Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anja pisze:Zaktualizowalam tabele ze str. 1.
Dziekuje za pomoc Wojtku
Emilka pisze:Czy karmicie swoje koty konserwami LeChat ? ja dzisiaj kupilam, produkty pochodzenia zwierzecego 64% cenowo nie rozni sie od animondy. Co o niej myslicie?
Dymcio pisze:Mam pytanie nieco głupawe, ale ja dopiero się uczę "mieć kota" i wszystkiego co za tym idzie.
Ja gotuję rosół (taki ludzki) w dużych ilościach (dwójka dzieci). Rozlewam potem do słoików, zamykam na gorąco, i mam bazę wyjściową do wszystkich zup. Mięsa i warzyw jest w garze dużo. Czy mięso - wołowe, cielęce, skrzydło indyka + warzywka, zmielone można dawać kotu 4-ro miesięcznemu. Chodzi mi o tę mieszankę mięsną jako jedno danie?? Czy lepiej jak każdy gatunek jest podany oddzielnie?? Mam narazie komfortową sytuację, że mój kociak chce jeść wszystko, więc myślę sobie że trzeba to wykorzystać, żeby potem nie wybrzydzał.
Z suchego jada RC Kitten, myślę też o jakims mokrym gotowym jedzonku, ale większość jest dla kotów dorosłych. Czy takie można podać w małej ilości na jeden posiłek??
Ufff, ile ja się muszę jeszcze nauczyć.
progect pisze:Proszę O WSKAZÓWKI !!!!
jo_aska pisze:progect pisze:Proszę O WSKAZÓWKI !!!!
Na pewno są ograniczenia co do wątróbki - nie można za często, ryz i warzywa to raczej nie problem, raczej dobrze, ze chce ich dużo jeść. A co do ogólnej ilości - ja moim dwóm drabom w tym wieku serwowałam takie ilości jedzenia, żeby się najedli, nie zważając na różne wyliczenia i statystyki, bo koty, tak jak ludzie, mają tutaj swoje indywidualne skłonności. Uważać na ilość moim zdaniem należy zacząć dopiero, jak dojrzeje. Miziaki dla kici!
progect pisze:wielkie dzięki! A jeszcze - jak często surowe mięsko?Kocia przepada za nim!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, fruzelina, squid i 183 gości