Dlaczego tak ważne/potrzebne są wątki cukrzycowe

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw kwi 18, 2013 17:34 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Molesław pisze:Jaaaana, pomyśl trochę. Internet jest nieskończony, jak ktoś będzie chciał to i tak znajdzie to czego szuka, np. psychotropów. A jak jest nieodpowiedzialnym opiekunem futrzaka to i tak zrobi co będzie uważał albo nie zrobi nic.
Gdyby nieograniczony dostęp do tego wątku pewnie Molka i innych kotów już by nie było i to niestety przez początkowy błąd weta.
Myślisz, że my pomocy nie szukałyśmy wszędzie? Każda z nas szukała nie tylko na tym forum informacji jak zadbać o nasze słodziaki.

Więc czemu ułatwiać tym nieodpowiedzialnym?

Dobra, w tej chwili ta rozmowa nie ma sensu, trzeba i tak poczekać na decyzję moderatorów. I wtedy szukać rozwiązania.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw kwi 18, 2013 17:40 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Czytałam dzisiaj regulamin i moderatorzy nie bardzo mają podstawę cokolwiek usuwać lub zakazywać, zresztą patrząc po historii wpisów, gdyby "chcieli" to dawno by to zrobili. Wynika z tego, że to fajne ludziska i myślą, co robią a nie robią co myślą. :kotek:

Molesław

Od: Pon lut 11, 2013 14:28

Post » Czw kwi 18, 2013 17:40 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Sheridan masz absolutną rację
Ostatnio edytowano Czw kwi 18, 2013 17:59 przez Molesław, łącznie edytowano 1 raz

Molesław

Post » Czw kwi 18, 2013 17:58 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Molesław pisze:Czytałam dzisiaj regulamin i moderatorzy nie bardzo mają podstawę cokolwiek usuwać lub zakazywać, zresztą patrząc po historii wpisów, gdyby "chcieli" to dawno by to zrobili. Wynika z tego, że to fajne ludziska i myślą, co robią a nie robią co myślą. :kotek:

hihihi, a może również robią co myslą? skoro wczesniej pomysleli, co robią? :ryk:

LeiaSW

Od: Sob mar 02, 2013 14:58

Post » Czw kwi 18, 2013 18:00 Re: Wątek cukrzycowy VIII

LeiaSW pisze:
Molesław pisze:Czytałam dzisiaj regulamin i moderatorzy nie bardzo mają podstawę cokolwiek usuwać lub zakazywać, zresztą patrząc po historii wpisów, gdyby "chcieli" to dawno by to zrobili. Wynika z tego, że to fajne ludziska i myślą, co robią a nie robią co myślą. :kotek:

hihihi, a może również robią co myslą? skoro wczesniej pomysleli, co robią? :ryk:

No i gadaj tu z taką :ryk: :piwa:

Molesław

Post » Czw kwi 18, 2013 18:01 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Gdyby nieograniczony dostęp do tego wątku pewnie Molka i innych kotów już by nie było i to niestety przez początkowy błąd weta.
Myślisz, że my pomocy nie szukałyśmy wszędzie? Każda z nas szukała nie tylko na tym forum informacji jak zadbać o nasze słodziaki.

to dobre jest, Molesław. szczera prawda. ja też przecież trafiłam tu, bo widziałam, że mimo najszczerszych checi wetki cos tu nie gra. no i na szczęscie bardzo szybko wyszłyśmy na prostą. znaczy na remisję. :kotek:

LeiaSW

Post » Czw kwi 18, 2013 18:02 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Molesław pisze:
LeiaSW pisze:

No i gadaj tu z taką :ryk: :piwa:

:mrgreen: :piwa:

LeiaSW

Post » Czw kwi 18, 2013 20:42 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Jaana - powiem Ci tak:
Za cenę udowodnienia wszystkim, że Twoja racja jest najtwojsza , rozpętałaś piekiełko dla ludzi, którzy ratują swoje koty. Ja sama skorzystałam z wielu cennych rad ( nie , nie na tych wątkach) cóż, skończy się to.
Dobrze, że moje koty nie mają cukrzycy ani chorych nerek...
Może kiedyś zrozumiesz, daj Ci Boże oby nie w ten sposób, abyś musiała szukać pomocy dla swoich kotów na forum.
Nie chcę być złośliwa, staram się być obiektywna.

Avian - szacunek i pełne poparcie dla Twoich wpisów.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw kwi 18, 2013 20:56 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Kochane Dziewczyny i Chłopaki,

mój czas i moja energia potrzebna jest mi na coś innego niż na negocjowanie z moderatorami tego forum, co mi wolno napisać w wątku cukrzycowym, a czego nie.

Dawkowanie, jak dziewczyny już wspomniały, jest w naszym wątku sprawą kluczową, i nie da się tej informacji ominąć.

