Oberhexe pisze:pixie65 pisze:Maryla pisze:Wklejam:
Charakterystyka karmy: Biomill SELECTIVE jest kompletną i w pełni zbilansowaną karmą dla kotów w wieku od 10 miesiąca do 8 roku życia. Specjalnie opracowana formuła dla kotów o nierównomiernym apetycie, wybrednych. . Niektóre koty bez względu na rasę potrafią być bardzo kapryśne i wybiórcze jeżeli chodzi o jedzenie. Karma Biomill Selective charakteryzuje się wybornym smakiem. Charakteryzuje się wysoka zawartością tłuszczu oraz wyciągiem Żen Szenia Biomill SELECTIVE będzie stymulował apetyt kota oraz zwiększy jego witalność. Niska zawartość skrobi czyni pokarm lekko strawny, co powoduje zmniejszenie wielkości odchodów i minimalizuje ryzyko niestrawności. Dzięki pokarmowi SELECTIVE utrzymywana jest naturalna kwasowość moczu na poziomi 6-65Ph. Pozwala to na unikniecie tworzenia się kamieni blokujących przewód moczowy. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu wysoko przyswajalnych i strawnych protein, zastosowaniu składników redukujących kwasowość oraz kontrolowanej ilości fosforu oraz magnezu które stanowią najczesztsza przyczynę tworzenia się kamienie u kota.
Sama jestem ciekawa tej karmy, ale powiem szczerze, że to co przeczytałam to dalej same ogólniki...Chciałabym wiedzieć ILE i CZEGO (np.fosforu) jest w tej karmie.Jesli to jedyna informacja na opakowaniu to nie wzbudza mojego zaufania. To raczej reklama, niż informacja. Chętnie dowiem się więcej.
Napisz do Apporu, bardzo chętnie wysyłają analizę chemiczną karmy, pełen skład.
Z pamięci powiem, że fosforu w Chickenie jest niewiele.
Biomill byl jedynym producentem, ktory udostepnil pelna anaize skladu dystrybutorowi zgadzajac sie na przekazanie jej mnie
poniewaz chodzilo o planowanie karmienia dla kotow po problemach z nerkami - bylo to dla mnie bardzo istotne
inni producenci - nie zgodzili sie
dla mnie to dowod, ze producent Biomilla nie ma nic do ukrycia
teraz dziewczyny sa wlasnie na Chickenie - i bialka nie tak duzo - i fosforu mniej niz w innych
moglam porownac wszystkie karmy w ich asortymencie i naradzic sie z wetem