Superhiperultraelitarny klub kotów niewychodzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2005 10:42

ani pisze:
Myszka.xww pisze:Jasne, ze moze :D

Zalezy mi zwlaszcza na fotach mocowania :oops:

Myszku, tu http://upload.miau.pl/1/12433.jpg i tu http://upload.miau.pl/1/12434.jpg ciutke widac, ja wiem, ze to jakosc telefoniczna, ale innej nie mam :roll: o, jutro moze da sie cos zrobic prawdziwym aparatem, to sie skupimy na mocowaniach
W kazdym razie sa 4 takie wysiegniki, po kazdej stronie okna na dole i na gorze, przyspawane do ramy.
Calosc sie przygotowuje wczesniej, razem z siatka, potem wierci sie otwory w murze, kolki, wystawia sie ustrojstwo za okno i przykreca.
Poataram sie jutro o lepsze foty.

Ani, a mur z czego macie? I jak siatka jest zamocowana do ramy? A rama z czego? Zwykle katowniki? Aluminium? Jaka siatka?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon maja 02, 2005 10:53

Ja mam pytanie - na tych zdjeciach widać heksagonalną, delikatną siatkę.
Czy zdarzyło się, zeby kot próbowal się po niej wspinać?
Nie odkształcala się?

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pon maja 02, 2005 11:11

ale szalejecie :lol:

a moej nieszczęśliwe koty zamknięte jak małpy w klatce
własnie plażuja na balkonie

Czesia z Luśkiem na kocyku, a Tolka zajęła kociankę od Beaty i rządzi :twisted:

wszystkie trzy maja błogie miny 8)

a Karolina zwiedza sypialnie :D
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Pon maja 02, 2005 11:33

I ja zgłaszam moje futra co teraz drą mordy bo widzą przez okno Budynia biegającego po ogrodzie, a przecież sie zaczął sezon na szelki i długie smycze i trawwwwke zieloną :D Na razie siedzą na parapecie i płaskie pyski przywierają im do siatki,ale to sie zmieni oj zmieni. 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon maja 02, 2005 11:39

Ja tez zapisuję moją ale przy jej zdecydowanym sprzeciwie :roll:
Co gorsza mogę ją zapisać do odłamu ultrakonserwatywnie niewychodzącego-nawet-na-smyczy bo moi nawiedzeni na punkcie trawnika sasiedzi wymyślili sobie zakaz wyprowadzania zwierząt na posesji :roll:

eela

Od: Wto lip 13, 2004 10:47

Post » Pon maja 02, 2005 11:59

Biedne kicie ale masz sąsiadow, no no 8) Ciekawe kiedy zabronia wychodzenia ludzi na trawnik bo sie zniszczy 8)

moś

Post » Pon maja 02, 2005 12:02

Wychodzenia ludzi zabronili już w zeszłym roku. Ale widac w tym roku trawa jeszcze słabsza skoro nawet kot może ją zadeptać :roll:

eela

Od: Wto lip 13, 2004 10:47

Post » Pon maja 02, 2005 12:04

moś pisze:Biedne kicie ale masz sąsiadow, no no 8) Ciekawe kiedy zabronia wychodzenia ludzi na trawnik bo sie zniszczy 8)

a tabliczki "szanuj zielen"? 8)

Myszka.xww

Post » Pon maja 02, 2005 12:09

No, nie pomyślałam :roll:

moś

Post » Pon maja 02, 2005 12:20

moś pisze:No, nie pomyślałam :roll:

e tam, tabliczki zawsze byly, a Simba ma swoj prywatny trawnik na balkonie i mu moga skoczyc :twisted:

Myszka.xww

Post » Pon maja 02, 2005 12:22

Myszka.xww pisze:
ani pisze:

Myszku, tu http://upload.miau.pl/1/12433.jpg i tu http://upload.miau.pl/1/12434.jpg ciutke widac, ja wiem, ze to jakosc telefoniczna, ale innej nie mam :roll: o, jutro moze da sie cos zrobic prawdziwym aparatem, to sie skupimy na mocowaniach
W kazdym razie sa 4 takie wysiegniki, po kazdej stronie okna na dole i na gorze, przyspawane do ramy.
Calosc sie przygotowuje wczesniej, razem z siatka, potem wierci sie otwory w murze, kolki, wystawia sie ustrojstwo za okno i przykreca.

