Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 01, 2009 12:18 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

i ja sie witam po dlugiej przerwie
hm dziwne to forum ale mysle ze sie przyzwyczaimy :mrgreen:

bardzo sie ciesze ze nastepna kicia na sterylke pojechala :lol:

a teraz musze wkoncu poinformowac ze
Ninka jest zdrowiusienka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wszystkie wyniki ma w normie(tylko ciut cholesterol ma wyzej ale tylko ciut wiec narazie nie mam sie przejmowac)
najwazniejsze ze nerki cale watroba cala i no i cukrzycy nie ma 8)
a wody zlopie duzo bo chyba lubi :roll:
no wlasciwie to ona tylko suche je bo mokre to tylko sos :evil: dlatego wiecej wody moze popijac a i do kuwetki czesciej zaglada odkad daje jej sanabelle urinary
takze poki co wszystko ok
tak sie ciesze
bo szczerze to wetka mnie troche przerazila jak powiedziala ze Ninka moze miec cukrzyce
brry i ja bym ja kluc insulina miala-az strach pomyslec :roll:

hm bazarek wkoncu na dnich zrobimy :mrgreen:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto wrz 01, 2009 12:19 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

kciuki mocne za kiciulke :ok: :ok: :ok:

wiora

Post » Wto wrz 01, 2009 12:29 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

p.Izo niech pani zaznaczy caly swoj post z pierwszej strony lewym przyciskiem myszki na nibiesko niech pani na to kliknie prawym i zrobi kopiuj
wejdzie pani w nowy post i prawym przyciskiem myszy najedzie w okienku i zrobi wklej -nie musi pani wszystkiego na nowo pisac
(tak na chlopski rozum tlumacze bo jam mol komputerowy jestem :ryk: )

wiora

Post » Wto wrz 01, 2009 13:19 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

wiora pisze:p.Izo niech pani zaznaczy caly swoj post z pierwszej strony lewym przyciskiem myszki na nibiesko niech pani na to kliknie prawym i zrobi kopiuj
wejdzie pani w nowy post i prawym przyciskiem myszy najedzie w okienku i zrobi wklej -nie musi pani wszystkiego na nowo pisac
(tak na chlopski rozum tlumacze bo jam mol komputerowy jestem :ryk: )
Własnie o to chodzi Wiora, ze ja tak robiłam do tej pory a teraz jest inaczej. Niewiem zobaczę wieczorem.On pisze że mozna tylko trzy linijki postu, a przecież te posty z pierwszej strony są długie. Będe walczyć wieczorem, ale moze byc poważny problem z wyglądem teraz pierwszej strony. Dobrze że Niunia zdrowa :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto wrz 01, 2009 13:28 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

pani Izo nie cytowac
wejdzie pani na pierwsza strone
(ja juz to sprawdzalam :!: )
calego posta musi pani zaznaczyc na niebiesko lewym przyciskiem mychy
potem w odpowiedzi kliknac w okienko i dac wklej
powinna sie calosc wkleic
bynajmniej mnie sie tak robi

jesli pani zrobi tylko cytuj to moze tak byc ze tylko trzy pierwsze linijki sie wkleja
ale jesli pani zrobi tak to sie caly post przeklei
to tak jak z kodem do banerka
trzeba caly na niebiesko a potem kopiuj i wklej w wybrane miejsce :wink:

wiora

Post » Wto wrz 01, 2009 17:22 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

hop do gory

wiora

Post » Wto wrz 01, 2009 21:21 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Ja też się witam po przerwie technicznej. :wink:
Iza, przelew dla Mimi na wrzesień powinien dotrzeć do jutra.

Wiora, kopiując bezpośrednio z posta (a nie z cytatu) uzyskamy niestety tylko jednolity tekst, bez zmian wielkości czcionki, kolorów, podkreśleń itp., i - co najważniejsze - bez zdjęć.

