S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 29, 2010 20:29 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Witam wszytskich i informuje ze Liwia ma jutro wizyte przedadopcyjna :ok: Rodzina z Sosnowca z dwojka dzieci, choc 19 chlopaka ciezko nazwac dzieckiem :D

Mam nadzieje, ze wizyta bedzie udana i mala wariatka znajdzie swoje miejsce na ziemi.

A dzis wracajac z miasta zobaczylam kota kolo apteki niedaleko mojego bloku- z bardzo silna niezbornoscia ruchowa, taki biedaczek, ze szok :cry: :cry: Z tego co uwidzialam mieszka sobie w piwnicy pod apteka. Zanioslam mu jedzenie i troche ogladnelam- ma bardzo dziwne oczy i oczywiscie koci katar :( Nie wiem jaka plec- taka krowka. no i to dziwne poruszanie sie... Jak jadl to zamiatal pyszczkiem i pyszczek latal mu na wszystkie strony. Ale bardzo ufny.. i jak go nakarmialm to tak sie slodko ocieral i przytulal. Postaram sie go jutro zlapac i zabrac do weta, zeby obejrzala. Zalamac sie mozna.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw kwi 29, 2010 21:52 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Marta /Hidi/ - Czy Ci ludzie są z Sosnowca? Czy rodzina łącznie liczy 5 członków? W jaki sposób nawiązali z Tobą kontakt?
PILNE!!!!!! SKONTAKTUJ SIĘ ZE MNĄ PRZED ADOPCJĄ LIWI!!!!!!!!!!!!!! TO BARDZO WAŻNE.
MIKUŚ

Post » Pt kwi 30, 2010 1:22 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

MIKUŚ pisze:
terenia1 pisze:Dziewczyny ja w tej chwili w sprawie lokalu nie mam co i jak zdzialac :( Basia jestes na L 4 moze bys dygnela obejrzec co i jak , jesli chodzi o czynsz to w tej chwili placimy 400zl za mniejszy lokal i bez okna :( wiec Basiu nie gadaj glupot :mrgreen: sorki ze tak pisze ale mam brak niektorych polskich liter

Za przeproszeniem Teresa ale sztuką nie jest robienie dużej ilości szumu i rabanu, wyręczając się cudzymi łapkami :? To nie fair i dobrze wiesz ze nie chodzi mi tylko o lokal ale i parę innych spraw.

A jeżeli uważasz że priorytetem jest światło, czynsz i większa powierzchnia a nie bezpieczeństwo kotów no to jestem w szoku :? Jeżeli napisałam że dzieciaki będą wybijać szyby, koty pouciekają, że będą się tłuc i dobijać to myślisz że wyssałam to sobie z palca? Tak po prostu będzie, tak się składa, że widzę to na codzień :roll:

I proszę nie pisz mi że głupoty gadam.

Bądźmy realistami, marzenie o oknie, wypuszczaniu kotów do wolier jest NIEREALNE. Chyba że ktoś udostępni swój teren prywatny :wink:

Baska generalnie to nie wiem o co Ci chodzi, czytaj moze ze zrozumieniem to co inni pisza :evil: czy ja sie wyreczam cudzymi lapkami :evil: czy robie jakis szum i raban :?: co mam przepraszac ze mam urlop i musze wypoczac, nie chcesz nie mozesz nie idz nie ogladaj wroce to sama podjade, czy ja napisalam ze nie jest dla mnie priorytetem bezpieczenstwo kociakow, a bylas widzialas ten lokal ze tak piszesz ze nie bedzie bezpieczny dla kotow :?: zreszta malo wazne jestesmy w trakcie szukania i moze trwac to dlugo i nie musimy decydowac na juz , ale jak w tej chwili tylko Malgosia zajela sie tym i szuka chce nam pomoc, bo my nie mamy na to czasu niestety wiec moze wiecej zrozumienia i dobrej woli bo niestety ludzie nie wala do nas oknami i drzwiami zeby pomagac naszym kociakom, tyle na ten temat :evil:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt kwi 30, 2010 6:45 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

witam się porannie :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt kwi 30, 2010 7:01 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Filomen - już pisałam do oby dwóch wetów właśnie i akcja dalej aktualna, skoro polecasz dr Skolika to postaram się u niego :ok: Faktycznie akcja dotyczy kotów katowickich :wink:

Dziękuję wszystkim za pomoc i za miłe przyjęcie mnie tutaj :D Na szczęście jestem mobilna :D
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Pt kwi 30, 2010 8:33 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Basiu, prosilas o ulotki. Jest ich cala masa ma kociarni. czy ktos moze sie zajac dystrybujcja?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt kwi 30, 2010 8:39 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

ulotek mogę trochę wziąść :)
może dorotko w. wzięłabyś dla mnie jakąś ich ilość na niedzielę ??
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt kwi 30, 2010 9:15 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Filomen pisze:Basiu, prosilas o ulotki. Jest ich cala masa ma kociarni. czy ktos moze sie zajac dystrybujcja?

