Legnica pisze:Oj tak.Kastracja jak najszybciej,bo nawet z kuwety czuć tak że strach.
i być może to było powodem że znalazł się w schronie
Moderator: Estraven
Legnica pisze:Oj tak.Kastracja jak najszybciej,bo nawet z kuwety czuć tak że strach.
Rudaa pisze:Ach...wszystkie kotki tak dobrze dają sobie radę w domkach tymczasowych.Aż wam zazdroszczę. Chce ktoś się zamienić na Dragonka niejadka?
No ale muszę go dzisiaj pochwalić przez cały dzień SAM podgryza sobie po parę chrupek i SAM zjada też od czasu do czas jakiś kawałek mokrej karmy
![]()
![]()
W jego przypadku to sukces, jeszcze 3 dni temu nie chciał niczego tknąć. Wczoraj minął tydzień jak jest u nas. Od ubiegłego czwartku jest karmiony siłą
Mam nadzieję, że od dziś będzie już tylko lepiej. Trzymać kciuki
musi być dobrze!!!!Rudaa pisze:Ach...wszystkie kotki tak dobrze dają sobie radę w domkach tymczasowych.Aż wam zazdroszczę. Chce ktoś się zamienić na Dragonka niejadka?
No ale muszę go dzisiaj pochwalić przez cały dzień SAM podgryza sobie po parę chrupek i SAM zjada też od czasu do czas jakiś kawałek mokrej karmy
![]()
![]()
W jego przypadku to sukces, jeszcze 3 dni temu nie chciał niczego tknąć. Wczoraj minął tydzień jak jest u nas. Od ubiegłego czwartku jest karmiony siłą
Mam nadzieję, że od dziś będzie już tylko lepiej. Trzymać kciuki

SKARBONKA ZAPRASZA!!!jaguśka pisze:Nowa tu jestem i ze smutkiem czytam o tej małej czarnej koteczce. Nie wiem, czy mi uwierzycie, ale niewiele zabrakło, żeby była u nas. Szukaliśmy towarzystwa dla naszego kochanego przybłędy. (No dobra, po tym jak z przypadku stałam się kociarą, bardzo chciałam mieć kolejnego kota) Chcieliśmy kotkę - za radą weta, no i raczej małą. No i tu siedzi takie małe czarne razy dwa - chłopczyk i dziewczynka. Jeszcze nie do wzięcia, ale przed nami taka para "zapisała się" na dziewczynkę. No więc u nas znalazła się szylkrecia - dwulatka (tak to jest z planami, że się zmieniają pod wpływem kociego spojrzenia
). A tu czytam, że małe wróciło... Nie wiem, oczywiście, czy to oni wzięli, czy jednak ktoś inny, ale i tak mi żal maleństwa. A u nas moja mała dorosła kotka zaczyna wreszcie tyć, bo strasznie była chuda - anorektyczna właściwie! I to nasz drugie w kolejności, ale tak samo ważne oczko w głowie
![]()
PS. Jeśli bardzo nie na temat, to proszę usunąć wiad.
SKARBONKA ZAPRASZA!!!jaguśka pisze:Tak, 161/09 - w księdze głównej. Tak jest przynajmniej na umowie. Nikt nam o niej nic nie potrafił powiedzieć. Nie wiem, czy miała tam jakieś imię nadane. Ponoć znaleziona gdzieś na klatce schodowej i była u schronisku kilka dni.
SKARBONKA ZAPRASZA!!!jaguśka pisze:1. Jesli jest gdzieś katalog udomowionych, to chętnie dołączę jej zdjęcie. 2. Myślę właśnie, w jaki sposób mogłabym się przydać...
SKARBONKA ZAPRASZA!!!Kicia_ pisze:jaguśka pisze:1. Jesli jest gdzieś katalog udomowionych, to chętnie dołączę jej zdjęcie. 2. Myślę właśnie, w jaki sposób mogłabym się przydać...
Nie ma specjalnego katalogu, ale możesz o niej co jakiś czas napisać bezpośrednio na wątku schronowym:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92931&start=270
Jeśli chodzi o pomoc, to możesz chodzić z nami do schronu w niedzielę jako wolontariusz, pomagać nam ogłaszać koty, co jakiś czas robimy zbiórkę karmy lub pieniążków na leczenie, możesz też zostać domkiem tymczasowym dla jakiegoś biedaka.
SKARBONKA ZAPRASZA!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: LikeWhisper, nfd i 73 gości