Nie bardzo wiem, o co chodzi z tymi trzema poziomami cytatów. Wg mnie cytuje się wszystko tak jak powinno...

iza71koty pisze:Witam Serdecznie Osoby już zaangażowane w pomoc - Dziękujemy Wam za Wszystko co dotychczas zrobiliście. Bez Waszego Wsparcia nie dałabym sobie rady z utrzymaniem tak dużej ilości kotów. Witam również nowe Osoby które zaglądają do wątku :)

Tutaj jest III część wątku

viewtopic.php?p=4653285

O Izie:
Każdego dnia, niezależnie od pogody - o tej samej porze czeka na mnie ponad 150 bezdomnych i wolno żyjących kotów... Olbrzymia wrażliwość nie pozwalała mi przejść obojętnie obok kolejnych, napotkanych głodnych kotów, w ten właśnie sposób liczba podopiecznych urosła do takiej ilości, której wyżywienie od dawna przekracza moje możliwości finansowe . Jest bardzo ciężko. Dlatego tez pomoc płynąca od Was jest dla mnie tak ważna, bo dzięki niej mam za co iść do tych kociaków które codziennie na mnie czekają.

Pomysłem na stałą pomoc, która jest tu potrzebna, są Wirtualne Adopcje kotów pozostających pod moja opieką. Dzięki internetowej adopcji będe mogła liczyć na stałe wsparcie i w imieniu Wirtualnego Opiekuna danego kota, codziennie zaniosę mu porcję jedzenia.
Wirtualna Opieka nad kotem to 20 zł ofiarowane co miesiąc na wyżywienia wybranego kota.
Serdecznie zachęcam do takiej adopcji. Opisy i zdjęcia kotów są mojego autorstwa.
W tej chwili Wirtualnych Opiekunów ma już 66 kotów. Serdecznie Dziękujemy!!

PROSIMY O POMOC W WYŻYWIENIU STADA

Lista Kociaków

Przedstawiam listę kociaczków które codziennie na mnie czekają w nadziei, że napełnię ich puste brzuszki

iza71koty pisze:OTO BIEŻĄCA LISTA KOCIAKOW BĘDACYCH POD MOJA OPIEKA, UWZGLĘDNIŁAM PONIZEJ ODEJŚCIA I ZAGINIĘCIA

KOTY DOROSŁE

TERENY MIEJSKIE CZ. I

Szarusia, Zezolcia, Maciuś, Gacuś, Kicia Bąbelek, Gapcia, Halinka, Fela, Dorcia, Czarna koteczka,Czarny stary kocurek, Niunia, Borsuk, Róża, Miłek, Dina, Misiu, Stella, Dyzio, Eliza, Lusia, Buba, Ogonek, Rybcia,Boguś.

TERENY MIEJSKIE CZ II

Ciapulek, Murzynka, Borysek, Trusia, Gwiazdeczka, Jacuś, Wacuś, Rekinek, Biedroneczka, Biedroneczka II, Tygrysek, Tricolorka, Freduś, Zenuś, Szynkretka, Czarnuszka, Honoratka, Marcysia, Gabi, Gagatek, Bartuś, Ramona, Niedżwiadek, Stary Misiu, Szaro- biała kotka, Szaro- biały kocurek, Sabinka, Ida, Sara, Duduś, Perełka, Tuptuś, Misiaczek, Szaruś, Clio, Aisza, Merlinka, Piękna Inez, Dyrektor, Dasza,Boni.

TERENY ZIELONE CZ I

Stefanek, Czarna kotka, Szary kocurek, J.P, Rudy kocurek, Rudy kocurek, Maurycy, Miłka, Ruda, Tajfun, Zosia, Szary kocurek, Pirat, Misiulek, Murzynek, Kapselek, Zuzia, Oczko, Nikuś, Czaruś, Szczurek, Myszka,Negrita Biało- czarny kocurek, Miś, Czarna, Szaraczek.

