Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 02, 2007 2:00

Wielbłądzio pisze:no i ... tytuł wątku by zmienić... już nie 'chyba', ale na pewno :D

Jak powiedziała Viktorija "mówisz i masz" :lol:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt lis 02, 2007 8:50

Widać, że absolutnie już nie wolno tego grubasa nazywać Bidulą. :lol: Ale Ci się pięknie upasła. :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lis 02, 2007 19:33

upasła to upasła (karma hypo RC ma 20 % tłuszczu :roll: ), ale footerko nadal ma jak bida i tak już chyba pozostanie :roll: dziury nie chcą zarosnąć, widocznie ma tam martwicę :(, a futrzak, który jest, wychodzi garściami przy byle dotknięciu :roll: dawałam już kerabol, omegan, coś tam jeszcze w tym stylu - i nic...

ale jest i sukces: chyba udaje się wreszcie przepędzanie z Bidziowych uszu tego świństwa, które miała od nowości, tj. nie świerzba, bo świerzba nie ma już dawno, tylko tej obrzydliwej, grzybopodobnej mazi, na którą nic dotąd nie pomagało :twisted:

Biduś ogóle rzecz biorąc składa się w największej części z miłości w czystej postaci :lol: :lol: :lol:
nie wiem, czy ktokolwiek jeszcze kiedykolwiek kochał mnie tak jak ona - no chyba że Bolka, drugi (pierwszy, druga to jest właśnie Ziu;)) mój kot ze schroniska... biega przy nodze, skacze, skrzeczy... i z taką ufnością patrzy w oczy... w kwestii łóżkowej;) zdetronizowała nawet ww. Bolkę, bo Bolka jest zazdrośnicą i nie akceptuje trójkątów (tj. ja + dwa czarne upierdliwce): kiedy tylko widzi, że Bidon się przy mnie mości, od razu z pretensją w spojrzeniu udaje się do swojej leżanki na szafę i udaje, że mnie nie zna, kiedy coś do niej mówię :roll:
Biduś wcale nie czuje się skonsternowany, wręcz przeciwnie, kiedy patrzę na jej minę, to widać, że leżenie na moim jaśku jest szczytem jej marzeń, mimo że miało już wystarczająco dużo czasu na spowszednienie;) żebyście zobaczyły, jak ona się wtula w te jaśki we śnie :love:
myślałam, że najbardziej lubi polarowy, czerwony, z czarnym kotem... mój też ulubiony, ale co miałam zrobić - oddałam... potem okazało się, że bardziej lubi błękitny w żółte kwiatki... jak wyżej... później upodobała sobie patchwork... a teraz, po zmianie poszewek, granatowy we wzorki też jej się podoba :twisted: najlepsze jest po prostu zawsze to, co pachnie włosami Pańci;) bo Bida kocha moje włosy, wije w nich co noc gniazdo, jak nietoperz jakiś :roll: :twisted:
a poza tym: nauczyła się biegać jak torpeda :D nie wiem właściwie, czy to jest bieganie, ona skacze jak zając: odbija się tylnymi łapkami i pędziiiii w tę i z powrotem... :wink: chodzić normalnie nie umie, zawsze ciągnie za sobą tył albo rozstawia tylne łapki na boki - ale za to biega jak strzała :lol:
no i hit: słuchajcie, wczoraj widziałam, jak Biduś przyłożyła Maćkowi :spin2: za niewinność, słowo daję :spin2: od Norci się nauczyła;) ale mają rację, facetów trzeba tłuc, jeżeli nie ma za co, to choćby prewencyjnie - a Maciusiów to już w ogóle :twisted: :twisted: :wink:

o Draniach też kiedyś będzie, obiecuję
nawet fotki może będą, jak już się skończy u mnie ten piekielny remont i będę mogła jakąś Ciotkę z aparatem zaprosić... albo sama wreszcie kupię
ale kto by tam chciał oglądać takiego np. Obszczymura :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lis 02, 2007 21:28

Wielbłądzio pisze:ale kto by tam chciał oglądać takiego np. Obszczymura :twisted:

Ja :D Liluś jest boski :love:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Sob lis 03, 2007 9:16

to poczytaj sobie w wątku o kotach-olewaczach, co on ostatnio wyprawia :twisted: :twisted: :twisted:

uroczy 3-letni marmurek pilnie szuka domu. grozi uśpienie, wywiezienie do schroniska, przerobienie na mufkę, dywanik przyłóżkowy i i inne takie. nowiutki (acz już zasikany :twisted: ) drapak gratis!!!
:twisted: :twisted: :twisted:

Obrazek
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lis 05, 2007 9:54

Taaaa, od roku prawie slysze, ze go oddasz i co? :roll:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Pon lis 05, 2007 13:35

a przyjechałaś go zabrać :twisted: ??? cały czas czeka biedaczek...

