slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ASLAN

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 14:21 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Jak Ledwokotek się czuje teraz???
Sadze ze mogłbym dać mu domek stały!!! Jak on wogole wyglada i sie czuje? W jakim stanie są oczka - oczodoły z tego co wyczytałem! Zaszyte?

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Pon paź 05, 2009 14:42 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Markppp, czy u Ciebie nie było ostatnio pp? Jeśli tak, to chyba nie powinieneś brać nieszczepionego malucha... :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 05, 2009 14:47 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Ja nie mowie ze do siebie!!! Tylko do moich rodziców!!! Miala trafic do nich kotka odemnie ale w zwiazku z pp nie moge jej teraz oddac musze odczekać swoje!!! Wiem ze teraz przez długii czas nie moge wziaść zadnego kota!! i uwirz mi ubolewam nad tym ze niemoge pomoc nawet jesli bede chcial!!!

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Pon paź 05, 2009 15:11 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Marku, byloby przepieknie... aż boję się myśleć jak pięknie - coby nie zapeszyc...
W pierwszym wątku Katarzyny są na Nich namiary - mail i telefon.
Pozdrawiam bardzo cieplo...ciesząc się ilu dobrych Ludzi tu zagląda :)

Ola

Marsylka

Od: Pt sie 19, 2005 14:39

Post » Pon paź 05, 2009 15:48 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Markppp, teraz rozumiem. :D
I życzę powodzenia maluchowi :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pon paź 05, 2009 17:26 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Tu nie dość, że króluje miłość i empatia, to jeszcze.. czujność klasowa :lol:

Bazyliszkowa pisze:Markppp, czy u Ciebie nie było ostatnio pp? Jeśli tak, to chyba nie powinieneś brać nieszczepionego malucha... :(

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 05, 2009 19:23 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

UP !
Mam nadzieję, że Kasia pojawi się tu choć na chwilę z wieściami o Ledwiekotku...
A nawet jesli nie - bo wiem, jaka jest zapracowana (teraz praca podwójna..) - to na pewno odbierze maile i telefony..

Up Ledwokotku - po Domek !

Marsylka

Post » Pon paź 05, 2009 20:02 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Znalazlam bardzo mądry poradnik - na pewno Ktoryś z forumowych Aniolow go stworzyl :

http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... Itemid=146

Marsylka

Post » Wto paź 06, 2009 8:56 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

W górę Kotku !

Marsylka

Post » Wto paź 06, 2009 13:35 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Czy coś wiadomo o Ledwokotku?

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 06, 2009 13:40 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Mi niestety nic :( Z przyczyn trywialnych w postaci braku dzialającego aparatu tel. (do wieczora) - nie mogę wyslać sms-a do Katarzyny :(
Bardzo czekam na jakieś wieści ....

Marsylka

Post » Wto paź 06, 2009 14:11 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Czekamy

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto paź 06, 2009 17:10 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

niestety komp mi wczoraj sie zepsul a pozatym wrocilam z pracy o 2 rano....dlkatego tez wczesniej nie moglam odpisac...ledwokot dziekuje b za zyczenia

update ledwokota....

wszystko szlo pomyslnie .. ledwokot sie rozkrecal i zaczynal szalec po pokoju jak to kazdy normalny maly kot... oczy zakraplane.. zastrzyki antybiotykow dawane... oczodoly czyste bez ropy... kot kwitl

wczoraj skontakowal sie z mna Marek .. dzisiaj wpadl obejrzec ledwokota.. posiedzielismy pogadalismy.. ledwokot biegal bawil sie i broil... az nagle kocio-krzyk i ten miau ktory mial przed atakami padaczki... no i sie zaczelo... od 13 do teraz mial 5 atakow... ostatni 5-10min temu... pisze z ledkotem na kolanach... spi i sie leje przez rece..... pierwszy atak byl ok 5 min.. nastepne juz mniej niz min.. ostatni doslownie 30sec.

po pierwszych 3 atakach .. .. zaczynalo wygladac nieciekawie... wskoczylismy w taksowke z markiem i prosto do kliniki... weterynarz przebadal ledwokota... pobral krew.. i zrobilismy szybka morfologie - ktora na szczescie wyszla w normie.

teraz czekamy na wymaz .. winiki powinnismy miec dzisiaj wieczorem... jeszcze trzeba bedzie kal dostarczyc i zbadac czy ledwokot ma robale [klinika w szczecinie go odrobaczyla w zeszlym tyg]...

wyszlismy przed klinike na papierosa... i... nastepny atak... zaraz przed klinika.. marek kot na rece i wlceilismy do kliniki z kotem ... weterynarz sie zajal i dal mu srodek uspakajacy...no ale ewidetnie nie duzo to dalo bo od tego czasu mial jeszcze dwa ataki...

wrocilam do domu.. znowu nastepny atak... i piszac ten post znowu nastepny.. ten trwal 1 min
trzymam go na kolanach, glaszcze i uspokajam i mam nadzieje ze to juz ostatni ni dzien dzisiejszy... strasznie go to meczy, spi po nich i jest pol przytomny...

wieczorem po 20tej dostane wyniki dzisiejszych badan...narazie nie mozna ustalic powodu padaczki... a weterynarz woli poczekac i ustalic powody nim da leki...

marek ma dzisiaj podjac dezyzje czy przygarnia ledwokota czy nie.. narazie jest na tak... w sumie to zobaczyl to co jest najgorsze... nie puste oczodoly.. ale ataki...narazei ma ledwokota przez tydzien.. i z tego mial 2 dni z atakami...

dzinxy

Od: Pon paź 05, 2009 2:40

Post » Wto paź 06, 2009 17:21 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

Przytulam mocno.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Wto paź 06, 2009 17:24 Re: slepy 6tyg kociak b pilnie szuka domu - ledwokot

:((( Od dwóch dni wypatrywalam wieści o Was :(
Biedny Ledwokotek ...
Próbowalam wlaśnie skontaktować się z siostrą - adopcja jej Kici zaczęla się wlasnie atakami padaczki. Dodatkowo mala kręcila się w kolko.. Diagnoza byla taka, choc bez 100% pewnosci, ze zawinil bardzo zaawansowany świerzb, który uszkodzil blędnik.
Tutaj dodatkowo - możliwa infekcja po nerwach wzrokowych... :(
Kasiu, u którego weta się leczycie ?

Ściskam Was mocno !

Marsylka

[poprzednia][następna]