BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 13, 2010 14:17 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

to ja podrzucę... może jeszcze jakiś domek na jednego lub dwa brzdące niespodzianki? :twisted:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Sob lut 13, 2010 20:35 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

i ja podniosę wątek
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lut 13, 2010 20:52 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

uprzejmie melduję, że po półtoragodzinnej akcji dziewczyny odjechały z jedną sierotką, tą z przewagą białego - nerw był u kotecka straszny, nafukał trochę na nas, ale po nosku dał się pogłaskać i dziewczyny orzekły, że dobrze rokuje na oswojenie :ryk:
jutro ciąg dalszy, zaczynam sama i zobaczymy czy się uda złapać jeszcze jedno maleństwo...
chyba, że jakiś domek chętny :?: :?: :?:
to ja mogę łapać dalej... :D
pzdr
k

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Sob lut 13, 2010 21:31 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

No ja nie wiem, to jest jakiś wysokopienny kot.
Jak go Ewa chciała dotknąć, to wspiął się na rurkę, na kaloryfer i miał zamiar dalej w kierunku sufitu.

Na razie siedzi na wannie w rogu, zestrachany okropnie. Tłumaczę mu łagodnie, że w tym domu kotków się nie jada.
Łypie na mnie niedowierzająco.
Nie wiem, co będzie, jak zechcę wziąc prysznic...

Obrazek
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Sob lut 13, 2010 21:41 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Ciekawe skąd ta kotka się wzięła? Pewnie z działek, pełno ich dookoła.
Kasia o której jutro zaczynasz? Mieszkam niedaleko ale nie obiecuje nic, jutro jedziemy na obchód szpitali. Niedlugo poród ;)
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Sob lut 13, 2010 21:54 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

_espresso pisze:Nie wiem, co będzie, jak zechcę wziąc prysznic...

to się maleństwo trochę z kurzu wypłucze, bo brudne to-to jest niemiłosiernie
:lol:

hmmm, a ja byłam pewna że innego złapałyśmy, tego bardziej białego :? bo tego na zdjęciu to rano nie widziałam..... znaczy się - rano nie zjadł - teraz był najbardziej głodny i dał się złapać

_espresso pisze: Tłumaczę mu łagodnie, że w tym domu kotków się nie jada.
Łypie na mnie niedowierzająco.

tłumacz mu głośno i wyraźnie :lol: bo - jak dobrze pójdzie i jutro rodzeństwo dojedzie, to nie będziesz musiała dwa razy gadać :lol:

a czy prycha i próbuje atakować ???
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Sob lut 13, 2010 22:09 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Jaki jest aktualnie stan DT dla maluszków. To znaczy ile maluszków jeszcze nie ma perspektywy DT?

(_espresso, ale fajny pingwiś. :1luvu: )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob lut 13, 2010 22:15 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

aktualnie domku poszukują dwa maluszki i matka = sztuk 3
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Sob lut 13, 2010 22:33 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

fajny :lol:
no i najmadrzejszy z nich - nie bedzie dzis marzł w jakichs garazach :mrgreen:

i za zlapanie kolejnego jutro :ok:

domki dla 2 jeszcze potrzebne
a mamusie w razie czego Ewa zawiezie do koterii
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob lut 13, 2010 22:34 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

kotka z Ewa ocenilysmy na max 4 miesiace

espresso, jak sprawdzisz to napisz czy chlopiec czy dziewczynka
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob lut 13, 2010 22:37 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Dziewczyny, macie kontakt w Koterii? Bo teraz duże "obłożenie". :( Mam nadzieję, że się uda. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Co do maluszków - ja nie mogę, ale dziś zasypiając poświęcę im chwilę i poszperam w swej pamięci, kto z moich znajomych ma u mnie dług wdzięczności :twisted: :twisted: :twisted:
(a tak serio: kurcze wszyscy na około zakoceni :( )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob lut 13, 2010 22:48 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

joshua_ada pisze:Dziewczyny, macie kontakt w Koterii?

Efcia obiecala zalatwic
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob lut 13, 2010 22:51 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

Maluch nie syczy, nie atakuje, jest po prostu przerażony.

Ale też ja go na razie nie zmuszam do bliskich kontaktów, chcę, żeby się oswoił z moją obecnością.
Coś robię, gadam do niego, niech zobaczy, że nikt mu nie chce zrobić krzywdy, a nawet miskę podtykają.

Obrazek

_espresso

Post » Sob lut 13, 2010 23:00 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

CUDNIE!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak się cieszę... o jednego bezdomniaczka mniej!!! :D

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

śliczne pynio... :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Nie lut 14, 2010 8:33 Re: BEMOWO-Osmańczyka - Kotka i 4 maluchy - Łapanka? Co dalej?

W nocy zniknęła z miseczki animonda. Suche chyba nieruszone, trudno też stwierdzić, czy kociak coś pił.
W kuwecie zero osiągnięć (ale poza kuwetą też ich nie ma).

Przez całą noc była cisza i spokój. Dziś rano (ale przyzwoicie, o 7:30) z łazienki odezwało się cieniutkie "miau".
To był pierwszy raz, kiedy maluch wydał z siebie jakiś odgłos...

Teraz siedzi na pralce, schowany za miską. Podchodzę do niego całkiem blisko i gadam, widać, że bardzo się boi, ale nie zwiewa, wydaje się taki trochę sparaliżowany ze strachu - "lepiej nie będę się ruszał, mnie tu wcale nie ma".

Części z założenia białe ma takie raczej szare, mówię mu - niedziela jest, umyłbyś się.

Obrazek

_espresso

[poprzednia][następna]