DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 3:12 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Ło masz, byam w łazience Joli i nie zmieściłam się, a wiadomych rozmiarow jestem.. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sie 15, 2011 4:25 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Marzenia11 pisze:Ło masz, byam w łazience Joli i nie zmieściłam się, a wiadomych rozmiarow jestem.. :roll:

to ciekawe gdzie nasikałas? :roll:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sie 15, 2011 7:10 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

JolaJ pisze:
Marzenia11 pisze:Ło masz, byam w łazience Joli i nie zmieściłam się, a wiadomych rozmiarow jestem.. :roll:

Do kuwety ??? :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon sie 15, 2011 10:39 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

kristinbb pisze:
JolaJ pisze:

nie zmieściłaby sie w łazience.. :mrgreen:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sie 15, 2011 10:40 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

JolaJ pisze:

dobre pytanie.. :roll: a jakie mam możliwości? Bo nie mogłam się za bardzo rozejrzeć :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pon sie 15, 2011 14:57 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Marzenia11 pisze:
kristinbb pisze:
JolaJ pisze:

nie zmieściłaby sie w łazience.. :mrgreen:

No to do kuwety tam, gdzie stała :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 16, 2011 9:23 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Witam dt smarti i znow bez neta smarti :D :D :D

Marzenia11

Post » Wto sie 16, 2011 9:45 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Znowu koty? :strach:
Może jakieś gryzaki trzeba im sprezentować? :wink:

Cześć Smartinkowo! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 16, 2011 13:55 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Tym razem burza,ale chwilowo net jest,a raczej bywa.

przeleciałam wąteczek odkąd mnie nie było-najważniejsze-maluszkowi i tak bym nie pomogła-niestety(a może jednak na szczęście :mrgreen: ) mam tylko 2 ręce i coraz mniej czasu, a koty "nie idą" :(
jedyne,z mojej strony co mogłoby w tej kwestii pomóc to butelka ze smoczkiem Bianki która wciąż u mnie jest,ale z tego co zrozumiałam maluch już zaopiekowany :D :ok:

Co do informowania czy mam gabinet, gdzie go mam, itp. oraz jakie są moje relacje własnościowe -doprawdy i z całym szacunkiem-ale czy internet pozbawia niektórych wszelkiej samokontroli 8O
Przepraszam ale co daje niektórym prawo do wypytywania mnie bez końca i umiaru oraz taktu, o moje prywatne sprawy?
co daje prawo do traktowania mnie jak osoby nie do końca sprawnej umysłowo,która potrzebuje nachalnych rad bo sama sobie poradzić nie potrafi ? jak zwykle-odpowiedż jest jedna-piszą to osoby które mnie na oczy nie widziały,bo gdyby widziały to wiedziałyby że radzić mi nie trzeba.
Dotąd świetnie sobie radziłam w życiu polegając na sobie i dalej sobie świetnie poradzę.
Doskonale zdaję sobie sprawę z tego że mój sposób pomocy tymczasom wykracza poza ogólnie przyjęte ramy, nie jest pójściem na żywioł i myśleniem że jakoś to będzie a jest dobrze przemyślany i zorganizowany dla rzeczywistego pożytku kotów-ten model tak ma czy się to komuś podoba czy nie... zresztą przecież dokładnie wiadomo komu i z jakich powodów się to może nie podobać..