Ani, a mur z czego macie? I jak siatka jest zamocowana do ramy? A rama z czego? Zwykle katowniki? Aluminium? Jaka siatka?

Jestem nie w domu, dowiaduje sie wlasnie u "wykonawcy" :wink: i cytuje, niekoniecznie ze zrozumieniem:
Rama jest ze stalowego ksztaltownika - cokolwiek to znaczy.
W kazdym razie spawana, u "podwykonawcy"
Do niej dospawane sa te uchwyty - wysiegniki.
Siatka (hodowlana, z OBI, Castoramy, czy czegos takiego - nie pamietam) juz jest naciagnieta na rame i umocowana zylka wokol ramy. Jako, ze zylka wydawala mi sie niewystarczajaca, w domu juz umocowalam dodatkowo drutem cieniutkim, +/- 6 miejsc na kazdej krawedzi ramy.
Mur wokol okna jest obklejony styropianem, trzeba bylo wiercic bardzo glebokie otwory na kolki.
Moja kota sie nie wspina po siatce, w kazdym razie jak do tej pory, taka sama siatke (na takich samych ramach) mam na balkonie, ale nawet gdyby kot sie wspinal, siatka b sie nie odksztalcila - jest dosc mocno naciagnieta.

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Pon maja 02, 2005 12:24

Ja zgłaszam do klubu 2 moje futra niewychodzące ;)
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Pon maja 02, 2005 12:28

ani pisze:
Myszka.xww pisze:
ani pisze:

Jestem nie w domu, dowiaduje sie wlasnie u "wykonawcy" :wink: i cytuje, niekoniecznie ze zrozumieniem:
Rama jest ze stalowego ksztaltownika - cokolwiek to znaczy.
W kazdym razie spawana, u "podwykonawcy"
Do niej dospawane sa te uchwyty - wysiegniki.
Siatka (hodowlana, z OBI, Castoramy, czy czegos takiego - nie pamietam) juz jest naciagnieta na rame i umocowana zylka wokol ramy. Jako, ze zylka wydawala mi sie niewystarczajaca, w domu juz umocowalam dodatkowo drutem cieniutkim, +/- 6 miejsc na kazdej krawedzi ramy.
Mur wokol okna jest obklejony styropianem, trzeba bylo wiercic bardzo glebokie otwory na kolki.
Moja kota sie nie wspina po siatce, w kazdym razie jak do tej pory, taka sama siatke (na takich samych ramach) mam na balkonie, ale nawet gdyby kot sie wspinal, siatka b sie nie odksztalcila - jest dosc mocno naciagnieta.

Dzieki Ani - podziekuj wykonawcy :D

Musze TZa wypytac, czy usiedzi toto na naszej palonej cegle :roll:

Myszka.xww

Post » Pon maja 02, 2005 12:32

Aga* pisze:Ja zgłaszam do klubu 2 moje futra niewychodzące ;)

powitac :D

Myszka.xww

Post » Pon maja 02, 2005 14:01

Myszka.xww pisze:Musze TZa wypytac, czy usiedzi toto na naszej palonej cegle :roll:

Powinno chyba, bo ewentualny napor nawet wskakujacych na siatke kotow nie powoduje nacisku w kierunku wyjscia kolkow ze sciany, tylko w poprzek, w zwiazku z tym, ze mocowania sa we wnece. Ja wiem, ze to niefachowo, ale ja inaczej nie potrafie :oops: :lol:

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

[poprzednia][następna]