160 Kotów Szczecin Prosimy o Wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 18, 2009 22:36

Dziewczyny przed chwilka dostałam cudowną wiadomośc przez telefon. Dzwonił do mnie Pan Inspektor z Towarzystwa Opieki Nad Zwierzętami.Pan który decyduje o przydziale budek dla Kociaczkow i wielu innych Bardzo Ważnych Sprawach i okazało sie że moje podanie o przydzielenie budek zostało pozytywnie rozpatrzone i jest ZGODA!!!!!!Ale sie cieszę Dziewczyny. Teraz niektóre kociaczki będa mogły zamieszkać w super ciepłych luksusowych budkach, takich co to na długie lata wystarczą. Pisałam podanie o przydzielenie mi 5 budek. Trzech poczwórnych i dwóch podwójnych. W TOnZ są w tej chwili na stanie po dostawie tyklo budki poczwórne. Więc narazie dostaniemy trzy czwóreczki. A na dwójeczki musimy poczekać. Ale sie cieszę Dziewczyny. A Kociaki jak sie ucieszą jak już je dostaną!!!!!!!Super, Super Bardzo się cieszę!!!!!!Rozmawiałam też z Panem Inspektorem ze w przyszłosci będe prosić oczywiscie o kolejne budki.Zeby choć częsć kociakow w tych miejscach, ktore są bezpieczne mogła cieszyć sie luksusem. A w miejscach tych mniej bezpiecznych wtedy wprowadzimy udoskonalenia i wymianę budek styropianowych na nowsze aby wszyscy byli zadowoleni. To piękna wiadomosć dla nas!!!! :lol: :lol: :lol: Za dwa tygodnie wróci Mąż pozyczy samochód z pracy i może odebrać i przywieżć budki do nas.Porobie Wam zdjecia po instalacji. :lol: :lol:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro mar 18, 2009 22:49

ARNOLD. Ja mam takie pytanie. Chciałabym na pierwszej stronie umiescić to zdjęcie Cyrylka co Ci pisałam. Wszystkie zdjęcia są Sliczne ale na tym gdzie widac to koło od roweru to nie widac całej sylwetki Cyrylka. No od góry nie widać całej główki i uszek. A Nasza strona tytułowa jest potem przenoszona przeze mnie na nastepną czesć wątku, więc wolałabym aby Cyrylek był widoczny w całosci. To co moze byc te na krawężniku?Ono mi sie bardzo podoba. A jak mu zrobie jakieś inne jeszcze ładniejsze to wtedy zamienię ok?

iza71koty

Post » Śro mar 18, 2009 23:22

Ze mna jak z dzieckiem.Oczywiscie ze sie zgadzam na to inne zdjecie.Cyryl jest piekny na kazdym.Mam tez nadzieje,ze w nowych budkach znajdzie sie miejsce dla moich synkow.Fajnie,jak ktos docenia to co robisz i chociaz troche pomaga.Nowe apartamenty napewno spodobaja sie wszystkim.

ARNOLD

Od: Czw gru 18, 2008 12:31

Post » Śro mar 18, 2009 23:34

ARNOLD. Twoje Wirtualne Dzieciaczki to żyją na terenie opuszczonych działek. Nie możemy tam dać im budek bo zostaną zniszczone przez wandali albo je ukradną złomiarze. Twoje Dzieciaczki mają teraz kilkadziesiąt rozwalonych altanek do wyboru. Naprawde jest się gdzie schronić. Ja nie wiem jak to wszystko będzie wyglądać do nastepnej jesieni.Tam cały czas ktoś po cos przyjeżdża. Albo drzewo do palenia albo złom. A teraz ostatnio to ciagle krzewy i kwiaty wszyscy wykopują.No tam sajgon jest. Nie mozna takich budek tam postawić samopas.Chcesz to Ci jutro zrobię kilka zdjęć i sama zobaczysz jaki tam jest bajzel. Takie budki nie postałyby tam doby. Co sobotę przyjeżdzają gowniarze piją piwo i wszystko rozwalają co tylko wpadnie im w ręce. Muszę na nich bardzo uważac, bo jeden do mnie wystartował strasząc ze mnie w kanałku utopi. Ostatnio też leciał do mnie z łapami ale go koledzy powstrzymali. To wszystko tam jest poprostu tragiczne.Do jesieni pomyśle o tych kotach. Narazie jest jak jest i więcej nic nie można tam zrobić. Jedynie sterylizować zeby ich wiecej nie było bo bedzie żle.Ze sterylkami jestem umowiona na poniedziałek z NOT.