Jestem bardzo cierpliwa -do tej pory wyjaśniłam co kto chciał ale jeśli są tacy którym wciąż mało to nic na to nie poradzę.
również jeśli komuś nie odpowiada lub nie podoba się mój sposób pisania to również nie jest to dla mnie powód do zmiany tego sposobu.
wchodzenie na ten wątek jest dobrowolne i jeśli komuś cokolwiek na nim nie odpowiada to przecież nie musi tu być.
moja cierpliwość dla postów wścibskich, niegrzecznych i wszelkich innych mających na celu wywoływanie niezdrowej atmosfery, się wyczerpała.

jeśli ja sama potrzebuję rady to mam zwyczaj sama o nią prosić i na pewno w razie potrzeby poproszę, natomiast ten wątek nie ma charakteru informacyjnego,nie ma charakteru dziennika ani kroniki z mojego życia- "przedstawione sytuacje,informacje zawarte w nim jak i zbieżność nazwisk są całkowicie przypadkowe" czy jakoś tak.. :D

Ten wątek ma na celu pisanie o naszych kotach i sprawach dziejących się dookoła nich, w miłym i relaksującym tonie. Służy chwili wytchnienia od życia pełnego obowiązków różnego rodzaju, również i "kocich",a więc często trudnych ale i bardzo satysfakcjonujących.
Ci którzy uważają że pomoc kotom musi być cierpieniem, udręką i martyrologią,lub jest na pewno podejrzanym procederem proszeni są kierowanie swoich podejrzeń,oraz o wyładowywanie swoich frustracji gdzie indziej.
Ja o pomocy kotom myślę w zupełnie inny sposób a więc najwyrażniej nie po drodze nam razem.

...i to by było moje ostateczne wyjaśnienie na temat dalszych wyjaśnień... :D
myślę że zamiast domagać się wyjaśnień niewyjaśnionego lepiej zająć się pomocą kotom a w każdym razie ja wolę tak spędzać czas :D

A teraz przejdżmy do meritum :D

Carla czuje się świetnie-bardzo jej do twarzy w kaftaniku :D
Sznycelek aż "wali po oczach" śnieżną bielą swych ząbków :mrgreen:

moja Punia czyli ta z kociaków nazywana dawniej Karzełkiem, ma prawdopodobnie karłowatość przysadkową :( była na kompleksowych (i całkiem gratisowych :D ) badaniach w słynnej a zaprzyjażnionej lecznicy mojego weta i jeszcze na dalsze badania się wybiera tym razem do najlepszej endokrynolog jaką udało mi się znależć..
o to samo podejrzewam Zozola (z Coffiowych) ale jego na badania zawieżć jeszcze nie można.

a teraz muszę już lecieć bo obowiazki wzywają.. :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sie 16, 2011 14:33 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Witaj smarti :lol: Fajnie, że jednak z netem wszystko w porządku.

Faktycznie - Twoja pomoc kotom, a raczej zakres tej pomocy, wykracza daleko poza forumowe standardy, a zdroworozsądkowe podejście do tymczasowania budzi sprzeciw tych, którzy w innych wątkach, innym osobom, właśnie brak zdrowego rozsądku zarzucają. Mam nadzieję, że nie przejmujesz się tym; w końcu ludzie som różne, a jeżeli ktoś nie jest w stanie docenić tego, co robisz dla kotów, to jego strata.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sie 16, 2011 18:07 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

jasne że ludzie różne som i dlatego dotąd cierpliwie odpowiadałam na żądania wyjaśnień .. bo przecież ani razu nikt nie napisał że "prosi" o wyjaśnienie-co najwyżej "czeka" :mrgreen:

natomiast nie do wszystkich wyjaśnienia trafiają-niektórzy zafiksowali się na informacji dzielnie przyswojonej np pół roku temu,
inni z kolei,nie przedstawiając się i nie pisząc uprzednio nic o sobie uważają że mnie to oczywiście mają prawo pouczać i wypytywać 8O
dla mnie to w sumie ciekawe zjawisko socjologiczne-co sprawia że danemu "forumowiczowi" wydaje się iż "bycie na forum" daje mu prawo nie szanować i naruszać prywatność innego "forumowicza" 8O

