kingak pisze:W ramach późnowiosennych porządków zajęłam się biblioteczką i teraz mam na zbyciu trochę książek. Jeśli nie zaznaczyłam inaczej, to książka jest w stanie 5-/4+ tzn. po jednym czytaniu. Kilka z nich ma zamazane ceny na okładce - takie prezenty, którymi się już nacieszyłam więc niech służą innym.
Nabywca pokrywa koszt przesyłki- 4 - 5 pln, zależnie od wagi książki.
Pieniądze zebrane na tej aukcji zostaną przeznaczone na bieżące potrzeby kociąt i kotów z opolskiego schroniska - głownie jedzenie.
Na tej aukcji możecie wzbogacić się o świetne kryminały

Cena wywoławcza 8 pln za tom + koszt przesyłki.
1. Henning Mankell
1a) „O krok”
1b) „Mężczyzna, który się uśmiechał”
Tutaj akcja dzieje się w zimnej Szwecji, a komisarz Wallander, po ludzku walczący przede wszystkim z własnymi problemami, stał się symbolem statystycznego Szweda w średnim wieku.

2. Marek Krajewski
2a) "Koniec świata w Breslau"
2b) "Festung Breslau"
Najpopularniejszy ostatnio polski autor kryminałów. A ci, którzy znają Wrocław będą mieli dodatkową zabawę czytając opisy przedwojennego miasta.

3. Jean-Claude Izzo
3a) "Solea"
3b) "Szurmo"
3c) "Total Cheops"
Nazywane „Marsylską Trylogią”, bo ich głównym bohaterem jest nie tylko inspektor Montale, ale przede wszystkim miasto, jego mieszkańcy, zwyczaje, nawet kuchnia, a przy tym żar się leje z nieba. oczywiście każda książka jest osobną całością.

No i nasza Zama

Licytujemy do przyszłej środy 17 czerwca, do godz. 20.00 czasu forum

Na kolejnej aukcji - KSIĄŻKI NIE TYLKO BABSKIE. Już niedługo!