Drucik amputacja uda + porażona łapka szuka sponsorów leczen

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 14, 2011 18:25 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Witam, to ja jestem osobą ,która znalazła Drucika, chciałam podziękować tym wszystkim, którym nie jest obojętny los tego fajnego kotka ,a przede wszystkim mojej koleżance Kasi, która postanowiła wziąć Drucika do swojego domu. Jutro kotek jedzie do lecznicy na kontrolę .Najbliższe doby będą bardzo ważne. O resztę będziemy martwić się później. Dzięki składam lekarzom za opiekę , kolegom z pracy którzy dołożyli się do składki za wizytę u weterynarza no i przede wszystkim Kasi-człowiekowi o wielkim sercu!!

ania65

Od: Pt paź 14, 2011 18:05

Post » Pt paź 14, 2011 18:40 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Kciukam za maluszka :ok:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Pt paź 14, 2011 19:57 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Witam. Jestem nową opiekunką Drucika. :) Mały właśnie wypił sporo wody i z wielkim apetytem zjadł trochę suchego jedzenia. Co jakiś czas zaczyna głośno miauczeć domagając się uwagi. :kotek:
Jutro czeka nas kolejna wizyta u weterynarza. Mam nadzieję że Drucik będzie się czuł coraz lepiej.
Jeszcze przed wizytą u weterynarza postaram się zrobić mu kilka zdjęć i umieścić je na tym forum.
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Od: Pt paź 14, 2011 15:30

Post » Pt paź 14, 2011 20:10 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Czekamy na relację :D Dobrze wiedzieć, ze w naszym mieście jest więcej wrażliwych ludzi :ok:

zerduszko

Post » Pt paź 14, 2011 20:27 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Witamy i pozdrawiamy :D Miło jest czytać o dobrych rzeczach. Będę zaglądać do Drucika, przesyłam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pt paź 14, 2011 20:33 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Ja nawet miałam dzisiaj aparat w pracy, ale nie myślałam o zdjęciach tylko o tym jak zagrzać maluszka.
Kociak jest bardzo dzielny i ma niesamowitą wolę życia :kotek: :1luvu:
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Pt paź 14, 2011 22:05 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Calanthe pisze:Witam. Jestem nową opiekunką Drucika. :) Mały właśnie wypił sporo wody i z wielkim apetytem zjadł trochę suchego jedzenia. Co jakiś czas zaczyna głośno miauczeć domagając się uwagi. :kotek:
Jutro czeka nas kolejna wizyta u weterynarza. Mam nadzieję że Drucik będzie się czuł coraz lepiej.
Jeszcze przed wizytą u weterynarza postaram się zrobić mu kilka zdjęć i umieścić je na tym forum.

Witaj :)!
To cudownie, że zaopiekowałaś się maluchem. Trzymamy kciuki!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Sob paź 15, 2011 6:48 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Mały ma duży apetyt i bardzo silne płuca :D
Żeby się nie próbował za dużo ruszać trzymam go na razie w takim sporym transporterku (moje dwie dorosłe kotki mi spokojnie do niego wchodzą, więc maluszek ma w nim sporo miejsca). Wystarczyło jednak żebym mu na chwilkę zostawiła otwarte drzwiczki i Drucik już próbował gdzieś zawędrować. Nie wiem jakim cudem udało mu się przejść ten kawałek bo tylną nogę ma nadal niesprawną (niestety nadal jest zimna i nie wiem czy da się ją uratować :cry: ), przednią prawą ma unieruchomioną poniważ weterynarz podejrzewa złamanie, a na przedniej lewej ma założony welfron. :kotek:
Na 9 jesteśmy umówieni u weterynarza i mam nadzieję że dzisiaj temperatura będzie już lepsza
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Sob paź 15, 2011 9:50 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Druciku, zdrowiej :ok: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 15, 2011 10:44 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Zapisuję Drucika :) Pewnie jak i reszta czekam na wieści po wizycie u weta! :ok:

Mal_

Od: Nie paź 02, 2011 9:43

Post » Sob paź 15, 2011 11:06 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Drucik dzisiaj miał już 38.1 stopni więc spora poprawa w porównaniu z dniem wczorajszym.
Tak dokazywał dzisiaj że nawet ściągnął sobie usztywnienie z tej przedniej łapy :kotek:
Weterynarz stwierdził że dzisiaj już wygląda dużo lepiej i jutro nie będzie jednak trzeba mu podłączyć kroplówki.
Niestety sprawa tylnej łapy nie wygląda za dobrze :cry: Chyba nie da się jej uratować.
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Sob paź 15, 2011 11:22 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Ciesze sie że Drucik czuje się juz lepiej!!
Oby wracał jak najszybciej do zdrowia martwi mnie jednak jego tylna łapka :cry:
Z niecierliwością czekam na zdjęcia i na kolejne infomacje o stanie zdrowia drucika :kotek: :1luvu:

Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107476]Obrazek[/url
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Sob paź 15, 2011 11:22 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Tak jak obiecałam dodaję kilka zdjęć.
Mam nadzieję że będzie je widać

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Calanthe

Post » Sob paź 15, 2011 11:28 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Maluch jest przesłodki :1luvu: Kciuki za szybko powrót do zdrowia :ok:

zerduszko

Post » Sob paź 15, 2011 11:29 Re: Drucik 3 mies wisiał dobę na płocie za nogę potrzebna pomoc!

Trzymam kciuki za małego. Może jednak się uda z tą tylną łapką? Nie ma żadnej nadziei?
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]