ale to przecież wątek o kotach a nie o czymkolwiek innym,a więc:
całą trójeczkę byłych tymczasków-czyli Charkiego,Punię i Bellę, zaczęłam z powodzeniem integrować z rezydentami-przechodzi to póki co nadspodziewanie łagodnie :D
Promyś niestety najwyrażniej nie potrafi pozbyć się chęci dominacji-może jest już za dorosły na dokocenie z moimi-również władczymi rezydentami :roll:
Aby zdobyć trochę cennego miejsca potrzebnego w naszym domu do życia ludziom, postanowiłam przetasować lekko tymczaski :ok: tak więc-
Promyś zamieszka z "katarami" a Ciumolek zamieszka z Syjameczką i Sznyclem a zyskany w ten sposób pokój zajmą Kulka/Glizda ze swoim ukochanym -Bonifkiem i w ten sposób skończą się ich "upalne wakacje" w kotłowni :lol:
W następnej kolejności Coffiowe kociaki-jak tylko zaczną korzystać z kuwety "jak ludzie" przejdą do Szarańczy a Coffi dokocę Carlą-jako obie świeżo uwolnione mamuśki powinny się porozumieć zwłaszcza że Carla po sterylce bardzo się uspokoiła-już nawet nie syczy na Durnia :D
i tu się zastanawiam-czy to im dać Promysia-który do Coffi aż się rwie a Carla na pewno mu się spodoba ( o ile tylko ona go polubi), czy dać go do Katarów-do których też się rwie :mrgreen: -tu trochę obawiam się o Funia :roll:

Po tych przetasowaniach pozostaje mi jeszcze Fil który póki co nie chce "współżyć z innymi kotami"-a szkoda bo mógłby wreszcie wyjść na świat ze swojej samotni,
oraz "grzyby" które niedługo pora będzie 'schować" w domu..

..no i dobrze byłoby, aby jakiś kociak mi się wyadoptował bo trochę trudno mi będzie chyba karmić 12 kociaków bez ran szarpanych na plecach :ryk:
.. na razie mam na koncie dwie udane adopcje kociaków-w dwupaku-samej sobie :mrgreen: :kotek: :kotek: :ryk:

Marzeniu-czy nadal podtrzymujesz propozycję dokarmiania mojego stadka i dbania o nie wspólnie z panem doktorem, gdybym wyjechała na kilka - max. 10 dni ? ...i wcale nie wspomnę że to stadko jakoś tak 26/32 "zawinione" przez Ciebie :mrgreen: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sie 16, 2011 18:23 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

do cholewki z tymi ludźmi - smarti pisałaś do nich smsa? co z babką od krolika? a tą z psem chcącą Ciumola??? :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto sie 16, 2011 18:24 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Marzeniu-czy nadal podtrzymujesz propozycję dokarmiania mojego stadka i dbania o nie wspólnie z panem doktorem, gdybym wyjechała na kilka - max. 10 dni ? ...i wcale nie wspomnę że to stadko jakoś tak 26/32 "zawinione" przez Ciebie :mrgreen: :1luvu:
...Obrazek

państwo nie odbierają,pani od królika nie dzwoniła a pani od Ciumci ma dzwonić pod koniec sierpnia :D ..nie zmieniaj tematu :mrgreen:

smarti

Post » Wto sie 16, 2011 18:34 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

smarti pisze:
...Obrazek

państwo nie odbierają,pani od królika nie dzwoniła a pani od Ciumci ma dzwonić pod koniec sierpnia :D ..nie zmieniaj tematu :mrgreen:

nie zmieniam, absolutnie - musiałyśmy pisać równolegle a Ty edytować, jak to masz w zwyczaju :mrgreen: a ja juz się nauczyłam aby przez jakiś czas zaglądać do Twoich wcześniejszych postów w celu znalezienia dopiski.

Tak, smarti, jeśli wyjedziesz na 10 dni albo dłużej , będę dokarmiać i podawać leki - o ile będzie trzeba - wszystkim Twoim tymczasom oraz rezydentom.

Marzenia11

Post » Wto sie 16, 2011 18:47 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

W weekendy mogę pomóc :wink:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]