Niunia-co to jest? robale?? pliss (str.8)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 03, 2010 23:35 Re: Rudi, Lolek i Niunia+głuche półdzikie w łazience

no nikt nie podziwia :roll:
skandal :wink:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pt sty 15, 2010 9:37 Re: Rudi, Lolek i Niunia+głuche półdzikie w łazience

Podziwiają.
A nie piszą z zazdrości że masz takie piękne i grzeczne
Tak jakoś jest że obce koty zawsze wydają się ładniejsze od tych co są w domu
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt sty 15, 2010 10:54 Re: Rudi, Lolek i Niunia+głuche półdzikie w łazience

Cudne te Twoje kociska, i lezka sie w oku kreci jak pieknie wyrosly i jak sa ze soba zzyte :) :1luvu: mam nadzieje ze i jak moj maluch wyrosnie i przestanie glupkowac i skakac po glowie mojej kotce tez sie do siebie zbliza jeszcze bardziej :) i beda tak slodko razem spaly :1luvu: bo puki co on ja zazwyczaj leje po lbie jak ona go wylizywac chce :lol: chyba ze jest spiacy tudziez po narkozie i sily nie ma baby od czulosci odgonic :D
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt sty 15, 2010 11:36 Re: Rudi, Lolek i Niunia+głuche półdzikie w łazience

Fajne masz koty, słodko sie w siebie wtulają i wcale nie straszą na ostatnim zdjęciu, ich oczu robią za latarnię po prostu ;) Moje też najczęściej śpią.
jarekm moje koty dla mnie są najpiękniejsze ( nawet jeśli ktoś ma grzeczniejsze, ładniejsze itp.)

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pt sty 15, 2010 14:28 Re: Rudi, Lolek i Niunia+głuche półdzikie w łazience

Cześć Anulka
Jak się spotkaliśmy na łapanie kotów, opowiadałem o swoich, chciałbym je przedstawić
Ciężko złapać na jednym zdjęciu 4 koty
ObrazekObrazekObrazek
A Gapcio obserwuje
Obrazek

Mam jeszcze takie jak są 4 razem
Obrazek
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt sty 15, 2010 19:39 Re: Rudi, Lolek i Niunia+głuche półdzikie w łazience

Jarek masz przepiękne koty! :mrgreen: Pewno każdy Ci mówi, jak to go czarny puchacz zniewala, mnie też- ALE- pręgusy są mi teraz najpiękniesze :mrgreen:
Człowiek tak ma..
Zawsze mówiłam, ze biały amstaff to najgorsze połączenie. Cóż mam takową suczke i jest to moja ulubiona teraz maść ;) Tak samo pręgusy wydawaly mi sie najbardziej pospolite i obyte..A mam małe dwa pręgowane trzpiotki NAJPIĘKNIEJSZE NA ŚWIECIE jakby ktoś miał wątpliowści :twisted: :lol:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pt sty 15, 2010 21:41 Re: Rudi, Lolek i Niunia+głuche półdzikie w łazience

:D :D Miło Was tu widzieć :D :D
Jarek, śliczne są Twoje koty, a ten szary z większą ilością białego to jeden z moich ulubionych zestawów :1luvu: Nie masz czego mi zazdrościć :wink:
Zresztą wszyscy macie piękne koty :D Każdy kot, który jest zadbany jest ładny.
Fakt, moje są generalnie grzeczne, a takim kocim aniołem jest Loluś. Żeby nie było zbyt sielankowo, tamte od czasu do czasu go pogonią :evil: , a on nigdy nie zaatakuje, zawsze ucieka z płaczem :roll:
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie sty 17, 2010 19:14 Re: Rudi, Lolek i Niunia+śliczny, stalowy do wzięcia :)

Zima ciężka tego roku :roll: W kupie cieplej i raźniej :wink:

Obrazek

Obrazek
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Nie maja 23, 2010 9:38 Re: Gdynianie-Rudi, Lolek i Niunia

Ale cudne zdjęcie!
Że też dopiero trafiłam na ten wątek, Anulka, dopiero spojrzałam na twój podpis :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto maja 25, 2010 19:09 Re: Gdynianie-Rudi, Lolek i Niunia

W sobotę z mpacz78 powiesiłyśmy siatkę. Te dwa uwielbiają balkon :)

Obrazek

Dwie kocie figurki ;)

Obrazek

Ach, słoneczko :)

Obrazek

Zrobić zdjęcie czarnemu kotu to dla mnie nie lada wyczyn :roll:

Obrazek
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Pt maja 28, 2010 20:59 Re: Gdynianie-Rudi, Lolek i Niunia na balkonie :)

Piękne zdjęcia, piękne koty.

