Smutno nam...Oliwka odeszła za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 12, 2008 22:06

Wszystko dobre,co się dobrze kończy... :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt wrz 12, 2008 23:05

Oj jak fajnie czyta sie takie watki:))
Miod na forumowe nieszczescia.
No i zeby Oliwka jak najpozniej musiala sie spotkac ze skalpelem.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob wrz 13, 2008 6:31

Bardzo się cieszę;) Gratuluję wszytskim zainteresowanym.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob wrz 13, 2008 6:37

Nasz mały mistrz Joda ma się świetnie. Bardzo ładnie zniosła okres po operacji, ma już zdjęte szewki i wariuje po domu jak mały kociak. Jak usiądzie na dywaniku obok łóżka, to wiadomo, ze musimy wziąść myszkę z mikroczipem i wsadzić pod dywanik, zeby mogła skakać po nim i się wsciekać przez kolejną godzinkę. Zaczęła sama przychodzić na kolanka (częściej do mnie niż do Tomka :lol: ). Jest rozkoszna i radosna. Podajemy jej felissimo i już po kilku dniach kolanka mniej strzelają i mniej się wyginają.
Oliwka dostała nowe legowisko w kształcie samochodu i siedzi w nim jak zaklęta. Ma misję odgryzienia autku szmacianych reflektorków i skacze po masce jak tylko spadnie na nią jakis paproszek.
Jesteśmy nienormalni na jej punkcie - sami zobaczcie fotkę łóżeczka (jak naprawię aparat to pstryknę Oliwkę w realu w swoim autku): http://www.yorkavenue.pl/index.php?page=zdjecie&id=1249

jak wszystko dobrze pójdzie, to jutro zabieram ze schroniska nowego braciszka Oliwki, który już ma wybrane imię - Antoś :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob wrz 13, 2008 7:25

dopiero doczytałam .....wielkie gratulacje :D
nie mogła lepiej trafić :wink:

to ja jeszcze cichutko poprosze o fotki pieszczotki. :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob wrz 13, 2008 7:32

CoolCaty pisze:Nasz mały mistrz Joda ma się świetnie. Bardzo ładnie zniosła okres po operacji, ma już zdjęte szewki i wariuje po domu jak mały kociak. Jak usiądzie na dywaniku obok łóżka, to wiadomo, ze musimy wziąść myszkę z mikroczipem i wsadzić pod dywanik, zeby mogła skakać po nim i się wsciekać przez kolejną godzinkę. Zaczęła sama przychodzić na kolanka (częściej do mnie niż do Tomka :lol: ). Jest rozkoszna i radosna. Podajemy jej felissimo i już po kilku dniach kolanka mniej strzelają i mniej się wyginają.
Oliwka dostała nowe legowisko w kształcie samochodu i siedzi w nim jak zaklęta. Ma misję odgryzienia autku szmacianych reflektorków i skacze po masce jak tylko spadnie na nią jakis paproszek.
Jesteśmy nienormalni na jej punkcie - sami zobaczcie fotkę łóżeczka (jak naprawię aparat to pstryknę Oliwkę w realu w swoim autku): http://www.yorkavenue.pl/index.php?page=zdjecie&id=1249

jak wszystko dobrze pójdzie, to jutro zabieram ze schroniska nowego braciszka Oliwki, który już ma wybrane imię - Antoś :lol:

Cudowne wiadomości :D Poproszę o namiary gdzie można kupić takie fajowe posłanko :D

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob wrz 13, 2008 7:36

Aaaaaa... już się obudziłam :oops: mam adresik.... zamówię moim słodziakom samolocik albo samochodzik.... ja też wariatka chyba jestem :roll:

biamila

Post » Pt paź 17, 2008 16:18

Jak się ma koteczka?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt paź 17, 2008 16:35

myszkę z mikroczipem - uprzejmie przepraszam, że głupio pytam - a gdzie się takie cudo kupuje
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Od: Czw sty 24, 2008 8:01

Post » Pt paź 17, 2008 17:19

Oliwka ma się doskonale. Wariuje całymi dniami, lubi spać zakopana w kocu. Przestała się też bać wskakiwac na łóżko. Przychodzi do mnie na łózko, dotyka mnie łapką i to oznacza, ze mam jej uchylić kołderkę, pod którą ona się pakuje i mruczy, mruczy, mruczy. Jak przestanę głaskać, to wysuwają się spod kołdry chude łapki i dotykaja mojej twrzy dopominając się o mizianie.
Oliwka każdego z nas traktuje inaczej. Tomek to jest ten od zabawy. Ganiają sie razem po pokoju (bo Oliwka woli się bawić jak pies niż jak kot). Chowają się i wyskakują na siebie zza ścian. Tomek podrzuca jej myszkę, bo twierdzi, ze nauczy ją aportować, ale narazie Oliwka zwiewa ze złapaną myszką.
Ja jestem ta od miziania i mówienia jej jaka jest piękna i mądra. Pakuje mi się na kolana, wystawia bródkę do głaskania a ja jej opowiadam jaka jest super.
Często mówimy na nią z Tomkiem Paniusia, bo strzela takie wyniosłe miny, że naprawdę bardzo to do niej pasuje.
Oliwka jest wesołym, ciekawym i na pewno bardzo szczęśliwym kotkiem.

Jak odzyskamy aparat fotograficzny, to obiecuję fotki.

CoolCaty

Post » Pt paź 17, 2008 19:05

Superrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!

biamila

Post » Sob paź 18, 2008 19:03

Piękne te opowieści o Oliwce... :love:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob paź 18, 2008 19:20

Dzisiaj widziałam się z córeczkami Oliwki - były na szczepieniu. Dziewczynki są ogromne - bardzo urosły. Są takie dłuuugie i chuuuude. Maąa sierść w dotyku taką jak mają szynszyle - mięciutką że szok. Mają teraz nowe imiona: Malayka i Yarabi, co oznacza kolejno anioł i kocham cię :)
Są fantastycznie przepiękne i były w gabinecie bardzo grzeczne, co nie przeszkadzało im wykopać przed wizytą kaktus z doniczki i grać tą doniczką w piłkę nożną :twisted:

CoolCaty

Post » Nie paź 19, 2008 10:04

:lol: :lol: :lol: Sport to zdrowie :)
Świetne wiadomości :)
Szczęścia, zdrówka i miłości :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto paź 21, 2008 23:00

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek