Sezon na ćmy otwarty !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 22, 2003 0:14 Sezon na ćmy otwarty !

Właśnie wpadła oknem. Wielka, tłusta i furkocząca :mrgreen:
Dobrze, że Ponumerowani śpią w łazience, bo pewnie roznieśliby mieszkanie i obudzili Starszą Panią piętro niżej.
A tak to tylko rudy staruszek się za nią ugania :twisted:

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie cze 22, 2003 0:20

A u mnie niestety tylko prykające smrodkiem wstrętne pluskwiaki przez szparę pod moskitierą wpadają. Sezon ciem jeszcze nie otwarty. Biedne Falkociki :?

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Nie cze 22, 2003 0:27

u mnie pierwsza ćma została upolowana jakiś tydzień temu :wink:
Tylko po co Mysza mi je na biurko przynosi :strach: :lol:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Nie cze 22, 2003 0:51

Macda pisze:u mnie pierwsza ćma została upolowana jakiś tydzień temu :wink:
Tylko po co Mysza mi je na biurko przynosi :strach: :lol:

Pomiziaj ją .
To swoisty dowód kociego pokazywania "zobacz jaki jestem dobry w te klocki " (jaki/a jestem łowny/a ). Poza tym... dowód kociej miłości :D
(TZ-towi śp. Mikołaj, przynióśł małego zająca i gołebia pod drzwi WC w pracy- tam zawsze składał swoje dary ofiarne ) brrrr.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Nie cze 22, 2003 1:11

Borys znosi pół- zywe chrząszcze do domu i ... puszcza je przede mną :strach:
Nie wiem, czy chce mnie zabawic, czy pozywic, ale nie zawsze potem te zwierzaki udaje mu sie ponownie złowic :?

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie cze 22, 2003 10:08

Nas cmy unikaja :lol: Ale za to sezon na komary wielkosci helikoptera juz otwarty :lol:
Pupsi za nimi szaleje, a ja pomagam je lapac :roll:
Albo kot na rekach lata pod sufitem, albo to ja tam latam i przynosze Pupsi zdobycz :roll: :lol:
Mniam, to jest pyszne ! ;)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Nie cze 22, 2003 11:25

Ja mam nadzieję na mniejszą ilość "ciemnych" w tym sezonie, niż zwykle (okna ledwo pouchylane, bo jeszcze nie zabezpieczone).
Ale muchy... Kissa - niejadek traktuje je (już po złapaniu i wymemłaniu dokładnym) jako super zabawki - szczególnie jeśli ofiara może sie jeszcze ruszać...
Brrr. ohyzda :strach:

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Nie cze 22, 2003 14:27

Alinko - miziam, miziam ;) I głośno chwale :)

Muchy u mnie są łapane, dobijane lekko łapką tak żeby resztką sił zdołały uciec, następnie znów łapane, maltretowane i zostawiane dla mnie do dobicia 8O
Kot - sydysta jak słowo daje 8O :lol:
Dlaczego ten dziki łowca nie reaguje na hasło "posprzątaj swoje zabawki?" :twisted: :wink: :lol:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Nie cze 22, 2003 14:36

Muchy, komary, ćmy, pluskwiaki. Bleee... :x (ikonka otrząsająca się ze wstrętem)
Dobrze, że mam w oknach moskitiery.
Proszę nie cytować moich postów.
Dziękuję.

Agni

Od: Wto mar 19, 2002 15:13

Post » Nie cze 22, 2003 16:23

U mnie niestety moskitiera... a kocice chetnie by sobie poganialy za czyms zwinnym i latajacym... coz, jedyna szansa ze cos wleci drzwaimi jak bede wchodzi/wychodzil. Raz jedna cma wleciala to Sugar z wielkim zadowoloeniem upolowala i zjadla (nie podzielila sie ze mna :( ).
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Nie cze 22, 2003 22:55

Klasyczne autootwarcie sezonu na cmy nastepuje dla Paczusia na dzialce ;) I ma to od malego. Niezaleznie od tego na czym/kim (lub blizej: na czyich plecach) usiadzie owad, kot wskakuje tam, dla bezpieczenstwa przytrzymujac sie wszystkimi posiadanymi pazurkami 8O co niemal przyprawilo kilka osob z mojej rodziny o zawal serca :twisted: Dla takiego "latacza" kot jest w stanie skoczyc wiecej niz metr nad ziemia :roll:

Oczywiscie cmy nie moga sie rownac z szaranczakami, ktore przygniata sie do podlogi/ziemi by oderwawszy im odstajace czesci zakopac je w kuwecie :twisted:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Nie cze 22, 2003 23:19

Pi, biegnie, tupie nużkami, i hoopsa- na biurko. łapkami w monitor. Zeskakuje i dalej, z zadarta do góry główką, gania biedne muchy.

Czasem, z niewielkiego pokoju, służacego za sypialnie KM dobiega wszystkich domowników wrzask-Piiiiiitaaaasz!!!
Wtedy to właśnie w pana Pi wskakuje mężny wojownik, przybiega szybciutko na miejsce i obrania swoja ukochana pania przed skrzydlatym potworem.

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Nie cze 22, 2003 23:34

Kociamu- Pi jest dzielnym rycerzem :lol:

Moje głupolki nie potrafia zrozumiec, ze ja sie panicznie boje owadów i nie dość, ze mi je znoszą- to z miłymi usmiechami odstepują mi pola, gdy owad frunie na mnie! :strach:
Mają miny pt. "proszę, zabaw sie tez- to takie miłe" :strach:

A i jeszcze jedno: nie zjadają "zdobyczy". Gdy juz przestaje sie ruszac- jest porzucana ze wzgarda...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie cze 22, 2003 23:47

u nas jest konkurencja - musze miesko bardzo w cenie, walki o polowanie i o upolowane pomyslaby kto ze glodze potwory;ppp
Jak sie wprowadzilismy, zastalismy niewielki ale prezny oddzial karaluchow...potem nastaly czsy kici i o karaluchach nikt juz nie pamieta...a jak chrupaly :wink:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Nie cze 22, 2003 23:59

U mnie wlasnie z dwa dni temu jakis chrzaszcz sie pojawil w kuchni, nie za duzy, czarny, pewnie gdzies przy rurach przylazl... kocice sie potlukly o niego a ten spokojnie potuptal obok klebka futer, pazurow i zebow za szafki kuchenne... :roll:
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

[następna]