kingak pisze:W ramach późnowiosennych porządków zajęłam się biblioteczką i teraz mam na zbyciu trochę książek. Jeśli nie zaznaczyłam inaczej, to książka jest w stanie 5-/4+ tzn. po jednym czytaniu. Kilka z nich ma zamazane ceny na okładce - takie prezenty, którymi się już nacieszyłam więc niech służą innym.
Nabywca pokrywa koszt przesyłki- 4 - 5 pln, zależnie od wagi książki.
Pieniądze zebrane na tej aukcji zostaną przeznaczone na bieżące potrzeby kociąt i kotów z opolskiego schroniska - głownie jedzenie.
Na tej aukcji możecie wzbogacić się o świetną literaturę dla kobiet ale nie tylko

1. Annie Proulx "As w rękawie”

Autorka „Kronik portowych” tym razem opisuje klimaty i społeczności teksańskich miasteczek.
Cena wywoławcza 10zł + koszt przesyłki.
2. Holly Peterson „Nianiek”

Relaksująca książka dla zabieganych kobiet, które też skrycie marzą o takim "niańku"
Cena wywoławcza 5zł + koszt przesyłki (stan dostateczny- okładka była zalana wodą

3. Mark Haddon "Drobny kłopot”

Zabawna (bo cudze nieszczęścia bywają zabawne) książka o perypetiach pewnego (prawie) wzorowego męża i ojca.
Cena wywoławcza 8zł + koszt przesyłki.
4. Carlos Ruiz Zafon „Cień wiatru”

Bestseller sprzed chyba 2 lat. Na okładce piszą, że ktoś to porównuje do Pereza- Reverte i Eco, w takim razie ja dodam jeszcze Dana Browna i Eduardo Mendozę

Cena wywoławcza 13zł + 7pln za przesyłkę bo gruby i ciężki.
5. Terri Hatcher „Spalony tost”

Mądrości życiowe odtwórczyni Susan Meyer z Gotowych na wszystko.
Funkiel nówka nieśmigana, bo z zasady nie czytam żadnych poradników, tylko cena z tyłu zamazana, może być nawet na prezent

Cena wywoławcza 8zł + koszt przesyłki.
6. Michał Witkowski „Barbara Radziwiłłówna z Jaworzna- Szczakowej”

Autor nagrodzony paszportem „Polityki”, dobra literatura, aczkolwiek nie będę każdego namawiać bo książka bardzo niesztampowa: nowocześnie napisana i o gejach. ( mnie się akurat podobała

Cena wywoławcza 10zł + koszt przesyłki.
7. Nick Hornby "Wierność w stereo”

Romantyczne rozterki faceta w czasach, kiedy nikt jeszcze nie słyszał o mp3, ani nawet o CD.
Cena wywoławcza 5zł + koszt przesyłki.
8. Isabel Allende „Portret w sepii”

Realizm magiczny w wersji kobiecej. Opowiada historię dziejącą się przed „Domem duchów”.
Cena wywoławcza 8zł + koszt przesyłki (zgięty róg okładki, widać na zdjęciu).
9.Amelie Nothomb
9a) „Kosmetyka wroga"
9b) „Higiena mordercy”

Obie książki zbudowane na dialogach, pełne czarnego humoru i ironii, do przeczytania w jedno popołudnie.
Cena wywoławcza 5zł + koszt przesyłki.
No i nasza Zama - Maczka

Licytujemy do przyszłej środy 17 czerwca, do godz. 20.00 czasu forum