Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 01, 2009 19:28 Re: Mruchu & Michu - nasze kochane ogony :)))

hop hop ?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pt paź 02, 2009 20:22 Re: Mruchu & Michu - nasze kochane ogony :)))

No to hop. Jesteśmy. :D
Przepraszamy Wszystkich, którzy długo wołali. :oops:
Wiosnę jak zwykle w ostatnich latach miałam bardzo pracowitą a latem... no cóż ... skoro udało mi się uwolnić od nałogu zwanego 'miau' - oddawałam się innym przyjemnościom ... :oops:

Zajrzałam dzisiaj do kilku zaprzyjaźnionych wątków. Tyle do czytania, że nie wiem kiedy nadrobię te kilka miesięcy :roll:

My też mamy trochę do opowiedzenia. Dzisiaj tylko zacznę, a właściwie najpierw skończę remont :wink:
Obrazek Obrazek

i pochwalę się dostosowaniem 'salonu' do potrzeb footrzastych:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Od: Czw sty 24, 2008 8:01

Post » Pt paź 02, 2009 20:30 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

no wreszcie!! jakie piękne fotki!! jakie piękne kotki :D a Miś jak urósł 8O Szura się ucieszy :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt paź 02, 2009 20:58 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Witamy w wątku autorkę :D :D :D
Magdusia ma racje, bardzo, bardzo się cieszę :P

Poprosimy o zdjęcia Misia, ocenimy, czy masz racje :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt paź 02, 2009 21:10 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Witaj Magda :D
No właśnie nie byłam pewna, czy Szura się ucieszysz, skoro napisałam na Twoim wątku, że Miziu teraz strasznie brzydki teraz jest :twisted:

Zdjęcia na drapaku są z początku maja.
W sierpniu Miziu wyglądał tak:
Obrazek
a teraz tak:
Obrazek
Jak by nie było widać szczegółów, to wyjaśniam, że Miziu przywdział ciemny kubraczek, w sierpniu miał jeszcze wspomnienie po wspaniałym ogonie, a nie miał wcale kryzy przy szyi. Teraz kryza już trochę odrosła ale ogon - tragedia :evil: Wcześniej jego ogon był bardziej okazały od ogona Mrucha, a teraz to może połowa :(
Napisz Szura, że odrośnie, proszę...
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Post » Pt paź 02, 2009 21:38 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Oooooooo.. jaką ma piękną głowę :D Jaka super maska :D

Pięknie się wybarwił ! Chłopak jak malowanie :D
Obrazek

Futro odrośnie, zaraz będzie je zmieniał na zimowe :)
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Pt paź 02, 2009 22:51 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Szura pisze:Oooooooo.. jaką ma piękną głowę :D Jaka super maska :D
:ryk: Hodowcy inaczej widzą świat :ryk:

Ale fajnie, że mu ogon odrośnie, i że założyłaś wątek, ciekawe zdjęcia tam znalazłam :wink:
Szura pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Post » Sob paź 03, 2009 8:57 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Wcale nie dziwię się, że zmiana futerka na letnie zdziwiła Cię :D Tak samo byłyśmy zaniepokojone, jak nasza najstarsza kotka Noris raptem zaczęła wyglądać jak podskubaniec 8O Z pięknego lisiego ogonka zostało jej tylko wspomnienie. Reszta była względna, ale ten ogon, masakra :mrgreen:
Dopiero bardziej doświadczeni hodowcy (wtedy zaczynałyśmy przygodę z hodowlą) wyjaśnili nam, że tak wyglada letnie futerko SIB-ów.

Mimo to, nie wiem od czego to zależy. 8O
Wszystkie dorosłe koty karmie identycznie. Wszystkie tak samo korzystają z balkonu. Dostają takie same witaminy. Częstotliwość czesania jest podobna. Nie ma to przełożenia na kocie futerko. Jedne prawie nie tracą futra, inne rozbierają się na maxa.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie paź 04, 2009 23:54 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Misiu ma piękną mordkę :1luvu: (resztę też). Futerko odrośnie :D . A potem znowu pewnie wyjdzie - na dywan :strach: .
Jak Sybirek wyszedł z futra pierwszy raz, to się załamałam :oops: , że jakąś krzywdę kotu zrobiłam.
Ciesze się, że wróciłaś :D
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto paź 06, 2009 10:38 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Monostra pisze:Jak Sybirek wyszedł z futra pierwszy raz, to się załamałam :oops: , że jakąś krzywdę kotu zrobiłam.

Przeanalizowałam zdjęcia KK - to NIE prawda, że którykolwiek wyszedł z futra :twisted:

Poza tym ja WIEM, że Misiowi TO zrobiła Teściowa. Zawsze zarzucała mi, że powinnam lepiej je szczotkować, a kiedy opiekowała się nimi w czasie urlopu, zrobiła w końcu porządek :evil: Mruchu się nie dał, a Misiu... :cry:

Wyczytałam u Ciebie, że w nevach podoba Ci się to samo co mnie. Więc specjalnie dla Ciebie najlepsza część Misia:
Obrazek
A teraz zeznawaj :mrgreen: jakie kapsułki wciskasz footrom na footro ogonowe :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Post » Wto paź 06, 2009 11:23 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

ale czad :D a te oczy!!!! :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 06, 2009 11:39 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Niebieskie oczyska w tej ciemnej mordce 8O :1luvu: . Niesamowity jest!

Oj, jak teściowa wyczesała porządnie ogon, to może chwilę odrastać :? . Ogon tylko delikatnie przeczesuję czasem grzebieniem obrotowym.
U mnie Sybirek ma najbardziej zróżnicowane futro letnie i zimowe, ale ogon mu zostaje puchaty - w sumie dość zabawnie to wygląda :lol: . Daję im na futro Gammolen - tak seriami, po 6 tygodni, jak futro odrasta. Trykotowi nie - ona ma takie futro, że pewnie miałby po tym pancerz i nie mógłby łapami ruszać :twisted: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto paź 06, 2009 11:51 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Monostra pisze:Oj, jak teściowa wyczesała porządnie ogon, to może chwilę odrastać :? . Ogon tylko delikatnie przeczesuję czasem grzebieniem obrotowym.

Qurcze, to faktycznie dobrze pamiętałam, że z ogonem trzeba bardzo ostrożnie. Chyba gdzieś czytałam, że może wcale nie odrosnąć :strach: :cry: I jak ja wytłumaczę Teściowej, że ma się trzymać z dala od ogona, w przyszłym roku :strach:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Post » Wto paź 06, 2009 12:00 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

magdaradek pisze:ale czad :D a te oczy!!!! :1luvu:

Spojrzenie Misia jest zabójcze nie tylko ze względu na kolor. Czasami tak na nas patrzy, chcąc zrozumieć co się dzieje lub co my robimy, że normalnie kulamy się ze śmiechu :ryk:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Post » Śro paź 07, 2009 8:20 Re: Mruchu & Michu - footra najlepsze na zimne dni :)))

Monostra pisze:Gammolen

Melduję, że zamówienie złożone w Krakvecie.
Chciałam, za radą Mochera :wink: wypróbować Taste of the Wild. Niestety aktualnie nie ma.
Zatem skusiłam się PROFILUM Adult Cat Chicken - 3 kg w promocji za 50% ceny. Mam nadzieję, że nie będę musiała jeść tego sama :? tak jak nowej Acany, której niestety nabyłam kilka kilo :evil: Za starą Acanę Mruchu dałby się zabić.

Trucia-mama

[poprzednia][następna]