Są rozwozone :lol: Stopniowo, pomału :wink: :wink:
MIKUŚ

Post » Pt kwi 30, 2010 9:26 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

terenia1 pisze:Baska generalnie to nie wiem o co Ci chodzi, czytaj moze ze zrozumieniem to co inni pisza :evil: czy ja sie wyreczam cudzymi lapkami :evil: czy robie jakis szum i raban :?:

Czytam dokładnie i analizuje co czytam.
Tak. robisz duzo szumu i nie masz czasu na wykonywanie rzeczy o które robisz raban.
terenia1 pisze:co mam przepraszac ze mam urlop i musze wypoczac,

Nie nie przepraszaj :ryk:
terenia1 pisze: nie chcesz nie mozesz nie idz nie ogladaj wroce to sama podjade, czy ja napisalam ze nie jest dla mnie priorytetem bezpieczenstwo kociakow, a bylas widzialas ten lokal ze tak piszesz ze nie bedzie bezpieczny dla kotow :?:

I tutaj bardzo się mylisz, nie przeczytałaś dokładnie mojej wypowiedzi :?
Często działam nic nie mówiąc.
terenia1 pisze: zreszta malo wazne jestesmy w trakcie szukania i moze trwac to dlugo i nie musimy decydowac na juz , ale jak w tej chwili tylko Malgosia zajela sie tym i szuka chce nam pomoc, bo my nie mamy na to czasu niestety wiec moze wiecej zrozumienia i dobrej woli bo niestety ludzie nie wala do nas oknami i drzwiami zeby pomagac naszym kociakom, tyle na ten temat :evil:

Skoro moze to trwać jeszcze długo, długo to dlaczego tak często o tym piszesz. Nie masz czasu a "panikujesz". Bez sensu :?
MIKUŚ

Post » Pt kwi 30, 2010 10:19 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

nie kłóćta sie kobity bo bydzie loć :wink: i śta nawrzyły że od jutra bydzie dysc jak pieron :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt kwi 30, 2010 10:27 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Ja proponuję spotkać się na neutralnym gruncie dać se po razie i atmosfera się rozładuje :wink:

Dla mnie ten lokal odpada w przedbiegach bo drogi.Nie czarujmy się 400 zł miesięcznie to dla nas dużo :? No chyba że bedziemy miały tajemniczego sponsora na długi dystans do płacenia czynszu :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt kwi 30, 2010 15:19 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Hej Ho!

Poza wyadoptowaniem dzis Liwii (smutno :( ), dorobilam sie kolejnego tymczasa- tego kota z piwinicy, o ktorym wczoraj pisalam... Dzis przed 12 poszlam go lapac, zeby go zabrac do weterynarza. Jak tam przyszlam, okazalo sie, ze poza nim sa dwa inne koty :? ale dzikawe. On najbardziej przymilny i najgorzej wygladajacy. Zapakowalam go w transporter (nawet mnie nie ugryzl i nie podrapal, choc w sodku szalal) i zabralam do lekarza. Okazalo sie, ze to kastrowany kocurek ok. 9 miesieczny, ma ladne dziasla i siersc w dobrym stanie, wiec na ulicy nie zyje dlugo. Marcel (bo tak mu na imie ;) ) ma bardzo silny katar i zajete gorne drogi oddechowe. Uszy ma ok, tylko straszny lupiez- od stresu- widzialam, ze te dzikie koty go tlukly jak wchodzil do piwnicy.

No i niezbornosc ruchowa... Wszelkie symptomy neurologiczne ok- reaguje etc, nie przerwraca sie i trzyma jakos na nogach, aczkolwiek jest gapowaty, a glowka mu sie obraca w obie strony- wiec albo krwiak, ktory mozna wyleczyc nieinwazyjnie albo guz :cry: Nie mialam serca zostawiac go w piwnicy wiec wyladowal w mojej lazience ku oburzeniu Stanislawa. Kocurek dostal 10 zastrzykow roznego rodzaju, antybiotyk, a we wtorek kontrola i dalsza decyzja- czyli jesli leki nie pomoga, potrzebne bedzie przeswietlenie glowki...

A tak poza tym- to Marcel jest tak niezwyklym, lagodnym miziakiem- nawet nie pisnal przy zastrzykach, nie gryzl, nie drapal, jest ufny i przekochany :1luvu: :1luvu:

Poniewaz kot kastrowany, domowy i istenieje prawdopodobienstwo, ze komus uciekl, porozwieszam ogloszenia, moze znajda sie wlasciciele. Marta, zaraz Ci wysle na maila.

Obrazek

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt kwi 30, 2010 15:53 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Podeslij mi fotki i gdzie (ulica)go znalazłaś?Zrobię plakacik i poprosimy Dorotkę o druknięcie :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt kwi 30, 2010 16:01 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Tereniu! Mój Szef zostawił ode mnie przesyłkę pod domem bo nikogo nie było :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt kwi 30, 2010 19:26 Re: S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Do góry Kocia Chatko :wink:
Oli przepiękny :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]