iza71koty

Post » Śro mar 18, 2009 23:48

Oj jak dobrze mają Twoje koty, przynajmniej niektóre.
Szkoda wielka, że ja nie mogę postawić takich budek. Wogóle zero zainteresowania ze strony władz miasta. Pan prezydent łaskawie napisał mi, że dziękuje za opiekę i pomoc dla bezdomnych zwierząt, ale na koty nie ma i nie przewiduje żadnych pieniędzy.
Poza tym ludzie też u nas okropni. Bardzo się irytują, że wogóle koty istnieją, ale widok obszczymurków i innych tego typu rzeczy na nich nie działa, wtedy najlepiej zamknąć się w domu i udawać, że się nic nie widzi.
Oj mam dziś cały kiepski dzień.
:kotek:
Życzę Ci dobrej nocy.
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Śro mar 18, 2009 23:56

No coz,nie kazdy ma zycie uslane rozami.Dobrze,ze sa te altanki i jest jakies schronienie.I jestes TY.Wiesz oczywiscie,ze trafisz do kociego nieba ?

ARNOLD

Od: Czw gru 18, 2008 12:31

Post » Śro mar 18, 2009 23:57

Witam Sabinko. Nie, no ludzie to u nas też okropni. Poczytaj kilka stron do tyłu jaką jazdę przeszłam ostatnio. Cztery awantury o koty w ciągu jednego dnia. Coś strasznego. Nie mogłam dojść do siebie przez dwa dni. Jeśli chodzi o pomoc TOnZu to do tej pory były tylko darmowe sterylki. Pismo o budki to pisałam ostatnio bo nie mam juz siły i czasu zeby je robić. A pozatym te co robię ze styropianu to i tak nie są wystarczająco ciepłe i co tu duzo gadać nie są wieczne. Pierwszy raz dostałam taką POMOC i mam nadzieję ze nie ostatni. Dlatego tak Bardzo sie cieszę. Pozdrawiam Sabinko i Dziękuje Pięknie za odwiedziny :lol:

iza71koty

Post » Czw mar 19, 2009 0:07

ARNOLD pisze:No coz,nie kazdy ma zycie uslane rozami.Dobrze,ze sa te altanki i jest jakies schronienie.I jestes TY.Wiesz oczywiscie,ze trafisz do kociego nieba ?
ARNOLD proszę tylko nie do Kociego Nieba!Znowu będzie gotowanie, sprzatanie kuwetek.Dziś w nocy, normalnie miałam koszmar. Sniły mi się małe kociaki. Mnóstwo kociaków. Najgorsze że przeczytałam w słowniku że to kłopoty oznacza. Duze kłopoty. Najgorsze jest to że te małe kociaki tak wychodziły i wychodziły. No w tym śnie. A ja je wszystkie chciałam uratować i brałam po kolei na rece i do transporterka. No sama sobie kłopoty wzięłam. Tak to mi wychodzi.A najgorsze jest to ze przeczytałam w tym słowniku że jeśli sie we śnie zabije małe kociaki to to jest dopiero dobra wróżba. Ludzie to potrafią bzdury wymyślać nie?Tak czy inaczej do Kociego Nieba to wolę nie.W domu koty, na dworzu koty. Na działce koty. W altance koty. A działka to miało być takie miejsce odpoczynku od wszystkich kotów. I co?Ledwo kupiliśmy działke i juz Mróweczka nas wychaczyła. Zaraz Kuleczka. Potem inne kotki. Potem nagle malutka Myszka w zaroślach przy działce. Wszystko tylko nie Kocie Niebo.....Bo one tam będą brzuchami leżały a ja będę znów musiała przy nich latać. To ja juz wolę odpocząć w jakims ustronnym miejscu.Raczej dalej od Kociaków :lol:
Ostatnio edytowano Czw mar 19, 2009 0:10 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Czw mar 19, 2009 0:10

