SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 30, 2012 7:55 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

MalgWroclaw pisze:Co robimy z tą hodowlą? Mogę zadzwonić, mam to zrobić?
Jak takie coś widzę, wszystko się we mnie gotuje.

jak masz umięjętności rozmawiania to jasne :ok: ja to chyba bym nie wytrzymała i coś powiedziała...
A może zgłosić do urzędu skarbowego :twisted: w końcu jak ma hodowlę to powinna się rozliczać ze skrabówką
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lip 30, 2012 8:10 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

To rozliczanie się z US w przypadku hodowli nie jest takie oczywiste i łatwo można coś zmanewrować po swojemu. Łatwiej byłoby zrobić "zakup kontrolowany" w porozumieniu z policja.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pon lip 30, 2012 8:30 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Wygooglajcie sobie numer telefonu - 4 i 5 link aukcje już zniknęły z allegro (ciekawe czemu) ale zdjęcia kociaków są. Dziwne też jest to że niby kociaki "mieszkają na Podkarpaciu". Poza tym hodowla (pomijając fakt że rzeczywiście nie ma strony w necie) to może być nawet hodowla ale niekoniecznie kotów - można napisać że koty urodziły się w hodowli [pająków] w domyśle, czy [jaszczurek] i tak zmylić właścicieli portali ogłoszeniowych.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 30, 2012 10:12 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Gibutkowa pisze:Wygooglajcie sobie numer telefonu - 4 i 5 link aukcje już zniknęły z allegro (ciekawe czemu) ale zdjęcia kociaków są. Dziwne też jest to że niby kociaki "mieszkają na Podkarpaciu". Poza tym hodowla (pomijając fakt że rzeczywiście nie ma strony w necie) to może być nawet hodowla ale niekoniecznie kotów - można napisać że koty urodziły się w hodowli [pająków] w domyśle, czy [jaszczurek] i tak zmylić właścicieli portali ogłoszeniowych.

Taa też o tym myślałam, że ktoś cwaniakuje i pisze "hodowla", ale nie kotów. A to znaczy, że ten ktoś doskonale ma świadomość tego, że nie postępuje zgodnie z prawem i się próbuje zabezpieczyć na zapas.

Dzwonił ktoś? Ja nie mam jaj. :(

Wybiorę się dzisiaj do schronu może, zobaczę, co u tych persów.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Pon lip 30, 2012 10:34 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Kasiaufo pisze:
Gibutkowa pisze:Wygooglajcie sobie numer telefonu - 4 i 5 link aukcje już zniknęły z allegro (ciekawe czemu) ale zdjęcia kociaków są. Dziwne też jest to że niby kociaki "mieszkają na Podkarpaciu". Poza tym hodowla (pomijając fakt że rzeczywiście nie ma strony w necie) to może być nawet hodowla ale niekoniecznie kotów - można napisać że koty urodziły się w hodowli [pająków] w domyśle, czy [jaszczurek] i tak zmylić właścicieli portali ogłoszeniowych.

Taa też o tym myślałam, że ktoś cwaniakuje i pisze "hodowla", ale nie kotów. A to znaczy, że ten ktoś doskonale ma świadomość tego, że nie postępuje zgodnie z prawem i się próbuje zabezpieczyć na zapas.

Dzwonił ktoś? Ja nie mam jaj. :(

Wybiorę się dzisiaj do schronu może, zobaczę, co u tych persów.

Podowiaduj się o wiek i stan zdrowia. Dziewczyny chore na persjozę szukają chętnych.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lip 30, 2012 11:19 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Wg kartki mają po 4 lata, ale kotka ziewnęła przy nas i zęby ma bardzo ładne. Hrabina wg schronu ma 5 lat i zęby paskudne...

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pon lip 30, 2012 11:20 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

viris pisze:Wg kartki mają po 4 lata, ale kotka ziewnęła przy nas i zęby ma bardzo ładne. Hrabina wg schronu ma 5 lat i zęby paskudne...

To różnie bywa z tymi zębami - zależy też sporo od tego co kot jadł, od ogólnego stanu zdrowia itp.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lip 30, 2012 13:19 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Tą jasną mogłabym wziąć na DT po 15 sierpnia (niestety wcześniej wyjeżdżam)- mam ogromny sentyment do takich kotów :oops:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon lip 30, 2012 13:27 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

viris pisze:Obrazek

Obrazek

Viris, jak tak kotka ogólnie wyglądała?
Ten brzuchol jest faktycznie niepokojący. Dobrze by było zrobić USG, jeśli to jest płyn w otrzewnej - to dobrze by było pobrać, bo jeśli to FIP to szkoda żeby cierpiała kitka niepotrzebnie :(

Już jestem przeczulona :roll:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon lip 30, 2012 14:30 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

a no własnie miałam napisać, że FIP to raczej nie jest bo w takim stanie to ona by nie chodziła i była by już wychudzona.

Podejerzewam, że albo ciąża albo jest zagazowana i zarobaczona (Kitka którą miałam na DT miała po porodzie taki brzuch ciągle i bardzo pierdziała... po podawaniu espumisaniu i dobrej karmie jakos samo jej przeszło i brzuszek zmalał. No i oczywiście odrobaczanie zaliczyła bo glisty miała nawet nimi wymiotowała..)
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lip 30, 2012 14:39 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

jakaś sterylka aborcyjna?
Mam nadzieję, że jeśli to ciąża to oszczędzą jej traumy związanej z porodem...

Wiesz Ewelina, że ja mam już obsesję i węszę FIPa wszędzie.
Lepiej dmuchać na zimne :roll:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon lip 30, 2012 14:45 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Kocica zachowywała się bardzo zdrowo - więc ja obstawiam jednak ciążę.

Zapraszam na bazarek dla Hrabiny: viewtopic.php?f=20&t=144637

viris

Post » Pon lip 30, 2012 15:21 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Nie miałam za dużo czasu dzisiaj, zajrzałam do persów tylko i paru pomieszczeń na kwarantannie.

Co do pękatej kici, to ona wyglądała zdrowo, przymilała się i moje pierwsze skojarzenie to też ciąża.

Widziałam klatkę, której wcześniej nie było, kociaki + mamusia, dwa rude. :( Masakra.

Zajrzałam też do tych dwóch od alergii, gdybym tylko mogła, to bym je wzięła, bo mi ich strasznie żal a póki są na kwarantannie, to może jeszcze żadnych chorób nie podłapały (oddane z domu :roll: ). Krótko mówiąc: ja pierdolę. :(

Zaraz jakieś biedne zdjęcia wrzucę.

Kasiaufo

Post » Pon lip 30, 2012 15:30 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to te od alergii, czarny miziasty, czarno-biały się chowa za kumplem :)
http://imageshack.us/clip/my-videos/27/ ... uehia.mp4/ <- sorki za odwrócony filmik, jestem nubem. :P
Ostatnio edytowano Pon lip 30, 2012 15:34 przez Kasiaufo, łącznie edytowano 1 raz

Kasiaufo

Post » Pon lip 30, 2012 15:32 Re: SchronWro - ZOSIA FeLV+ :( DT/DS do 5 sierpnia!!!

No ja też postaram się dzisiaj powrzucać w końcu te zdjęcia z wczoraj.

viris

[poprzednia][następna]