackobsession

Post » Pon sie 18, 2014 12:33 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

blackobsession pisze: I niech mi ktos powiem ( błagam!) że kot to nie jest dobry pomysł!

Hmm :lol:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon sie 18, 2014 13:03 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

blackobsession pisze:Wiem że są koty szukające wyłącznie wychodzącego domku. Ale ja wolałabym, aby kot jednak nie lubiał wychodzic na ten dwór dla mojego zdrowia psychicznego.
Na razie bije sie z myślami. Bardzo mocno! Wymyślam tysiącpińcetstodziewińcet rzeczy które są na "nie" :201494 I niech mi ktos powiem ( błagam!) że kot to nie jest dobry pomysł!

Ja szukam domu tylko nie wychodzącego dla swoich podopiecznych. Więc to nie jest takie dziwne, te Twoje myślenie :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 18, 2014 13:46 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

ASK@ pisze:
blackobsession pisze:Wiem że są koty szukające wyłącznie wychodzącego domku. Ale ja wolałabym, aby kot jednak nie lubiał wychodzic na ten dwór dla mojego zdrowia psychicznego.

Ja szukam domu tylko nie wychodzącego dla swoich podopiecznych. Więc to nie jest takie dziwne, te Twoje myślenie :wink:

No jasne :P Oczywiscie mogę w tej kwestii na Was liczyć :ryk:

Jak juz bym sie zdecydowała, to najidealniejszy byłby kot, który mimo otwartych drzwi latem wolałby dom. A jak juz by wyszedł to wyłącznie na ogród i na krótko. Ogród mam zabezpieczony wystarczajaco dobrze dla pomysłowych psów ( miewam często tymczasy psie), więc jak kot miałby niechęc do skakania wysoko na plot to by nie wylazł poza plac. I moje zdrowie psychiczne byłoby spokojne.
Wiem że są rasy kotów niekoniecznie kochajace skakać. Znajoma ma miałkuny które wychodza sobie z psami na ogród od lat i nie w głowie im wspinaczki. Ale ja nie chcę kupowac kota. Chce dorosłego. Miziaka do tego bo to mama za kotem teskni a ona jest mało sprawna i większość czasu siedzi/leży.

blackobsession

Post » Wto sie 19, 2014 15:35 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

blackobsession pisze:
Wiem że są rasy kotów niekoniecznie kochajace skakać. Znajoma ma miałkuny które wychodza sobie z psami na ogród od lat i nie w głowie im wspinaczki.

Moje maine coony także się nie wspinają (chociaż kocur dobrze skacze), ale wiem, że różnie to bywa :wink: Ale bywają i wśród nierasowych kotów zdecydowanie niskopienne, mamy takiego w rodzinie. Nie wchodzi nawet na meble (nie licząc łóżek oczywiście). To jednak raczej rzadkość.

A kicia trzeba przyznać, że ma powodzenie. Jesteśmy w trakcie dogrywania pewnych spraw z forumowym domkiem, mam nadzieję, że wszystko zakończy się szczęśliwie. Dodatkowo w kici zakochali się sąsiedzi, którzy zajmowali się nią ostatnio, gdy tymczasowi opiekunowie wyjechali na tydzień. Ale oni, żeby wziąć kota musieliby zrobić całkowitą rewolucję w domu, ostatecznie uznali, że nie dadzą rady. A wczoraj dzwoniła pani, która koniecznie ją chciała (cytat z rozmowy z moim mężem: "niech pan coś zrobi, żeby tamci jej nie wzięli" :ryk: ), dość sensownie zapowiadający się domek, mam nadzieję, że znajdzie sobie inną przytulaśną koteczkę i będą żyły długo i szczęśliwie.

To dobrze, bo robi się zimniej i czas na przeprowadzkę do domku :) .
Obrazek

Agulas74

Post » Śro sie 20, 2014 16:38 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

Obawiam się, że "tamci" ją jednak wezmą ;)

kran_cieknie

Od: Wto kwi 03, 2012 22:42

Post » Śro sie 20, 2014 18:00 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

kran_cieknie pisze:Obawiam się, że "tamci" ją jednak wezmą ;)

:ryk:
Obrazek

Agulas74

Post » Pon sie 25, 2014 9:33 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

kran_cieknie daj proszę znać, czy będziesz finalizować adopcję.
Obrazek

Agulas74

Post » Czw sie 28, 2014 21:24 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia szuka domu Kraków

Chyba mogę już oficjalnie napisać, że koteczka zamieszkała w forumowym domku, u kran-cieknie :ok:
Obrazek

Agulas74

Post » Pt sie 29, 2014 5:24 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia ma dom :-)

Super :D Będą chyba wieści i zdjęcia?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sie 29, 2014 10:13 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia ma dom :-)

Powodzenia! :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt sie 29, 2014 18:32 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia ma dom :-)

Super :D :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sie 30, 2014 7:47 Re: Kochająca ludzi srebrna szylkrecia ma dom :-)

Lubię takie wiadomości! Powodzenia w nowym domu :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

[poprzednia][następna]