pani Izo bardzo sie ciesze ze dostanie pani te budki
wiem ile to dla pani znaczy :D

ja keidys sama z tz moim utluklam taka drewniana solidna
kupilismy deski na polki i sami zesmy zbili dla kotka kotrego potem DSPCA uspilo ale przynajmniej te ostatnie dni spedzil w cieple(zanosilam mu tam termofor z goraca woda :cry: )
taki piekny 10 kilowy rudy garfildek :cry:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw mar 19, 2009 0:11

Dobry wieczór, ja na chwilę, jak to ja ostatnio :roll:
Ale czytam wszystko codziennie i cieszę się bardzo z pomocy w postaci budek!
Bardzo proszę wygłaskać ode mnie Malinkę i Nikusia, mam nadzieję, że Malinka już całkiem dobrze się czuje :)
I pędzę spać, dobranoc wszystkim :)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw mar 19, 2009 0:14

ale jestem dzis roztargniona :roll: :roll: :roll:

moze kiedys bede miala mozliwosc tez utluknac takie budki dla naszych szczecinksich kociakow :roll:
oby jak najszybciej sie wszystko poukladalo
i zeby wszystkie nasze plany i marzenia mialy szanse zaistniec :roll:
tego do poduszki -zycze wszystkim :D :D :D :D

spokojnej nocy :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw mar 19, 2009 0:15

Wiem Wioruś. Pamiętam pisałaś o Nim.Biedny kociak.Przykro mi że tak się stało. Bardzo przykro. Maż też zrobił mi kiedyś ciepłe drewniane budki ocieplane styropianem. Cieplutkie są do dzisiaj.W jednej to śpi Trusia. W jednej Borysek. A w ostatniej to chyba juz nikt. Dawno temu ,ale skąd czasu na to i drzewa brać jak ja drzewo to do palenia w piecu potrzebuję. A Mąż mi ostatnio poważnie choruje.To i nawet zrobic nie ma jak. Bardzo sie cieszę ze dostalismy te budki :lol:

iza71koty

Post » Czw mar 19, 2009 0:18

Afatima pisze:Dobry wieczór, ja na chwilę, jak to ja ostatnio :roll:
Ale czytam wszystko codziennie i cieszę się bardzo z pomocy w postaci budek!
Bardzo proszę wygłaskać ode mnie Malinkę i Nikusia, mam nadzieję, że Malinka już całkiem dobrze się czuje :)
I pędzę spać, dobranoc wszystkim :)
Witam Afatima. Dzieciaczki w świetnej formie. Nikuś dziś rozrabiał jak szalony na działce. Malince watek założe jak sie troche pozbieram z kłopotów. Ostatnio zdjęcia jej robiłam to moze jutro wstawię bo dziś to już muszę sie zabierać za zaległe sprawy. Pozdrawiam Serdecznie :lol:

iza71koty

Post » Czw mar 19, 2009 1:49

Dzisiaj oglądałam w TOZ-ie te obiecane budki dla kotów.
Są wyjątkowo estetyczne, solidne, ocieplane.
Takie komfortowe mieszkanka dla 4 kotków w każdej budce.
Wystarczy tylko wyścielić obficie siankiem, a żadne mrozy i niepogody nie będą kociakom straszne.
W ubiegłym roku TOZ w Szczecinie wydał różnym karmicielkom kilkadziesiąt takich budek.
Jest nadzieja, że w tym roku będzie podobnie.
Oby p.Iza dostała tych budek jak najwięcej.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Czw mar 19, 2009 4:16

iza71koty

[poprzednia][następna]