jestescie wspaniali :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 07, 2007 15:16

Z tego co wiem z wątku, to ona tę operację może mieć dopiero wtedy, kiedy znajdzie się dla niej domek lub choćby dom tymczasowy, bo po operacji musi mieć zapewnione domowe warunki. Tymczas po operacji zaofiarowała Pini1, w Katowicach (jak na standardy forumowe niedaleko od Ciebie), ale dopiero po 20 sierpnia, a tu czas nagli :(
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2388757#2388757
Pewnie gdyby była poważna perspektywa domu stałego lub choćby tymczasowego dla kotki, to dziewczyny w Warszawie coś by wymyśliły. Może np. jakaś lecznica ze szpitalikiem na czas po operacji?
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Wto sie 07, 2007 15:48

kurcze.... boje sie czy moje male dzieci dadza spokuj kotce :roll: . musze popytac..... moi rodzice maja domek.... mieszkaja z dwoma corkami, ale one to juz panniska, po 15 lat. Moja mama rowniez chcialaby adoptowac kota, a ma do tego lepsze warunki niz ja. jest tylko jeden problem.... ona moglaby sie nim zjac rowniez cos po polowie sierpnia... wlasnie czekam na odpowiedz od niej. ma w domu koty, i psa, ale one zyja ze soba, i raczej nie maja obiekcji co do innych stworow.
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

Od: Pon sie 06, 2007 12:07

Post » Wto sie 07, 2007 17:41 smolik

Wysłałam ci pw. mam do oddania w tej chwili dwa kotki.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro sie 08, 2007 10:12

Ciekawa jestem czy jakiś kotek już wybrany?

kavala

Od: Pt lip 27, 2007 21:28

Post » Śro sie 08, 2007 15:13

Ja też jestem ciekawa czy kotecki wybrane, czy skończyło się na dobrych chęciach :D . Zawsze jestem zdania, że lepiej się wcześniej zastanowić, niż potem kota oddawać, bo to nie przedmiot :wink: .

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro sie 08, 2007 15:20

Z Raciborza do Opola nie tak daleko :lol: A kotow Ci u nas pod dostatkiem .I w schronisku pod opieka Boo i u pani Ali ,pod opieka Co To Ma .Przejrzyj ich watki ,moze Ktorys sie spodaba?
pozdrawiam i zycze udanego wyboru. :lol:

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw sie 09, 2007 14:40

wlasnie jeszcze nie wybrane... :( szukam, pisze, i czekam na odpowiedzi. choc ostatnio tylko czekam. No i bron boze sie nie rozmyslilam... Tylko malo jest jakos osob ktore by mi kicie przywiozly do domu, bo ja nie mam jak dojechac :( ehhhh... a najlepsze jest to ze ja 2 kici szukam. jedna dla mnie, niewychodna, a druga do rodzicow moich, wychodzaca...
EwskoMarchewsko

EwskoMarchewsko

Od: Pon sie 06, 2007 12:07

Post » Czw sie 09, 2007 16:04

Dziwne! Przecież forum pełne kotków do wzięcia. Na pewno żadnego nie da się dowieźć?

kavala

Od: Pt lip 27, 2007 21:28

Post » Czw sie 09, 2007 16:28 Smolik

Ewa, masz kolejnego priva. Dostaliście zdjęcia Smolika, wysłałam.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Czw sie 09, 2007 17:38 Re: jestescie wspaniali :)

EwskoMarchewsko pisze:Wiecie cooo.... :D strasznie was wszystkich podziwiam..... nie wiem czy ktorys zastepczy opiekun- jesli tak was Kochani mozna nazwac, bo przeciez dajecie im dom, nie zadko juz na zawsze, dbacie o zdrowie tych swietnych zwierzat itd itp- zgodzilby sie przekazac jakies futerko w moje ręce... :(
Chce jeszcze tylko dodac ze trzymam mocno kciuki za wszystkie futrzaki, zeby znalazly kochajace domki, na jakie w 100% zasługuja...
a byli własciciele tych skrzywdzonych zwierzat, rowniez niech dostana to na co zasługuja... :evil:
Pozdrawiam was wszystkich.... :ok: I róbcie dalej to co robicie, poniewaz to jest godne podziwu. Czytajac wasze Fora, czesto mam łzy w oczach.... :cry:

Witaj Ewciu :P
Ja równiez uwazam, ze forumowicze mają wielkie i kochajace serca :1luvu: ....tez ich podziwiam za upór, cierpliwosc i nie konczaca sie miłość do kotów - wszystkich, duzych i malych, zdrowych i kalekich.....
Tak samo jak Ty bardzo czesto czytajac posty mam łzy w oczach i wziełabym wszystkie te kocie biedy i nieszczescia....ale tak sie nie da, wiec czytałam, czytałam, ogladałam fotki, przesiadywałam na Forum długie godziny az wreszcie jakis :kotek: wpadł mi w oko....i w ten sposób w tej chwili oprócz moich 6 dorosłych statecznych kotów oraz jednego kocura , ktory sie u mnie stołuje mam dwa młode przesłodkie"kocie ciałka" i w niedziele jade po trzecie młodziutkie footro :mrgreen:
Dlatego jak chcesz adoptowac jakiegos kotka to radze Ci czytaj posty po kilka razy az cos sobie upatrzysz. Bo w tym gąszczu potrzebujących domu kotow naprawde mozna sie pogubić :wink:
Życze Ci obyś jak najpredzej miała swojego wymarzonego kociamberka :D
,
Małgorzata
Obrazek

margherita

Od: Pon cze 25, 2007 18:17

Post » Pt sie 10, 2007 9:47

Ewo -
że życzę Ci powodzenia i dużo radości z przyszłego kota - to oczywiste! Ale zyczę ci tez dużo radości z obserwowania, jak Twoje Dzieci uczą się empatii i zrozumienia dla potrzeb innych, jak odkrywaja, ze z kota jest świetny kompan, jak milo sie przytulić do mruczka i jak to pomaga "na smutki" :-) A przy tym jak to lekcja odpowiedzialności - zupelnie mimochodem przyswajana. Dzieciaki też potrzebują socjalizacji
:)
Życze Ci więc, byś mogła wraz z Mężem uśmiać się do łez ze wspólnych figli :-)
Pojawiam się i znikam
maroccanmint.blogspot.com

Justyna Ganczarska

Od: Sob wrz 30, 2006 10:59

Post » Pt sie 10, 2007 12:49

A mnie w dalszym ciągu dziwi stwierdzenie, że nie wybrałąś jest brak możliwości dowozu. Ja przecież chciałam Ci kociaki dowieść.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

[poprzednia]