Lili pręguska-dokocić się????

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2007 23:15

Obrazek
:mrgreen:

Margott32 pisze:Ratunkuuu! Kot mnie ignoruje!!!!

edit: A tak mniej więcej merytorycznie :roll:
Koć zawsze była niedotykalska.
Stare krówsko ma już 5 lat, więc pewnie się nie zmieni.
Nie lubi żadnego spoufalania się, a kiedy ją usiłuję podrapać po łbie kiedy uprzednio nie napisałam do niej podania w trzech egzemplarzach zwiewa z podwoziem 1 cm nad podłogą.
W lepszych momentach naszego związku mnie toleruje. :evil:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pt lip 27, 2007 9:17

O rany, to ja nie wiem co mam napisac :twisted:
Margot podmienili nam koty :lol:
Lili sie dawala glaskac na poczatku, Beki wcale, teraz Ty Lili glaskac juz nie masz jak, a Beki ze mnie nie schodzi.
Spi ze mna, lezy obok (czesciej na mnie), gdzie ide, tam od razu drepcze za mna :roll:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Pt lip 27, 2007 20:55

Dagmara: no tak, chyba faktycznie sie zamieniły osobowościami....Beksa- miziak???W życiu bym nie pomyślała...

Redaf : a więc jak mam rozumieć przyszłość nie wygląda różowo, tak??? Teraz ucieka jak ją głaszczę, a potem będzie w drugim pokoju siedzieć?? :evil:

Ja chce miziaka!!!!!

Margott32

Od: Pt gru 29, 2006 19:34

Post » Śro sie 01, 2007 19:54

Liluch skończył rok!! Za datę umowną przyjęłam 1 sierpnia.
Oto podsumowanie, co się zmieniło przez ten rok:
- TŻ zmienił zdanie na temat kota śpiącego w łóżku (było- nie może, jest- może),
- ja zmieniłam zdanie na temat kota siedzącego na stole (było - nie siedzi, jest- siedzi i czasami sie nawet pokłada :lol: ),
- Kiedyś myślałam, że koty to mile i spokojne zwierzątka. Teraz myślę że trzeba uważać na nogi chodząc po mieszkaniu i nie zadzierać z pręgowaną panterą :mrgreen:

Ale żebyście nie pomyśleli sobie, że nie lubię swojego kota, to dodam, że dzisiaj Lili dostała urodzinowego kurczaczka ze świeczką na wierzchu
:lol: To chyba o czym świadczy ( tylko nie mówcie, że o szajbie)!

Margott32

Post » Nie sie 05, 2007 15:17

Sto lat dla Lili :king:
I 200 lat cierpliwosci dla Duzyc :lol:

A co do kotow... Ehhh, ja sie zachwycam pantera udomowiana, ktora siedzi mi na kolanach, wiec pisze jedna reka :oops:
Widzisz Margott co sie z nami stalo :twisted:
Przeciez my sie balysmy kotow :lol:

Dagmara

Post » Wto sie 07, 2007 22:05

A tak z innej beczki... Pożyczyłam od siostry Mądrą Książke o kotach. I tam było napisane, że koty bardzo lubią szczotkowanie i że to zacieśnia więzy między kotem a właścicielem!
No to kupiłam szczotkę w zoologicznym ( całe 20 złotych), i z entuzjazmem podjechałam do domu. No i tu niestety mądra książka sie myliła...
Moja Lili ma szczotkowanie w pewnej części ciała.... Niezbyt entuzjastycznie podeszła do tematu... Co prawda nie drapała i nie gryzła, ale sie wypięła....

Margott32

Post » Pon lis 05, 2007 22:07

Lili kopnij tam, "gdzie plecy koncza swoja szlachetna nazwe" swoja Duza, zeby cos o Tobie pisala :twisted:

Dagmara

Post » Śro sty 14, 2009 13:53

Strasznie dawno nas tu nie było. W tym czasie stuknęło nam juz 2,5 roku i zastanawiamy się nad dokoceniem.

A wszystko przez Kocie forum miau. Gdy nie wchodzę na forum sprawa dokocenia przycicha, gdy tylko znowu wejdę na forum - natychmiast temat sie pojawia.

Tym razem myślę sobie tak;
-Lili jest jeszcze młodym, żwawym kotem, chętnym do zabawy, nie pozwólmy, aby stała się zramolałym i znudzonym samotnością kanapowcem,
-zanim nie spróbuje nigdy sie nie dowiem, czy warto i czy Lili zaakceptuje nową/nowego,
-TŻ wyraża niezbyt stanowcze "O Jezu" i "O matko, drugi kot", co mi daje do myślenia...

A co wy o tym myslicie???

Margott32

[poprzednia]