TERENY ZIELONE CZ II

Patryczek, Nynuś, Nora, Ksieżniczka, Martin Frania, Tereska, Tosia, Tina, Sonia, Maurycy, Arni, Cyrylek, Juniorek, Agatka, Roxanka, Szaro- biała kicia, Stokrotka, Czarna kicia, Czarna kicia II,Oluś, Biało- szara kicia, Kicia krówka, Kicia pingwinek, Kicia Arlekin, Fionka, Mimi, Murzyn, Węgielek, Celinka, Celinka Bis, Szarulek, Murzynek, Stary Misiaczek, Puchacz, Dominik, Szara kicia, Czarnulka.

Razem 129 sztuk. W tym uwzględniono Koty z opuszczonych działek.

KOCIAKI

TERENY ZIELONE

Kociaczek od szarej kici, Kociaczek od szaro- białej kici.

TERENY MIEJSKIE

3 kociaczki od Szaro-białej kici

Razem 5 sztuk.W tym uwzględniono Kociaki z opuszczonych działek.

RAZEM POD MOJA OPIEKĄ JEST 134 sztuki.

Dorażnie na czas prac na opuszczonych działkach dokarmiam 8 dorosłych kotów plus 2 kociaki

Nie uwzględniam też moich kociaków w domu +- 20 sztuk.

Zestawienie dokonałam na podstawie trasy mojego karmienia, naturalnie nie wszystkie kotki mają imiona dlatego posłużyłam się ich wyglądem. większość kociaków miała nadane imiona w celach Adopcji Wirtualnej. Część zdjęć można zobaczyć tutaj na wątku, cześć na stronach adopcji wirtualnych Vivy, niektóre nie miały jeszcze żadnych zdjęć

Co jest potrzebne

makaron (świderki) : 7 szt. x 30 dni = 210 paczek miesięcznie
ryba/mięso : ok.80 kg tygodniowo = minimum 320 kg miesięcznie
karma sucha: ok.6-7 kg dziennie=około 180 kg miesięcznie
puszki : minimum 10-12 sztuk dziennie=360 szt miesięcznie
środki finansowe na wyżej wymienione produkty

Aktualne Bazarki - ZAPRASZAMY !!!

viewtopic.php?t=98644 Piękne Dzięki Wiora
:lol:

Aktualna Pomoc

- zbieramy na karmę dla pozostałych kociaków które nie maja opiekuna wirt.
- zbieramy karmę i środki finansowe na zakup karmy z przeznaczeniem zapasów zimowych
- zbieramy kocyki do budek kocich
- zbieramy fundusze na szczepienia kotów mieszkających u pani Izy

Jak możesz pomóc?

- adoptując wirtualnie kota / koty pod moją opieką (20 zł miesięcznie);
- przekazując lub wysyłając suchą karmę, puszki, makaron "świderki" ;
- dokonując wpłaty na konto , dzięki czemu sama będę mogła zakupić wyżej wymienione produkty;
- jeśli mieszkasz daleko, boisz się wysokich kosztów paczki, a chciałbyś przekazać darowiznę rzeczową, to możemy sami kupić wskazane przez Ciebie produkty i dostarczyć je;
- licytując (a także wystawiając) bazarki, z których zysk zostanie przeznaczony na rzecz kociaków będących pod moją opieką.

Co się dotychczas udało dzięki forumowej pomocy:

* dzięki forumowiczom 66 kotów posiada Wirtualnego Opiekuna;
* dzięki bazarkom wystawionym przez Was, udało się zebrać pieniążki na zakup karmy, został tez spłacony dług u weterynarza;
* dzięki Wam dostałam też dary rzeczowe w postaci jedzenia dla kotów oraz piasku;
* dzięki fundacji Viva! i http://www.koty.sos.pl moi podopieczni zostali obdarowani zapasem karmy;
* dzięki wolontariuszce z fundacji Viva! http://www.viva.org.pl/ - wirtualna adopcja podopiecznych możliwa jest również za pośrednictwem strony http://www.koty.sos.pl
* dzięki forumowej koleżance Anuk możliwe sa tez Adopcje Wirtualne kociaków na stronie http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... Itemid=133

Dziękujemy Wam.
Bez Was po prostu nie byłaby możliwa pomoc.
Dziękuję Wszystkim Osobom, które wspierają Kociaki pod moją opieką. I Dziękujemy Osobom Życzliwym i Obecnym na wątku
.