Wykasowałam teksty części edukacyjnej, bo tam w większości tematów podawane są nazwy leków, ich działanie i dawkowanie. Wg moderatorki aassiiaa od wczoraj tego robić mi nie wolno. Zobaczcie tu: viewtopic.php?f=36&t=149676&start=1233

Przypomniano mi coś, czego ja wcześniej przez całych 7 lat w naszym wątku nigdy nie czytałam. Jak więc można mi coś przypominać, gdy mi się tego wcześniej nie powiedziało (napisało) :?:

I o dziwo stało się to dopiero wczoraj po donosie Zarbes. Wczoraj wrzuciłam na funkcję „szukaj” słowo „cukrzyc*” (czasem tak robię) i znalazłam informację o zaraportowaniu moich poczynań jako niezgodnych z regulaminem tego forum.

Przypomnienie (=upomnienie, ostrzeżenie???) zostało wklejone na zielono do mojego postu pochodzącego z 05.04.2013 dopiero wczoraj, czyli 17.04.2013. W międzyczasie wątek nasz przesunął się o całe 10 stron. Jak ja to przypomnienie mogłam przeczytać :?: Kto by z Was na moim miejscu wracał się o 10 stron bez konkretnego powodu ot tak, żeby sobie tylko dla zabicia czasu poczytać :?: :wink:

Z tego, co rozumiem, takie „przypomnienie” jest w pewnym rodzaju oficjalnym ostrzeżeniem. Recydywiści dostają chyba bana, tzn. przez pewien czas nie mogą pisać na forum. Gdybym wczoraj, zupełnie przypadkowo (Zarbes :evil:, dzięki ) nie zauważyła tego przypomnienia, po następnym poście, w którym napisałabym cokolwiek o lekach lub dawkach, dostałabym bana na pewien czas. Zarbes na pewno nie szkoda czasu, żeby mnie szpiclować. Moderatorzy też pewnie moje wpisy i innych naszych wątkowiczów przeczesywaliby argusowym okiem.

@Zarbes, nie będziesz miała tego, czego chciałaś. Popełniłaś kardynalny błąd. Ja szczuciem się brzydzę, dlatego z miau się wyprowadzam, chyba że moderatorzy tego forum pozwolą mi na to, co do tej pory robiłam i jak to robiłam.

@Moderatorzy forum miau, mam nadzieję, że moderacja tego forum będzie miała odwagę, żeby w najbliższym czasie (tzn. już w ten weekend) jednoznacznie wypowiedzieć się w tym wątku, czy wolno mi rozmawiać z wątkowiczami o dawkach insuliny i o innych lekach.

Pozdrawiam ciepło
Tinka

EDIT: korekta gramatyczna

___________________________________________________________________________________
Co prawda bezpośrednio zainteresowana złożyła oświadczenie
zabers pisze:Pogodzę Was. Co prawda mój głos zapewne będzie głosem wołającego na puszczy - w obliczu najnowszych tędęcji forumowych - ale niech tam, niech będzie moja krzywda. Otóż, "w zakresie i na okoliczność zabersa" dopuszcza się wszelkie formy odmiany, duże litery i takie tam, tudzież ekspozycję tzw. pomysłów własnych typu: zabersik, zaberson (moje ulubione!), zab(wersja dla fanów sms-ów), itp.

ale notoryczne przekręcanie nicka narusza netykietę i regulamin forum ( pkt 2. c )
Proszę stosować poprawną jego pisownię.
NITKA/KARINKA
Ostatnio edytowano Czw kwi 18, 2013 23:01 przez Tinka07, łącznie edytowano 2 razy
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw kwi 18, 2013 21:25 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Dla porządku dodam, że wczoraj zgłoszono również następujące posty.

viewtopic.php?p=9741462#p9741462

viewtopic.php?p=9767496#p9767496
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw kwi 18, 2013 21:35 Re: Wątek cukrzycowy VIII

NITKA/KARINKA pisze:Dla porządku dodam, że wczoraj zgłoszono również następujące posty.

viewtopic.php?p=9741462#p9741462

viewtopic.php?p=9767496#p9767496
Te zgłoszenia są mi wiadome od wczoraj. NITKA/KARINA, proszę nie pogrubiaj moich cytatów, bo zmienasz wtedy sens mojej wypowiedzi :wink: Cytat jest cytatem. Nie manipuluje się przy nim bez odnośników.

Pozdrawiam ciepło
Tinka
Ostatnio edytowano Czw kwi 18, 2013 21:39 przez Tinka07, łącznie edytowano 1 raz
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Post » Czw kwi 18, 2013 21:39 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Poprawiłam (usunęłam boldowanie).
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw kwi 18, 2013 21:40 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Ok, dzięki

Tinka07

Post » Czw kwi 18, 2013 21:46 Re: Wątek cukrzycowy VIII

NITKA/KARINKA, jeśli już śledzisz nasz wątek, to proszę o jednoznaczną dezycję modów tego forum co do naszego wątku.

Pytynie brzmi: Czy wolno mi rozmawiać z wątkowiczami o dawkach insuliny i o innych lekach?

Pozdrawiam serdecznie
Tinka

Tinka07

Post » Czw kwi 18, 2013 21:55 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tu jest wątek na którym się dyskutuje o "O moderacji postów dotyczacych leczenia i skutkach tejże"
oraz jak to wszystko się zaczęło :
viewtopic.php?f=8&t=152440&start=60

Może ktoś chce zabrać głos w dyskusji, macie prawo wiedzieć.
Serdecznie współczuję osobom, które mogły tutaj się wymieniać doświadczeniami.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]