..::Dom Spokojnej Starości::.. -->_______Pokochaj!_______

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 23, 2008 21:53

Jak najwięcej cudownych domków dla wszystkich kocich seniorów a wszystkim Wesołych Świąt.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto gru 23, 2008 22:15

Z okazji świąt i nie tylko życzę Seniorom duuużo domkow i duuuużo zdrowia...

Obrazek
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro gru 24, 2008 10:27

Zdrowia, ogromu radości i szczęścia, nadziei, która odradza się jak feniks z popiołów...
Mru & Co.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt gru 26, 2008 11:06 Re: ..::Dom Spokojnej Starości::.. Koci Seniorzy Czekają!

*anika* pisze:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kaja555 pisze:Gama nie jest już młoda, ma ok. 5 lat. Złapałam ją na sterylizację, ale okazuje się, że dolegało jej dużo więcej niż tylko rodzenie kociaków i ciężkie życie na kopalni w Woli. Miała kamień na zębach i jeden ząb trzeba było usunąć; cystę na jajniku i problemy z jelitami. Złe uzębienie może świadczyć o niewydolności nerek. Teraz Gama jest podleczona dzięki wspaniałej opiece weterynarzy z lecznicy EURO-VET w Tychach. Kotka nie wymaga podawania leków, ale jedynie specjalnej karmy leczniczej Renal dla kotów z problemami nerkowymi. Niestety na kopalni kotka sobie nie poradzi, nie potrafi walczyć o jedzenie z innymi kotami, poza tym cały czas szuka kontaktu z człowiekiem i siedzi blisko pracowników (spawaczy) podczas pracy w okropnym hałasie - nie zdając sobie sprawy z niebezpieczeństwa w jakim się znajduje - wkoło jest mnóstwo maszyn, które mogłyby ją zabić...

Ta skromna, nieśmiała kotka bardzo chciałaby mieć dom. Czy ma jeszcze szansę, jeżeli ludzie chcą tylko małe kociaki :?:

Obrazek

Zdjęcie II , Zdjęcie III , Zdjęcie IV , Zdjęcie V , Zdjęcie VI
Zdjęcie VII , Zdjęcie VIII , Zdjęcie IX , Zdjęcie X , Zdjęcie XI , Zdjęcie XII

Link do wątku: -> TUTAJ <-

Kontakt: kaja555 , tel.: 600 346 465 , mail: boogiss@poczta.onet.pl

kaja555 pisze:Stara ma ok. 10-13 lat. Niby jest dzikusem, ale w lecznicy nie jest nawet trzymana w klatce. Śpi sobie na kaloryferze:) Dzisiaj ma sterylizację. Niestety Stara ma cukrzycę. Na razie cukier jest wysoki, ale inne wyniki są w normie (wątroba). Na razie nie trzeba insuliny, ale co będzie jak jej zdrowie się pogorszy a na wolności nie będzie można jej leczyć? Stara już teraz cały czas pije i sika.

Tak wygląda STARA:

Obrazek

Zdjęcie II , Zdjęcie III , Zdjęcie IV , Zdjęcie V

Kontakt: kaja555 , tel.: 600 346 465 , mail: boogiss@poczta.onet.pl

kristinbb

Post » Nie gru 28, 2008 11:09

Zaglądamy...

kristinbb

Post » Nie gru 28, 2008 13:55

odświeżyłam ogłoszenie seniorków
http://warszawa.gumtree.pl/c-Spo-eczno- ... dZ50278296

niestety poprzednio ani jedna osoba sie nie zgłosiła :(
ale niech sobie wisi
moze się kiedyś odzewu doczeka :)

a kochanym staruszkom domków na nowy rok życzę :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro gru 31, 2008 12:35 Re: ..::Dom Spokojnej Starości::.. Koci Seniorzy Czekają!

*anika* pisze:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Agneska pisze:Wiem, że tak często słyszymy o sytuacjach, gdy ktoś nagle umiera i zostawia po sobie gromadkę zwierząt. I wtedy zaczyna się problem. I że to taka typowa sytuacja.

Ale tu jest coś, co mnie wyjątkowo wzruszyło. Starsza pani opiekowała się przez lata zwierzętami przychodzącymi do niej i podrzucanymi jej do domu w Otwocku. Ostatnio miała 7 kotów i psa. Syn starszej pani mieszka kilkadziesiąt kilometrów dalej, ma małe dziecko i nie może wziąć wszystkich zwierząt do siebie ani utrzymywać dwóch domów.

To, co mnie tak poruszyło to determinacja i aktywność, z jaką syn próbuje zapewnić bezpieczną przyszłość zwierzętom, które były kochane przez jego mamę. W tej chwili zwierzętami opiekuje się zaprzyjaźniony sąsiad. Syn opłaca opiekę, utrzymanie zwierząt. Sam zabierze do siebie psa i dwa koty. Nie zgadza się, aby pozostałe zwierzęta trafiły do schroniska lub na ulicę. Chciałabym, aby zawsze ludzie troszczyli się o to, co było tak ważne i ukochane dla ich bliskich, którzy odeszli.

