Kot - kotka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 22, 2004 23:07 Kot - kotka?

Nie chodzi mi tu o ustalenie wyzszosci kotek nad kotami czy odwrotnie :wink:
Nie mam zadnego doswiadczenia w dokacaniu sie, ale sledzac z zainteresowaniem Wasze, nasunelo mi sie nie raz spostrzezenie, ze kocury - rezydenci jakos latwiej przyjmuja "nowych" w domu. Szybciej akceptuja, mniej sie obrazaja. Czy faktycznie tak jest, czy tylko mi sie wydaje?

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Czw sty 22, 2004 23:15

Moje doświadczenia nie potwierdzają takiej prawidłowości - syknąć potrafił każdy, zarówno też koteczki i jak kocurki potrafiły wykazywać się instynktami opiekuńczymi wobec nowych młodziaków.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw sty 22, 2004 23:15

wylacznie z autopsji- niekoniecznie
Kicia, nasza janstarsza rezydentka furczala na pacanka ktory jako pierwszy wtargnal na jej terytorium, potem - nigdy na nikogo, kociaki, koty dorosle sa przyjmowane jak swoje, ew ofukane raz czy dwa dla porzadku
Mala obcych kotow nie akceptuje wogole, kocieta zaczyna lubic dosc szybko ale dorosle...z basza nie chciala gadac prawie 4 mies. Co zabawne, ale i strresujace, gdy w domu pojawia sie nowy kot, Mala przestaje lubic tez swoje- oprocz packa, ktory jest jeje mezem :wink:

Kropcia koty przyjmuje- ze strachem, boi sie obcych, jesli okaza sie pacyistami, przekonuje sie szybko

Pacan jestrasista, jedne koty przyjmuje innych absolutnie nie, nie znosi doroslych kocurow, jednak Basze, inwalide, zaakceptowal szybko, i BRONIL 8O przed reszta.

Kocio i Cola maja wszystko w nosie. Nowy? Pewnie, bedzie komu nawlkadac :twisted:

Bonuś jest bieniaminkiem najmlodszym w rodzinie, wiec nie wiemy jak sie zachowa gdy podrosnie.

A Basza- jest pacyfista
chyba ze ktos mu wlezie do michy :wink:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09