I kolejny post z pierwszej strony cytuję:
iza71koty pisze:Koty wyadoptowane :

Klara-->ObrazekObrazek__Kubuś-->Obrazek

Toluś-->Obrazek__Zosia-->Obrazek__Gizela-->ObrazekObrazek

Yoshi Obrazek i Hoshi Obrazek

Niunia
Obrazek

Pyza/Julcia
Obrazek

Frytka
Obrazek Znalazła swoje szczęście u Agiis-s

Tutaj jest wątek FRYTKI
viewtopic.php?t=89 ... c&start=15

prosiaczki2

Od: Czw maja 22, 2008 18:15

Post » Wto wrz 01, 2009 21:50 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

ja tam nie wiem
jak juz pisalam moja praca z kompem to zawsze metoda prob i bledow
a na fachowym okresleniu to w ogole sie nie znam
zdecydowanie wole psychologie i biologie
komp to dla mnie naprawde zmora,choc wiem juz nieco wiecej jak pol roku temu :mrgreen:

zboze znow problemow masa
tz zredukowali etat do polowy
ja mam roznie ale czasem tylko 10 godzin
ja sie chyba normalnie zalamie
zawsze cos sie stanie jak juz mysle ze sie jakos poukladalo :evil:

mam nadzieje ze kicia po sterylce ma sie dobrze :roll:
tymczasem spokojnej nocy.

wiora

Post » Śro wrz 02, 2009 9:23 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

ZAPRASZAM DZIEWCZYNY DO NOWEGO WĄTKU :wink:

viewtopic.php?f=1&t=99351&p=4866462
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw gru 03, 2009 23:31 Re:

kya pisze:Bzdura pani Izo...bzdura. Ten slepy pokoik gdzie stoja klatki chyba nawet drzwi nie ma wiec jaka to izolacja .Czarne panterki akurat byly w klatkach ,zaflunflane koty chodzily po ich klatkach . Nietoperek biegal po podlodze tam gdzie wszystkie pani koty ,to samo inne mlode kociaki,ktore wtedy u pani byly . Pelen mix chorych z kk koto + zdrowe.

Co mam na mysli? Prosze mi wskazac druga osoba na tym forum ,ktora karmi ponad 160 kotow . Nie powie mi Pani,ze na wszystkie te koty natrafila pani chodzac na zakupy.

Smrodek ryby mam gdzies ale pamietam pewnego kota z chorymi zatokami siedzacego ciagle pod woda w zlewie,zime i otwarte nad nim okno . Juz nie zyje biedak bo o ile zatoki dalo sie podleczyc to zabila go bialaczka.

Pani Izo...dzieci pani nie ma,nie pracuje pani mimo mlodego wieku wiec spokojnie moze pani znalezc czas i na obiadki ,to pani wybor ,ze woli pani gotowac rybe ale prosze nie kazac mi chylic czola przed pani szalenstwem .

Podpisuję się pod tym całym sobą !!!!
Obyś się droga Izo nie okazała drugą Willas!!!!
Obrazek

norman

Od: Czw paź 23, 2008 13:56

Post » Czw gru 03, 2009 23:33 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

I Ty również Normanie :mrgreen:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon wrz 19, 2011 19:33 Re: Szczecin- 130 kotów.Prosimy o Pomoc.

Dawno mnie tutaj nie było, jednak jakiś czas temu dostałam informacje o problemach ze zdrowiem mojego podopiecznego Ogonka. Nie za bardzo mam czas śledzić wątek, dlatego pytam, jak ma się Ogonek w związku z leczeniem? W ramach pomocy dołożyłam trochę pieniążków, mam nadzieję że się przydały.

Serdecznie pozdrawiam i podziwiam, Pani Izo!
Obrazek

Aksamitne_Futerko

Od: Wto sie 14, 2007 20:57

[poprzednia]