^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2009 11:31 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

W salce parafialnej Halołin świętować? :ryk:
Zgroza :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon paź 26, 2009 11:44 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

villemo5 pisze:W salce parafialnej Halołin świętować? :ryk:
Zgroza :twisted:

:mrgreen: wiedziałam że wam się spodoba :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon paź 26, 2009 11:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

no dobra - kawiarnia może być czy co tam byle kawę dawali :)

agiis-s

Post » Pon paź 26, 2009 11:59 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

knajpę trzeba by chyba grubo naprzód zamawiać bo później mogą nas nigdzie nie przyjąć. Mnie tam sie salka parafialna podobała :) Ma klimacik :mrgreen: Zarcie jakies mozna wziasc, kawe w termos... i mozna sobie siedziec ile sie chce bez natretnych kelnerow zadajacych co chwila nowych zamówien :wink:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pon paź 26, 2009 12:03 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Mnie się też ten pomysł podoba, tylko co na to ksiądz... :D Też bym coś jedzeniowego przytargała. I mam duży wybór dobrych herbat... :)
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Pon paź 26, 2009 12:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

hmmm...co na to ksiądz postaram się ustalić jutro ok?

salka cudna jest - tylko niestety w celach prywatnych trzeba by do księdza latać... :oops:

agiis-s

Post » Pon paź 26, 2009 12:16 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Usagi kobietko trzymaj głowę wysoko - wg mnie wyjazd za granicę dotyczy tych którzy albo nie mają perspektyw w Polsce (z powodu braków w wykształceniu najczęściej) albo są cwaniakami i idą na łatwiznę. Nas autochtonów należy podziwiać - my nie zabieramy swoich zabawek i nie przenosimy się na inne podwórko jak tylko nam wiatr w oczy powieje - my należymy do tych silnych, zawziętych, upartych. Jednym słowem jesteśmy lepsi 8) Cała moja rodzina (kuzynowstwo) wyemigrowała - żyją w różnych krajach ja korzystam bo mam gdzie na wakacje jeździć :wink: Proponowali i mi - ale ja na łatwiznę nie idę. Ja chcę zyc w swoim kraju na swoich smieciech gdzie zaden glupi angol czy inny obcokrajowiec nie dorastajacy mi emocjonalnie i umyslowo do piet nie bedzie plul mi w twarz i traktowal mnie jak obywatela drugiej kategorii. Ja jestem z siebie dumna i mimo ze uzeram sie czasem z burakami to wiem ze wlozylam sporo wysilku w to co mam i nikt mna nie pomiata na jakims zmywaku. W pracy zbieram zniwo swojego samozaparcia i lat nauki i doswiadczen (nie zawsze lekkich) - mam szacunek przelozonych, zbieram nagrody i w ogole uwielbiam moja prace :) Czasem sie lapie na tym ze robi sie wazniejsza i wiecej czasu mi pochlania niz powinna...
Rozpisalam sie uff ale denerwuje mnie taka postawa emigrantow - jada na poniewierke i czesto ponizenia, zyja czesto w tragicznych warunkach, pracuja ponad sily w okropnych warunkach ale jak przyjada do Polski to zgrywaja Rockefelerow i gardza tymi ktorzy ulozyli sobie zycie - lepsze zycie - tutaj w kraju. Zgadzam sie ze panuje u nas burdel gorszy niz w Kambodży zapewne jak sie pozyje w innym kraju to juz nie sposob przyzwyczaic sie na nowo do naszych polskich absurdow na kazdym kroku. Wspolczuje tym bardzie tym emigrantom bo teraz juz im jest wszedzie zle - i tam za granica i tu w Polsce.... :wink: Znalam rodziny lekarzy osiadlych w Skandynawii - im tam naprawde niczego nie brakowali zyli jak w puchu wrecz oszolomieni ze tak ich tam na rekach nosza - ale mimo to bylo im zle bo w Polsce zostaly rodziny i przyjaciele i wszystko co znali... Siedzieli wiec w swym pieknym skandynawskim domu i planowali kiedy znow do rodziny pojada - jakikolwiek urlop byle wpasc choc na pare dni... Czego im zazdroscic ? Kasy ? Dziesieciu lazienek ? Samotnosci i braku przytsosowania do obcego spoleczenstwa ? To nie jest zaden miod nie wierzcie w piekne opowiesci emigrantow
Obrazek