:arrow: Mrunia – dwunastoletnia wysterylizowana czarna kotka, wychowywana niemal od urodzenia przez ludzi, przyzwyczajona i lubiąca ich towarzystwo. Kiedyś bardzo żywa, ostatnio ze względu na chorobę wątroby coraz słabsza i spokojna, spędzająca głównie czas na śnie i odpoczynku. Po śmierci swojej pani poszukuje schronienia na ostatnie miesiące życia, osoby lubiącej i rozumiejącej koty, czułej na trudy podeszłego wieku.

Obrazek Obrazek

:arrow: Bela – dwunastoletnia jasnoszara sterylizowana kotka o bardzo oryginalnym umaszczeniu, od urodzenia mieszkająca w tym samym miejscu. Pomimo wieku i choroby kotka utrzymuje się w dobrej kondycji fizycznej, choć wymaga specjalnej diety. Trochę nieufna, spokojna i cicha, starająca się nie sprawiać kłopotu otoczeniu. Jednak osobie, która okaże jej wiele serca- tak jak jej zmarła pani, odwzajemni to przywiązaniem i miłością.

Obrazek Obrazek

Wszystkie koty mają założone książeczki, były szczepione i odrobaczane.
Mieszkały razem z psem i co za tym idzie są przyzwyczajone do psiego towarzystwa.

Kontakt: Agneska

kristinbb

Post » Czw sty 01, 2009 16:46

Seniorom w Nowym Roku życzę domków, domków, domków i duuuuuuużo zdrowia... :balony:

kristinbb

Post » Czw sty 01, 2009 22:19

A ja tego wątku ostatnio szukałam.
Niestety, nie mam domku dla Seniora, przeciwnie, znalazłam sama takiego mocno starszego kota :(
Na razie nie ogłaszam go, bo musimy ustalić, co w Dziadziu siedzi, miał rozszczep podniebienia i jest po operacji, a ja odkrywam uroki mieszkania z takim starszym pieszczochem.

Dziadź na pierwszy rzut oka weta ma około 13 lat lub więcej, przy okazji szycia podniebienia zdjęto mu kamień z zębów, więc wygląda ciut lepiej, był tragicznie chudy i niestety czasem posikuje.
Jak po badaniach będzie gotowy szukać domu, to wstawię foty, bo jest prześliczny.
Pozdrawiam :)
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Czw sty 01, 2009 23:08

Aniko, moją Babcię można już zdjąć z pierwszej strony i wpisać do kotów, które znalazły dom :D.

Wszystkim kocim dziadkom babciom życzę w Nowym Roku własnych dobrych domów.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt sty 02, 2009 9:46

ariel pisze:Aniko, moją Babcię można już zdjąć z pierwszej strony i wpisać do kotów, które znalazły dom :D.

SUPER wieści w Nowym Roku :D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sty 02, 2009 10:14

Oooo Babcia znalazła domek... :D
Bardzo się cieszymy... :dance: :dance2: :dance:

kristinbb

Post » Pt sty 02, 2009 10:30

ariel pisze:Aniko, moją Babcię można już zdjąć z pierwszej strony i wpisać do kotów, które znalazły dom :D.

Jaka dobra wiadomość w nowym roku! :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob sty 03, 2009 10:35 Re: ..::Dom Spokojnej Starości::.. Koci Seniorzy Czekają!

*anika* pisze:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lucky13 pisze:Kot,którego ten wątek dotyczy,podobnie jak Rudy jest kocim seniorem z działek. Mieszka tam już dosyć długo.
Ma może 8, może 10 lat.
Zaglądałam mu do paszczy-zęby ma w bardzo złym stanie. :cry: 3 kły, które "wyłażą" z dziąseł. Jest przeraźliwie chudy, szkielecik. Waży może ze 2 kg. :( Może dlatego tak wygląda, bo po prostu nie umie jeść. Inne działkowe koty wyglądają o tej porze roku bardzo ładnie.

Ta zima może być jego ostatnią, jeśli zostanie bez pomocy. :crying:

Potrzebuje kogoś, kto podaruje mu trochę ciepła, zadba o niego, nakarmi. Potrzebuje DOMU.

Tak wygląda kot, zdjęcia nie są najwyższej jakości, bo były robione komórką, postaram się o lepsze.

Obrazek Obrazek

Aby powiększyć zdjęcie, należy kliknąć w miniaturkę.

Wierzę, że zdarzy się kolejny cud.
Wierzę, że on jeszcze kiedyś zasiądzie na kolanach własnego Dużego...

Jest kotem, który mieszkał na działce u pewnego pana. Wpuszczał go do altanki, karmił. Miał w miarę ciepło, nie żyło mu się tak źle. Ale niestety-starszy pan zmarł, a kot został sam. :( Jest zagubiony, nie umie przebić się przez inne koty, żeby zdobyć pożywienie, w efekcie czego często się nie załapie. :( Potrzebuje na już DT lub DS, który o niego zadba i doprowadzi do jako-takiego stanu.

kontakt: Lucky13

Gdzie jest w tej chwili Rudy?

kristinbb

Post » Sob sty 03, 2009 10:50

Rudy jest u mojej cioci. :wink:

A Whiskasa ciagle chyba nie ma.... :cry:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

[poprzednia][następna]