zaginął mój skarb Finio - Łódź - ZNALAZŁ SIĘ !!!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 10, 2009 8:27

znowu otwierałam forum z nadzieją, że przeczytam, że Finio się znalazł...
:(

ale nie tracę tej nadziei, wiem że ten dzień w końcu nadejdzie...

Finiu wracaj!!!
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Nie maja 10, 2009 17:06

Zrezygnowaliśmy z polowania z klatką - ile można siedzieć i czekać... Finia nie ma, nikt nie widział, nie słyszał, my też nie. Z Tkackiej panie nie dzwonią, być może kocio już się nie pojawia, od nikogo żadnego sygnału. Zamieściłam ogłoszenie na Gumtree i Cafeanimal. Dzisiaj ponowa plakatów, bo już znikają, pozrywane, zaklejone innymi ogłoszeniami. Zamieszczam jeszcze anons na zgubione-znalezione.
Wczoraj przy klatce była waleriana. Pojawił się ten sam kotek co zwykle, naćpał się aż strach, miauczał, turlał się, przymilał, właził na kolana 8O a zwykle to taki dzikusek :D
Finia niestety nie było. Jedzonko kocie wyżerał jeż (a specjalnie kładliśmy wyżej, na pustej skrzynce, żeby jeż nie dostał).
:(

Tehanu

Od: Wto kwi 14, 2009 10:03

Post » Pon maja 11, 2009 9:09

Finiu wracaj !!! Maniuś wracaj !!!

Sprawdzaj jeszcze na Allegro - wiesz, gdy szukam Maniusia, to patrzę i pod Twoim kątem, ale sama najlepiej znasz swojego kocurka ...
Na Allegro wystawiają znalezione zwierzaki ...

Anuuusia

Od: Czw sty 29, 2009 20:33

Post » Pon maja 11, 2009 9:12

A może faktycznie ktoś go przygarnął?
Jakimś cudem?
Bo to aż dziwne, że się nie pojawił w żadnym miejscu karmienia.
Chyba że ta Tkacka, ale może godziny nie te (tzn. nie te, w których panie karmicielki mogłyby go zobaczyć).
Pamiętam cały czas o Was i koteczku, tak bym chciała już przeczytać, że się znalazł.
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Pon maja 11, 2009 22:14

Znajdzie się! Musi!
ja myślę,że jest bardzo przestraszony!
Może przypomnieć sie karmicielkom? Może wciepały gdzies telefon, albo myśla,że kotek sie znalazł.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 11, 2009 22:42

ASK@ pisze:Może przypomnieć sie karmicielkom? Może wciepały gdzies telefon, albo myśla,że kotek sie znalazł.

tak myślę że prewencyjnie trza sprawdzić. a nóż...
nie traćcie nadzieji, choć wiem że mówić a dokonać... :(
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Śro maja 13, 2009 11:20

Dzisiaj znowu był fałszywy alarm.
Ponowiłam ogłoszenie na stronie schroniska, bo tamto zniknęło... tak, to już miesiąc... :crying:
Plakaty wiszą na co drugim drzewie, więc nawet jak komuś zaginął nasz numer telefonu, to ma gdzie znaleźć. Byłam dzisiaj na Tkackiej, kotek cały czas tam bywa, aczkolwiek pokazuje się rzadko, i nie daje się zwabić. Jeśli to Finio, to kiedyś pewnie się bardziej oswoi i uda się go złapać. Na razie to nie widzieliśmy go ani razu, więc nawet nie można potwierdzić, czy to Finio, czy nie.
Właśnie to jest najdziwniejsze, jak napisała Ikotipies, że go nigdzie nie ma. Cała okolica wie, dzisiaj też jak rozwieszałam ogłoszenia dwie osoby mnie zaczepiły z pytaniem, czy się znalazł, wiadomości dotarły aż na Tkacką - i NIC. Do karmienia Finio nie przychodzi... Wczoraj poszłam do tego feralnego domu, zabrałam ze sobą ulubioną Finiastego wołowinkę, deseczkę i nóż. Zawsze na dźwięk krojenia to przylatywał jak na skrzydłach, a tutaj nic. Tylko znajomy czarnuszek się przewinął przez 'ogród', i wracając wdepnęłam w ogromne ludzkie kupsko :twisted:

No nic, po prostu będę szukać mojego koteczka. Aż do skutku.
Dziękuję wszystkim za dobre słowo.