Istna

Post » Pon paź 26, 2009 12:19 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

agiis-s pisze:hmmm...co na to ksiądz postaram się ustalić jutro ok?

salka cudna jest - tylko niestety w celach prywatnych trzeba by do księdza latać... :oops:

myslalam ze te drzwi w korytarzyku prowadzily do wygódki :wink:
Obrazek

Istna

Post » Pon paź 26, 2009 12:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

a moze zrobimy jakas domówkę ? Żarcie i picie przynośne, plastikowa zastawa zeby potem roboty z myciem nikt nie mial... 8)
Obrazek

Istna

Post » Pon paź 26, 2009 16:17 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Metraż i zagracenie mojego pokoju jest powalajace wrecz .Dwie osoby i owszem ale 3 to juz tlok :twisted:
Bylam u p.prezesa .Cos mi sie wydaje ,ze moje marzenia o odgrodzeniu kawalka parkingo-magazynu na budki dla kotow nie wypalą. To miejsce,ktore pasowaloby kotom potrzebne jest akurat zeby wjezdzal Star .To zalosne, bo Star i tak nie wjedzie skoro tam pracownicy swoje samochody trzymaja .Jutro jestem umowiona z p.prezem na ogledziny miejsca i juz na zapas jestem wsciekla bo wiem co uslysze :evil:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon paź 26, 2009 18:41 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna pisze:
agiis-s pisze:hmmm...co na to ksiądz postaram się ustalić jutro ok?

myślałam ze te drzwi w korytarzyku prowadziły do wygódki :wink:

teoretycznie miała..... :roll:
ale jeśli ta drobna niedogodność wam nie przeszkadza to salka nasza jest ;)

agiis-s

Post » Pon paź 26, 2009 19:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Zmiana tematu na chwilę

Wczoraj był u mnie chłopak z dziewczyną, zainteresowani adopcją kociaka.
Mają 2 miesięczne kocię, szukają dla niego drugiego do towarzystwa.
Niby wszystko ok, ale... jak przyjechali okazało się, że się "znamy" z poczekalni u weta.

W ciągu ostatnich kilku tygodni zakończyły u nich życie (w sposób tragiczny) co najmniej dwa kocięta. Jeden maluch oprócz wielu innych chorób ( katar, użądlenie przez osę i drobne urazy mechaniczne) wpadł za kaloryfer i złamał łapkę - było operowany - krótko po tym spadł z parapetu i cytuję: "śruba z łapki przebiła mu płuco, kot nie przeżył". Dodam , że razem z Dominikanną widziałyśmy jak bezdusznie chłopak traktował tego biednego ledwie żywego kociaka w poczekalni u weta: kociak nie miał siły nawet głowy prosto utrzymać, a on go jak pluszaka stawiał na podłodze, kazał mu chodzić, miętolił go w łapskach. Nie słuchał w ogóle co do niego mówimy, dopiero jego dziewczyna zabrała mu kociaka i schowała do klatki.

Dlaczego uśpili drugiego kociaka mam nadzieję dowiedzieć się od weta.
Podejrzewam, że przy ich pomocy kociaki w taki lub inny sposób tracą życie. Oni bardzo chętnie opowiadają z jakim poświęceniem ratowali te maluchy.

Dzwonią z komórki: 51.-...-654 ( Cały numer podam na pw )
Na pewno będą szukać kociaka, przypuszczam że ten który u nich jest także długo nie pożyje :?

Obym nie miała racji.....
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon paź 26, 2009 20:19 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Dzieki za ostrzezenie !!! Chetnie udzielilabym chlopaczkowi lekcji urwazliwiania na krzywde zwierzaka .Wiesz,taki przyspieszony kurs :twisted:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon paź 26, 2009 20:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

kya pisze:Dzieki za ostrzezenie !!! Chetnie udzielilabym chlopaczkowi lekcji urwazliwiania na krzywde zwierzaka .Wiesz,taki przyspieszony kurs :twisted:

ja ci jednak bejsbola kupię ... ileż spraw zostałoby natychmiast rozwikłanych.....

agiis-s

Post » Pon paź 26, 2009 20:49 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

I jak sugestywnie wytłumaczonych :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]