Wielbłądzio

Post » Czw lis 08, 2007 3:12

Wielbłądzio pisze:to poczytaj sobie w wątku o kotach-olewaczach, co on ostatnio wyprawia :twisted: :twisted: :twisted:

Mogę się domyślać :twisted: Ale i tak jest piękny :D
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw lis 08, 2007 8:29

owszem... jest śliczny, ma piękne mięciutkie futerko, chyba najpiękniejsze ze wszystkich moich dzieci :wink: jest supermiziasty, namolny, niepamiętliwy (w przeciwieństwie np. do Tadźki, która demonstracyjnie się obraża na pół dnia :roll: ), towarzyski... ale jest też piekielnym dominantem, stąd wszystkie awantury (vide historia Plamki :( ) i ten upiorny nawyk olewania :twisted:
kot jest fizycznie zdrowy, przyczyna tkwi ewidentnie w jego małym marmurkowym łebku :twisted: , chyba faktycznie powinnam gadzinę zaprowadzić do behawiorystki :roll:
przedwczoraj olał drzwi tak, że pomimo spryskania vitoparem, a potem kilkakrotnego wymycia wodą z płynem i ponownego spryskania, tym razem lenorem w sprayu - nadal śmierdzi w korytarzu, co gorsza głównie od zewnątrz :oops: gdybym ja miała takich sąsiadów, to chyba bym ich rozniosła :oops: :twisted: wczoraj po powrocie do domu miałam obsikane okno w kuchni i wywleczoną ze śmietnika starą siatkę :roll: , dziś rano znalazłam na stole olaną wczorajszą GW...
jeszcze trochę i obedrę go z tego puchatego footerka

Bajeczko, mam pewną ofertę :wink:
słuchaj, wzięłabym pod swój dach jeszcze jakąś Bidę albo nawet ze dwie, z przyjemnością... tak, wzięłabym nawet dwie Bidusie, niech już ostatecznie czasem robią kałuże wokół kuwety :roll: - tylko proszę: ZABIERZ ODE MNIE TEGO MARMURA!!!

Wielbłądzio

Post » Czw lis 08, 2007 9:45

Ale Ciebie chociaz Marmurek po twarzy nie bije :twisted:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Czw lis 08, 2007 19:05

ano nie 8)
on jest dla człowieka przekochany - i to mówię serio! przytulny, mięciutki, mruczący, okropna przylepa... ten kot z jednej strony powinien być w domu jedynakiem - a z drugiej: oszalałby chyba sam przez 8 czy 10 godzin w domu, gdyby nie miał komu dokuczać... :roll:

Wielbłądzio

Post » Czw lis 08, 2007 23:43

Oferta wymiany kusząca, ale raczej nie skorzystam ;) Popodziwiam z daleka 8)
A poważnie, to współczuję, wiem jak to potrafi dokuczyć :twisted:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Sob lis 10, 2007 11:25

słuchajcie: Bidusia dziś w nocy natłukła Duńkę 8O
na szczęście raczej zabawowwo i niekrwiożerczo :wink:, ale sama widziałam!!! ganiały się, w pewnym momenice Ziutek dogonił koleżankę, przewrócił ją i obłożył ją swoimi filigranowymi rączkami 8O

ech, szkoda tylko, że Dunia całkiem na poważnie jest od jakiegoś czasu tłuczona przez Norkę :roll: Duniek to kompletny dzikus, ze mną jest zero kontaktu i paniczny strach (mieszka u mnie od ponad roku, wzięta jako kociak!), cieszyłam się, że chociaż z kotami super...

Wielbłądzio

Post » Nie lis 11, 2007 16:36

Ciekawą zabawę Bidzia sobie znalazła ;)
Biedna Duńka. Mam nadzieję, że Norcia się uspokoi :ok:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Nie lis 11, 2007 16:55

ważyłam jakiś czas temu footra i wyszło na to, że upasłam Ziutkę do 4.20 kg :oops: cóż, rzeczywiście wygląda jak klucha... niestety chyba będzie trzeba zacząć kotka odchudzać, bo ona przy swojej niepełnosprawności nie może być gruba... już teraz bardzo rozjeżdżają jej się tylne łapki i chodzi z kuperkiem wyraźnie niżej niż przednia część ciała - a nie było tego tak bardzo widać, kiedy kot był szczuplejszy :roll: :(
Biduś z racji kalectwa chodzi dośc niezgrabnie, pewnie dlatego ... znacznie częściej śmiga niż chodzi 8O odbija się tylnymi łapkami jak królik i kica z jednego końca mieszkania w drugi :wink:

a tutaj Dziki Pingwin Duniek - mój tymczas, który przez rok nie oswoił się ani deka, powiedziałabym nawet, że do szczętu zdziczał :roll:

Obrazek

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]