Jeżeli takowy temat z tą samą nazwą żwirku był to PRZEPRASZAM Z CAŁEGO SERCA!
Pozdrowienia i wielkie dzięki za każdą pomoc!
Moderator: Estraven

zenia pisze:no,noprzeciwbakteryjny
![]()

Blond Tornado pisze:Oferują go Sanicat i Tolsa Master & Catt, do kupienia w Animalii np.
Firma Sanicat(UK)
Skład
* Sepiolit 80%
* Bentonit 10%
* Inne 10%
* Składniki pomocnicze 0%
Nie zawiera azbestu, nie pyli, eliminuje zapach, przeciwbakteryjny, zbrylający.
Anka pisze:Kiedyś rozmawiałam o tym z właścicielem jednego ze sklepów zoo. Twierdził, że sepiolit jest zdecydowanie mniej alergizujący niż bentonit, i mniej pyli. Bardzo mnie to zainteresowało ze względu na uczulenie Okruszki na bentonit, ale nie udało mi się nic na ten temat znależć, mimo, że facet powoływał się na jakąś dyskusję znalezioną w necie.
W każdym razie gdyby ktoś coś znalazł w tym temacie, to jestem zainteresowana.
annskr pisze:Anka pisze:Kiedyś rozmawiałam o tym z właścicielem jednego ze sklepów zoo. Twierdził, że sepiolit jest zdecydowanie mniej alergizujący niż bentonit, i mniej pyli. Bardzo mnie to zainteresowało ze względu na uczulenie Okruszki na bentonit, ale nie udało mi się nic na ten temat znależć, mimo, że facet powoływał się na jakąś dyskusję znalezioną w necie.
W każdym razie gdyby ktoś coś znalazł w tym temacie, to jestem zainteresowana.
A nie próbowałaś Cat's Best Eco Plus - drzewny zbrylający się, drogi (30zł worek), ale naprawdę wydajny. Moim zdaniem jedyna wada to lekkie ziarenka, śietnie się roznoszą na łapkach, lepiej niż bentonity![]()
piegusek pisze:Wystarczy wycieraczka przed kuwetka i wszystko zostaje na niejPrzetestowane
annskr pisze:Bentonit też wrzucałam do wc, mieszkam w 10-cio piętrowcu, czasem musiałam przepchać, ale na amen się nie zabetonowało
Skład
* Sepiolit 80%
* Bentonit 10%
* Inne 10%
* Składniki pomocnicze 0%
Nie zawiera azbestu, nie pyli, eliminuje zapach, przeciwbakteryjny, zbrylający
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider] i 28 gości