Tak czarnuszki trudno się fotografuje. Ja wogóle uwielbiam czarne kocury (najpiękniejszy rodzaj kota :1luvu: ), mam dwa (Blekiego i Jasia) i uważam, że żadne zdjęcie z nimi które mam nie oddaje nawet w 10% ich urody. Bleki (który jest z wyglądy bliźniakiem jarkowego Gapcia) na zdjeciach wyglada jak "kupa śmieci", a Jasio jak "czarna rozlana plama" :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 16, 2010 13:41 Re: Gdynianie-Rudi, Lolek i Niunia na balkonie :)

Alez maja teraz fajnie na tym balkonie :D
Cudnie sie oglada fotki jak wszystkie trzy sie sciskaja razem :1luvu:
U mnie raczej bez szans z Sliwka, ale Tosia i Jedrek w dalszym ciagu lubia sie pociskac spiac ;)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Śro cze 16, 2010 18:42 Re: Gdynianie-Rudi, Lolek i Niunia na balkonie :)

Angel_ pisze:Alez maja teraz fajnie na tym balkonie :D
Cudnie sie oglada fotki jak wszystkie trzy sie sciskaja razem :1luvu:
U mnie raczej bez szans z Sliwka, ale Tosia i Jedrek w dalszym ciagu lubia sie pociskac spiac ;)

Trzy tak, ale nigdy nie widziałam zestawu czarnego z białym :kotek: Zawsze czarny z rudym, albo biały z rudym, albo wszystkie na raz. Zestawienia biało-czarnego chyba nie lubimy :roll: :wink:
Może i na Śliwkę czas przyjdzie?
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Czw cze 17, 2010 20:04 Re: Gdynianie-Rudi, Lolek i Niunia na balkonie :)

Od pewnego czasu walczę z robakami u moich kotów, konkretnie u Niuni :roll: Zaczęło się od tego, że rano budziło mnie jej mlaskanie, przegryzanie czegoś i łykanie. Robiła to tylko na czczo. Miałam wrażenie, że mieli w pyszczku robaki, wrażenie okropne :roll: Miała pobieraną krew, ale wszystko w miarę ok. Zebrałam kupę i zaniosłam do weta do badania. Wynik-pojedyncze jaja glist :evil: Dodam, że tej kupy było niewiele, bo zostałam wyposażona "sprzęcik" do pobrania, a dokładnie wkręcenia się w kupsko (fuj) ;) Wet zapewniał, że nawet tak mała ilość wystarczy. Dostałam aniprazol do odrobaczenia całej trójki. Podawałam przez 3 dni, potem 2 tygodnie przerwy i znowu trzydniówka. Przyznam, że pierwsza tura nie wypadła dobrze bo więcej znalazło się na ścianach, meblach i podłodze niż w żołądkach tych małpiszonów. Pomysł ze strzykawką nie wypalił :roll: Za drugim razem moja determinacja sięgnęła zenitu i nie było zmiłuj się :twisted: Przypłaciłam to ranami ciętymi, ale co tam... Najgorsza jest Niunia bo dostaje szczękościsku i ciężko otworzyć jej pyszczek :evil: Potem niby było ok, ale od kilku dni znowu budzi mnie to dziwne mlaskanie :strach: Możliwe, że to robale? Sprawdzam kupy i nic tam nie ma. Żadnych wymiocin z glistami też nie zanotowałam. Jak sobie pomyślę, że znowu mam im ładować tabletki to :strach: :strach: :strach: Lolek i Niunia już mnie omijają szerokim łukiem :roll: Brać jeszcze coś pod uwagę? Ja w tępieniu robaków nie mam żadnego doświadczenia, gdyż żadne ich wcześniej nie miało. Może to być coś innego??
Wklejam wyniki badania krwi. Może ktoś mądrzejszy mi coś doradzi. Plisss :oops:

GLUC Glukoza 100 mg/dl
ALT ALT 36 u/I
AST AST 4 u/I
BIL T Bilirubina całkowita 0.27 g/dl
GGT GGT 0 u/I
CREA Kreatynina 1.61 mg/dl
UREA Mocznik 67 mg/dl'
AMYL Amylaza 689 u/I
Anulka i chłopaki

Anulka

Post » Czw cze 17, 2010 21:19 Re: Niunia-co to jest? robale?? pliss (str.8)

podniosę sobie :!:
Anulka i chłopaki

Anulka

[poprzednia][następna]