Tehanu

Od: Wto kwi 14, 2009 10:03

Post » Śro maja 13, 2009 12:03

Tehanu, wiem że może się to wydać banalne powiedziane po raz setny...ale na prawdę trzymamy kciuki za powrót Twojego kociaka. mam przeogromna nadzieję dzielić z Wami radość z odnalezienia Finia!!!
skoro Tkacka nie nie jest do końca sprawdzona może częściej się tam pokazywać? może umówić się z karmicielką na kilkakrotne karmienia aż wreszcie kocio się pojawi. jeśli go nie zobaczysz nie będziesz wiedziała czy to fałszywy alarm. skoro karmicielka spotkała go parę razy, w końcu i Ty go spotkasz i się upewnisz jeśli pojawisz się tam z karmicielką.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Śro maja 13, 2009 16:49

Dzięki takiej postawie i ja podnoszę się na duchu ... Zwłaszcza gdy piszesz, że będziesz szukać do skutku ... U Ciebie miesiąc, u mnie pięć !!!!!!!!!!!!!!!!!

Anuuusia

Od: Czw sty 29, 2009 20:33

Post » Śro maja 13, 2009 19:02

Anuuusia pisze:Dzięki takiej postawie i ja podnoszę się na duchu ... Zwłaszcza gdy piszesz, że będziesz szukać do skutku ... U Ciebie miesiąc, u mnie pięć !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, jak bardzo Wam życzę żeby się kociaste znalazły, to nie potrafię tego wyrazić...
i cały czas wierzę, że wszystko dobrze się skończy.
ściskam
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw maja 14, 2009 7:16

Przecież mały może byc tak wystraszony, że nie wyjdzie nawet na znajome dźwieki. Kominiarka Burasia siedzieła cicho mimo,że znała mój głos i tylko przypadek nam pomógł i moje uparte wracanie do komina.
On może tam byc i to blisko. Same wiemy,że nasze dokarmiane dziczki moga zginąć na długie dni i nie zawsze wychodza na karmienie. Boja sie czegos,lub sa niepewne. A co tu mówić o domowym kocurku, który znalazł sie w obcym miejscu. Czasu trzeba, wytrwałosci i powrotu w to samo miejsce. Wiem nie jest łatwo. Serce zamiera jak sie chodzi i szuka.
Ale wierze,że mały tam jest i wreszcie wyjdzie do ciebie.
Przeciez kocha ciebie i tylko musi przełamac lęki.
Trzymam kciuki za Was!
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 14, 2009 15:45

dodałam ogłoszenie o zaginięciu Finia na forum fundacji Niechciane i Zapomniane:
http://niechcianeizapomniane.org/forum/ ... 8401#18401

dobrze by było, żeby na ogłoszeniach były aktualne zdjęcia Finia
bo wtedy będzie łatwiej go odnaleźć czego Ci bardzo gorąco życzę

pozdrawiam
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie maja 17, 2009 11:20

Trzyma kciuki cały czas za was!
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 18, 2009 8:52

Trzyma kciuki cały czas za was!

Z poniedziałku przypominam uciekinierowi,że ma sie okazać i wrócić!!!!
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 18, 2009 23:09

Cały czas mysle tylko pozytywnie! :D :D :D :D
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kciukowate stale się trzyma!
Co tam na froncie, Tehanu?
Powodzenia we wszystkim!
Obrazek Obrazek

izabeli

Od: Wto kwi 14, 2009 22:42