Wszystkie kociaki juz w domach stalych!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 30, 2010 14:55 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Prychanie ze strachu kiedy kontakt jest zbyt nachalny (czytaj: za bardzo stresujący) nie ma nic wspólnego z charczeniem o którym była mowa, ale widzę, że bardzo Ci zależy na byciu najmądrzejszą. Z wiekiem Ci przejdzie :wink:

wszpasia

Od: Wto mar 11, 2008 18:46

Post » Wto lis 30, 2010 15:31 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Być może w Twoim wieku zdolność czytania ze zrozumieniem też przechodzi...

KatjaGda pisze:Ja też miałam wrażenie, że Kasia na początku charczała, natomiast to był dźwięk, który wydawała jak ktoś się do niej za bardzo zbliżył.

Dla jasności: pisałam o swoich spostrzeżeniach dotyczących charczenia, a raczej jego braku.

Dobra, koniec uprzejmości :) Laski mają wykryte jaja Trichuris vulpis. Czym wytępić te robale, w jak najbardziej delikatny dla panienek sposób i za ile? Bo niedługo puszczą mnie panny z torbami i pro plan z royalem zamienią się w żarcie z Tesco :D
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Od: Sob lis 13, 2010 10:11

Post » Wto lis 30, 2010 18:54 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Czy już są wyniki kupek? ;) jak dziewczyny dzisiaj się miewają? :mrgreen: ok. własnie mi komp z czytał 8 stonę 8O hmmm nie mam pojęcia co to ale sie dołoże jak będziesz już coś wiedziała. Moge zapytać swojego weta :D A co ci twoi powiedzieli?
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Od: Pt paź 16, 2009 19:17

Post » Wto lis 30, 2010 21:47 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Daliśmy im telefonicznie znać, co w koopkach siedzi i powiedziały, że pomyślą co można dać, żeby jak najdelikatniej pozbyć się robali. Jutro dowiem się więcej :)
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Post » Czw gru 02, 2010 8:51 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Wiadomo już czym będą odrobaczane i kiedy? oraz jaki to będzie koszt? Jak się miewają dziewczyny? Czy masz telefony od chętnych?
Proszę Kasiu wyslij mi ich aktualne zdjęcia na email : kasiullka89@interia.pl z góry dzięki ;)
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Post » Czw gru 02, 2010 10:17 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Odrobaczyłam je wczoraj za 40 zł. Dostały też książeczki i pakiet dla kociąt firmy Hill's za free :) Okazało się, że laski miały pasożyta, który występuje tylko u psów 8O Więc pani wet musiała się konsultować z parazytologią w Olsztynie co podać, żeby krzywdy im nie zrobić. Potem kolejne badanie koopy za 27zł ;] A nazwę preparatu mapisę jak G mi poda, bo u niego są książeczki.

Jeden był ale od pani która chciała mieć później czarne kociaki bo "są takie rozkoszne"...
Trzeba się streścić i walić mnóstwo ogłoszeń żeby maluchy znalazły domki przed świętami...

Wyślę Ci jak tylko brat naprawi stacjonarnego kompa na którym są zdjęcia :)

A... I pewnie trzeba odrobaczyć pieski które mogły zetknąć się z koopką dziewczyn...

KatjaGda

Post » Czw gru 02, 2010 17:01 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

KatjaGda podaj proszę nazwę wykrytego pasożyta (chyba, że to info o psim pasożycie tyczy się przytoczonych już jaj Trichuris vulpisi) i nazwę specyfiku, który otrzymały.

wszpasia

Post » Czw gru 02, 2010 17:13 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

http://www.molosy.pl/preparaty_do_odrob ... molosy.htm

Tu masz rozpiskę na co jakie preparaty są skuteczne...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw gru 02, 2010 17:22 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Cholera, u mnie na tak małym metrażu przez miseczki po mokrym jedzonku dziewczyn przewinęła się zarówno moja kotka, jak i szczeniak tymczasowany, może tylko moja suka je ominęła. Oczywiście jeżeli zwykła tabletka na robale likwiduje tego pasożyta to nie ma co panikować.
Dzięki Marea, już sprawdzam czy to co moje towarzystwo dostało likwiduje niechcianych lokatorów, które wykryto u koteczek.

wszpasia

Post » Czw gru 02, 2010 21:38 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

No właśnie tak pomyślałam o Twoich zwierzakach...
Laski dostały Profender, a czy jest skuteczny to powiem dopiero po kolejnych badaniach w przyszłym tygodniu.

Podobno jeden domek się znalazł :D

KatjaGda

Post » Pt gru 03, 2010 11:41 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

No właśnie wczoraj miałam telefon od sensownego pana który wraz z narzeczoną chcą mieć 4 kota :kotek: zobaczymy co z tego wyjdzie :ok: a jak dziewczyny się miewają? :D a tak poza tym próbuje się skontaktować z panią która wzięła Zosię-Tosię ale niestety bez skutku póki co :?
Obrazek

Kasiullka

Post » Pt gru 03, 2010 11:57 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Dziewczynki rozkwitają :) Są oczkiem (a raczej parą oczu) w głowie Grześka :P Śpią u niego na brzuchu, głaskane włączają traktorek, że w drugim pokoju słychać, tłuką się między sobą, zwiedzają każdy zakątek jaki się da :) Kasia uwielbia spać na parapecie i być głaskana pod bródką, a Tosia pięknie poćwierkuje jak jest zadowolona i uwielbia śmyranie uszka :)
I dużo jedzą -.-

A którą dziewczynką jest ten pan zainteresowany? ;>

KatjaGda

Post » Pt gru 03, 2010 15:37 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

Kasiu a jaką formę kontaktu z nowym domkiem Zośki przyjęłaś? Dzwonisz czy piszesz maile? Jeśli bardzo się martwisz to zaraz skrobnę do tej pani wiadomość z prośbą o fotki i newsy.

wszpasia

Post » Pt gru 03, 2010 21:10 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

O to fajnie ze tak kwitną :mrgreen: Dzwonie ;) w końcu się udało dodzwonić. Zosia-Tosia powolutku się rozkręca ale jest jeszcze trochę nieśmiała. Podałam pani swojego maila czekam na zdjęcia :ok: Rozmawiałam z nią na temat wykrytego u dziewczyn pasożyta , sprawdzi czy odrobaczyła skutecznym środkiem :) już jestem spokojna o koteczke 8)
Obrazek

Kasiullka

Post » Pt gru 03, 2010 22:01 Re: Gdańsk dwa sliczne maluchy szukają swojego dużego!

To ostrzegam przed Panią z nr tel 502 564 ...
Kot Bonifacy zginął pod kołami samochodu...szuka następnego... chciała mojego Leosia, bo taki podobny...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]